Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17928
De la 07 Ianuarie 2003
122877995

Politica de peşteră si brigandajul economic

  • 24 October 2010, 23:00
Traditia spune ca meseria cea mai veche din lume este prostitutia, gresit! Politica este cea mai veche meserie din lume. Sunt sigur ca si intr-o pestera in care traia o ceata de Neandertali s-a facut politica. Si asta ar insemna cam ceva intre 250 de mii de ani pana la vreo 25 de mii de ani inaintea zilelor noastre. In pestera neandertalilor a existat intotdeauna un mascul alfa, dar a existat intotdeauna si un candidat care si-a dorit acest statut. Intre ei a existat mereu un clevetitor.
Neanderthalul politic, care instiga, cantarind intotdeauna destoinicia si puterea conducatorului cetei. El stia cand sa-l ajute sau inca nu pe candidatul la conducerea cetei. Clevetitorul neanderthal era neputinciosul care si-a gasit locul prin depuricarea conducatorului. Intre timp am evoluat, clevetitorul a ramas insa in memoria genetica a societatii, el s-a perpetuat impreuna cu ea.
Cu timpul, ceata neolitica a inceput sa-si regleze relatiile inter-umane. Masculul alfa s-a transformat uneori in femela alfa, toti aveau statut, toti mancau sau mureau de foame. Individul cel mai slab isi aducea aportul, strangea lemne sau avea grija de foc, statea la panda. Batranii stiau locurile de vanatoare si dadeau sfaturi, in noptile friguroase povesteau cetei, zilele pazeau copiii. Pentru a manca trebuia sa faci ceva, sa stii ceva, aveai un rol.
Aparitia agriculturii si domesticirea animalelor au creat surplusul pastrat de la an la an. Surplusul a creat bogatia, bogatia a stratificat si mai adanc ceata, ceata a devenit trib. Tribul si-a creat traditia. Traditiile au evoluat in legi, triburile in popoare. Componentele bogatiei s-au transformat, substanta ei a devenit simbol al harniciei, al potentei, al iscusintei si destoiniciei. Din nefericire si al exploatarii, al lacomiei si al nemerniciei de multe ori.
Popoarele au devenit state, care cate o data au nimicit natiuni. Dupa o copilarie zbuciumata, statele au reusit sa-si coordoneze existenta printr-o definitie a relatiilor dintre cei care conduc si cei care sunt condusi. Primul razboi mondial a bagat majoritatea societatilor occidentale intr-un soc profund. Pe langa durerea sacrificiului uman a creat averi imense prin practicarea pe scara mondiala a brigandajul economic. Dupa aceasta enorma tragedie, masele au hotarat doua lucruri: ce a fost trebuie sa dispara si trebuie inlocuit cu ceva mai uman si al doilea lucru, traim acum, si ridicam plezirismul la rang de ideologie.
Ambele optiuni au fost gresite. Prima a dat nastere societatilor comuniste si fasciste, a doua a creat consumerismul irational, alimentat de brigandajul economic, a produs primul dezastru economic mondial, “marea criza”. Povestea s-a repetat in al doilea razboi mondial, mult mai ucigator si mai tragic. O mare parte a Europei a fost transformata cu ajutorul armelor in colonii rusesti, fortate in adoptarea modelului de viata comunist, in care omul nu conta de loc.
Europa occidentala a apucat 45 de ani de prosperitate in care si-a refacut economiile cu ajutorul american si sub umbrela militara americana. Prosperitatea castigata pe banii americanilor si prin caracterul national al fiecarui popor a generat un stat social sustenabil. URSS a intrat intr-un colaps economic inevitabil, exact cum spunea Judge Bell [*]: omul este o fiinta genetic acumulatoare si averea lui, mica sau mare, este un lucru esential.
Omul tinde spre consumerism cultural sau material, asta costa bani si banii trebuie acumulati pentru a fi cheltuiti. El a prezis ca acest sistem se va prabusi pentru ca este un sistem impotriva naturii umane.
Prabusirea URSS a dat o sansa Estului European sa se elibereze si sa-si creeze noi parghii pentru a trai mai bine. Dintre toti cei mai intarziati suntem noi. De fapt, in sufletul nostru stim ca suntem cei mai intarziati, stim ca am fost mintiti si ca am fost furati, stim ca inca mai suntem si astazi.
Membrii tribului cei mai puternici si mai abili au parasit vatra, ceilalti au ramas sa traiasca intr-un fel de comunism, numit acum socialist, taranist, liberal sau pedelist. Tot comunism este, avutia noastra nu mai apartine statului totalitar, apartine mostenitorilor lui, comuna briganzilor economici, baronilor talhari sau daca doriti mogulilor rosii.
Fatalitate, nu! Doar prostie, indolenta, lipsa de responsabilitate a conducatorilor cetatii. Vor fi ei pedepsiti? Niciodata. Nimeni nu-i va pedepsi! Si-au cumparat dreptatea, pe toata, cu bani pesin, perpetuand justitia comunista la varfurile “noii justitii”.
Cu o politica de pestera si cu brigandajul economic existent nu poate exista sansa! Un proiect pentru Romania trebuie inceput de la justitie. Cat timp justitia la varfurile ei nu se va schimba, va continua politica de pestera si brigandajul economic. Daca se va face dreptate si va exista o pedeapsa rapida si eficace pentru abuzurile politice sau economice, va exista o sansa. Fara, vom fi condamnati la falimentul economic dupa cel moral in care deja suntem. Brigandajul economic este o lacomie pura si lacomia nu are nici limita si nici mila!
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Definiţia globalizării
Program Tv SOMAX, luni, 25 octombrie 2010
Despre reducerea taxelor la domnitorii români
Sever Voinescu: Moţiunea de cenzură nu are nicio şansă
Serviciile de informaţii din România sunt profesioniste şi apolitice
Guvernul pregăteşte introducerea taxei pe autostradă, suplimentară rovinietei
Nu am văzut niciun demers de suspendare a preşedintelui
doar declaraţii agresive
Există o probabilitate de 55% ca moţiunea de cenzură să nu treacă
„Dracula”, tot ce ştiu turiştii italieni despre România
Despre 25 octombrie - Ziua Armatei române la ”Mai aproape de Europa”
Botoşănean arestat pentru contrabandă cu ţigări
Şocat de accidentarea unui prieten a vrut să se arunce de pe acoperiş
Capcana lui Băsescu pentru fraierii din opoziţie
Ioan Rotundu
Noutăţi la criteriile de evaluare a activităţii cadrelor didactice
Medicii interzic elevilor purtatul ghiozdanului în mână
Invidie salarială între angajaţii botoşăneni din sănătate
Concurs pentru funcţia de director executiv la AJOFM
E doar un proiect de lege, adică o intenţie!
Femeile - social democrate au alungat spiritele rele din sediu
Militari cu interdicţie de a intra în Cercul Militar Botoşani
Protest inedit al pensionarilor militari în faţa Prefecturii Botoşani
Azi are loc botezul parcului din spatele Bibliotecii Judeţene
Tânăr liberal cu state de plată la PSD
noua achiziţie a lui Florin Ţurcanu
Demolatorul de valori
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog