Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5080
De la 07 Ianuarie 2003
123138820
pnl

Poliţiştii de la frontieră se încalecă în control cu cei rutieri

  • 12 September 2007, 23:00
Luni, săptămâna aceasta, cine a circulat pe ruta Botoşani – Truşeşti a putut observa la intersecţia de la Talpa, vizavi de staţia Peco Lival, un echipaj al poliţiei de frontieră care efectua control asupra maşinilor aflate în trafic. Ne-am mirat mult de prezenţa lor în acel loc, pentru că locaţia se află la o adâncime, faţă de cea mai apropiată graniţă, mai mare de 30 km şi, deci, ei nu aveau competenţă de a controla maşinile aflate în trafic. Mai mult, nu erau însoţiţi de nici un echipaj al Poliţiei rutiere sau de la Registrul Auto Român (RAR) ori Autoritatea Română Rutieră (ARR).
Pentru că ni s-a părut ciudată şi inexplicabilă prezenţa lor în acea zonă, iar la vederea aparatului de fotografiat au întors spatele, am luat legătura cu comisarul şef al Poliţiei Rutiere Botoşani, Dumitru Zmău. Culmea, şi dumnealui a trecut în acea zi prin locul respectiv, a oprit şi i-a atenţionat pe frontierişti că nu-i treaba lor să facă controale la regulile de circulaţie.
Cei doi poliţişti au afirmat că ei nu execută controale, ci doar sunt în aşteptare. Le amintim noi că, în timp ce fotografiam zona şi maşinile aflate în parcarea fin faţa staţiei Peco, ei tocmai opriseră un autoturism, solicitând actele la control. „Poliţia de frontieră nu are competenţe de a efectua controale decât în perimetrul puntelor de trecere frontieră. În alte condiţii, trebuie să fie însoţiţi de reprezentanţi ai Poliţiei rutiere, RAR, ARR sau Garda Financiară. Totodată, ei nu au competenţe de a întocmi dosare penale privind infracţiuni la regimul circulaţiei. Dacă intră în posesia unor astfel de informaţii, procedura este ca să fim noi informaţi pentru a evalua gravitatea faptei” – ne-a explicat comisarul şef Dumitru Zmău.
„Celor de la Poliţia de frontieră le-am trimis o adresă oficială şi i-am atenţionat să nu-şi mai încalce competenţele, executând controale care le depăşesc sfera de atribuţiuni legale” – ne-a mai precizat comisarul şef.
Ceva nu este în regulă pe la Poliţia de frontieră. Primim la redacţie comunicate prin care suntem informaţi că în urma controalelor executate şi a ilegalităţilor constatate s-au întocmit dosare penale. Ori, potrivit procedurii, încadrarea penală a faptei o face procurorul prin rechizitoriu şi nu poliţistul de frontieră, care, eventual, poate întocmi doar acte premergătoare cercetării penale. Prin arogarea în comunicate oficiale a unor atribuţiuni ce nu le aparţin, putem trage concluzii nefireşti şi nu tocmai onorabile la adresa activităţii poliţiştilor de frontieră, cum ar fi tentative de şantaj, ameninţări în scopul obţinerii unor foloase necuvenite sau chiar bani. În acest sens am primit mai multe reclamaţii la redacţie, dar nu le-am dat curs, fiind prea generale în conţinut. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Prisecaru îşi întinde mantia afacerilor asupra Botoşanilor
Scandal pe seama schimbării Corinei Hruşcă de la CCD
Sorescu efectuează prima vizită la Bucureşti, în calitate de prefect
Dezinteres tot mai ridicat pentru taberele şcolare
Anul şcolar se va deschide, dar reparaţiile nu vor fi finalizate peste tot
Tinerii arată timiditate în promovarea ideilor de afaceri
Camera de Comerţ vrea să-i scoată din amorţeală pe agenţii economici
Pentru generalul Negrescu a început numărătoarea inversă
Balada va reprezenta Botoşanii într-un festival internaţional
Angajatori din alte judeţe au fost invitaţi Bursa locurilor de muncă
Când păpica vine din banul public, se înţeleg de minune
Ioan Rotundu
După ce le-a dat suta de euro, acum le-o cere înapoi
A scăzut numărul accidentelor de muncă
Rodica Huţuleac, directorul CJAS, va fi ridicată de pe scaun
Patron grec prins cu blugi contrafăcuţi
Pieton şi şofer sub influenţa alcoolului
Primarul care a adus secretara în situaţia „de-a răsturna căruţa”
(Cârcotaşul)
Programul TELE'M Botoşani, joi, 13 septembrie
Elvira Deatcu este in conflict cu toata lumea
Horoscop
Fază ratată
Cum puteţi beneficia de un masaj la domiciliu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog