Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11907
De la 07 Ianuarie 2003
122871974
Ponta:

Conducerea PSD a desemnat echipele de negocieri pentru alegerile parlamentare

  • 10 September 2012, 23:00
Presedintele PSD Victor Ponta a anuntat luni, ca Biroul Permanent National al PSD a desemnat luni echipele de negocieri pentru desemnarea candidatilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie. liderul social democrat a precizat ca deciziile finale se vor lua in cursul acestei saptamani in cadrul unor reuniuni cu alesii locali si cu parlamentarii partidului, urmand ca sambata, in cadrul Comitetului Executiv National, sa fie dat votul final, informeaza Agerpres.
"Am decis, in cadrul conducerii Biroului Permanent National al PSD, echipele de negocieri din cadrul USL astfel incat in aceasta saptamana sa stim foarte clar care sunt colegiile in care Alianta de Centru Stanga PSD-UNPR va desemna candidati. De asemenea la sfarsitul saptamanii vom avea mai multe intalniri cu presedintii Consiliilor noastre judetene, cu primarii resedinta de judet si cu membrii CExN sambata cand vom si supune la vot ratificarea acestei negocieri in cadrul USL. De asemenea, tot la sfarsitul acestei saptamani, vom propune si vom avea echipa comuna a USL care va sintetiza si care va updata aceasta agenda a Uniunii cu care ne vom prezenta in alegerile parlamentare din 9 decembrie", a precizat liderul social-democratilor.
Din partea social-democratilor, negociatorii vor fi secretarul general al partidului, Liviu Dragnea, liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.
Presedintele PSD a reafirmat ca toti cei care sunt acum deputati sau senatori ai partidului isi mentin colegiile.
"Alianta de Centru Dreapta isi pastreaza colegiile. De asemenea, Alianta de Centru Stanga, cei de la PSD si UNPR. Insa, per total, asa cum avem in cadrul acordului USL, semnat in urma cu un an si jumatate, se pastreaza principiul paritatii candidaturilor. L-am respectat si la alegerile locale si, dupa cum ati putut constata cu totii, PSD a obtinut cel mai mare numar de alesi locali din istoria sa (...) si, din fericire, si PNL a obtinut cel mai bun scor.
Asa ca scopul principal al USL nu este de a lua de la PNL sau de la PSD, ci de a lua impreuna un scor extraordinar de bun care s-a realizat la locale si care se va realiza si la parlamentare, pe legea actuala, o lege pe care eu nu am dorit-o, dar pe care cei de la PDL au pastrat-o. In mod sigur vom avea majoritatea absoluta in viitorul Parlament", a explicat Victor Ponta.
Referindu-se la colegiile care vor reveni UNPR, acesta a precizat ca este vorba de "ceea ce PSD a semnat cu ei. E vorba de parlamentarii care sunt deja alesi si care au deja colegiile respective", a adaugat Ponta.
Ponta a precizat ca in perioada urmatoare vor mai avea loc o serie de negocieri. Avem de negociat intre noi, sigur ca este vorba de cateva colegii care sunt neeligibile - colegiile UNPR-ului. Insa toate celelalte, cu exceptia celor ale UDMR, in care populatia majoritara este maghiara, sunt pentru USL colegii eligibile.
Sambata vom da tot. Intotdeauna s-a aplicat principiul corect. Ne-am inteles foarte bine la locale, ne intelegem si la parlamentare. Eu am reafirmat-o si astazi foarte clar ca, indiferent de nemultumirile dlui Orban, ale altora, solutia pentru Romania este Uniunea Social Liberala", sustine presedintele PSD.
In privinta colaborarii cu fosta securitate, presedintele PSD a aratat ca este o prevedere legala conform careia cei care au facut politie politica nu pot sa candideze, existand in prealabil o declaratie pe propria raspundere la dosarul de candidat.
Intrebat daca Dan Voiculescu va mai candida, Ponta a precizat ca acesta nu a candidat niciodata din partea PSD. "Acuma este in Alianta de Centru Dreapta", a mai spus el.
Despre Andrei Marga, presedintele PSD sustine ca exista deja un certificat de la CNSAS conform caruia acesta nu a colaborat cu fosta securitate.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Deznodământ fericit
Mario Monti propune organizarea unui summit la Roma pentru combaterea populismului in UE
Starea economiei româneşti
deficit comercial în creştere, grad de acoperire al importurilor în scădere, leul se depreciauă
Nicolae Negru a fost decorat cu „Ordinul Republicii”
Moscova scoate greul agenturii sale de la Chişinău împotriva “Marşului Unirii”.
ieri a fost rândul lui Vlad Filat !
Personalităţi marcante ale românilor basarabeni vorbesc despre nevoia de Unire
şi despre „Marșul Unirii” de pe data de 16 septembrie
Nu vor fi alegeri pentru şefia Consiliului Naţional al PSD
Ungaria: Fostul premier socialist Ferenc Gyurcsany a intrat in greva foamei
Victor Ponta vrea un preşedinte care să reprezinte ţara
şi să lase guvernarea în sarcina Guvernului
USL nu renunţă la ideea audierii procurorilor
Comisiile juridice vor trebui să găsească pretexte legale
Unde dracu’ ne ducem?
Ioan Rotundu
„Acasă are semnificaţia şi adâncimea cuvântului mamă”
Generalul Cheptanaru a constatat că botoşănenii au menirea de a-i conduce pe suceveni
Florin Ţurcanu: „Buhăianu mai vrea un mandat”
Botoşani: Conflictul româno-ţigănesc se acutizează
autorităţile sunt în alertă în ce priveşte situaţia apărută în Parcul Tineretului, un cartier al municipiului Botoşani
Cioara îşi laudă puiul, eu nu, Cârcotaşule!
Dosar penal pentru munca la negru întocmit de IM Botoşani
Vaccinarea copiilor se va face în şcoli
Se coace şefia Inspecţiei sanitare la DSP Botoşani
Botoşani: 28.000 elevi vor primi rechizite gratuite
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog