Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22963
De la 07 Ianuarie 2003
122883030
Politicienii socialişti francezi, "revoltaţi"

Dominique Strauss-Kahn a fost prezentat ca la paradă

  • încătuşat şi nebarbierit
  • 17 May 2011, 23:00
Politicienii francezi din Partidul Socialist s-au declarat "revoltati", marti, de tratamentul la care este supus Dominique Strauss-Kahn de politia din New York, relateaza Reuters. Acestia sustin ca directorul FMI a fost "prezentat ca la parada, incatusat si nebarbierit", inainte de a avea sansa de a se apara impotriva acuzatiilor de agresiune sexuala care i se aduc.
Strauss-Kahn a fost arestat sambata si pus sub acuzare la New York in urma unei acuzatii de agresiune sexuala formulata de o camerista a unui hotel din metropola americana. Seful FMI a fost dus de politisti, prin fata camerelor de luat vederi, catre un tribunal, iar aparitia lui in fata judecatoarei Melissa Jackson a fost televizata.
Iata cateva reactii din partea politicienilor francezi:
Jack Lang, fost ministru al Culturii: Tratamentul la care a fost supus Strauss-Kahn este echivalent cu "un linsaj", care a "provocat consternare si a starnit dezgustul". Potrivit acestuia, sistemul de justitie american este "politizat", iar judecatoarea pare sa fi fost determinata "sa-l faca pe un francez sa plateasca", refuzand eliberarea pentru o cautiune de un milion de dolari.
Martine Aubry, liderul Partidului Socialist: Presedintele socialistilor francezi a denuntat "imaginile degradante", adaugand ca Franta este norocoasa ca are o lege a prezumtiei de nevinovatie care impiedica presa sa prezinte acuzatii incatusati, inainte ca ei sa fie condamnati.
Elisabeth Guigou, fost ministru al Justitiei: Oficialul a afirmat ca publicitatea inainte de proces este "absolut dezgustatoare". "Puterea acestor imagini cu Dominique Strauss-Kahn, caruia nu i s-a permis sa se barbiereasca, care apare obosit si imbracat nepotrivit, jignesc demnitatea umana".
Robert Badinter, fost ministru al Justitiei: In opinia acestuia, seful FMI a fost subiectul "condamnarii la moarte prin intermediul presei... Evident, in ochii opiniei publice, sa faci parada cu un om bogat, puternic, in prezenta victimei, dintr-un mediu foarte sarac este o actiune care este rasplatita electoral".
Reuters scrie ca politicienii conservatori francezi s-au abtinut de la comentarii, respectand apelul presedintelui Nicolas Sarkozy de a dovedi "retinere si demnitate".
Portrivit agentiei de presa, care citeaza comentatori media si avocati, Strauss-Kahn a fost nevoit sa mearga prin fata camerelor de luat vederi si a fotografilor, intr-o "traditie americana" ce pare menita sa umileasca suspectul si sa-l faca sa ceara o intelegere cu acuzarea. Printre cei care au fost nevoiti sa faca asa-numitul "perp walk" s-au numarat in trecut boxerul Mike Tyson, starul pop Michael Jackson si fostul boss al companiei Enron, Kenneth Lay.
Reuters precizeaza ca, pentru multi americani, felul in care este tratat Strauss-Kahn "reflecta o traditie egalitarista potrivit careia toti suspectii de infractiuni primesc acelasi tratament, indiferent de bogatia sau puterea lor".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Dezamăgirea soţului
Caricarura zilei
Alege să fii salvator !
Comunicat de presă APIA
KGB a ordonat asasinarea Papei Ioan Paul al II-lea
Berlusconi primeşte o lovitură în alegerile locale
În mediul privat, numărul salariaţilor a crescut în martie cu 20.000
Gafă la nivel înalt Guvern-FMI
La Botoşani o persoană cu handicap a fost amendată pentru că avea permis de conducere
Dacă România ar fi vândut Distrigaz către Gazprom ar fi avut un preţ mai bun la gaze
Danemarca intenţionează să revendice Polul Nord
Vor concentra jumătate din creşterea economiei mondiale până în 2025
Scandaluri sexuale la vârf
Din nou criză a laptelui praf
IŞJ a anunţat că mai are vacante peste 400 locuri la catedră
Speră să obţină gradaţii de merit prin contestaţii
O acţiune a DSP Botoşani sortită eşecului
Ambasadorul SUA a refuzat invitaţia de a vizita Vlăsineştiul
Primarul Flutur s-a întâlnit ieri cu ambasadorul Hoa Van Huynh
ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei, vine la Botoşani
Ofensivă împotriva OMG-urilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog