Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12834
De la 07 Ianuarie 2003
122898483

Ponta ironizează participarea preşedintelui Băsescu la inaugurarea lucrărilor de la Deveselu

  • 30 October 2013, 23:00
Premierul Victor Ponta a ironizat participarea presedintelui Traian Basescu la ceremonia oficiala de inaugurare a lucrarilor de constructie a scutului antiracheta de la Deveselu. "Eram convins ca o sa apara cineva pe langa dumneavoastra (n.red. ministri), sa apara in poza, chiar daca nu a facut nimic. Dar nu conteaza, dumneavoastra va vedeti de munca, ca cu pozele are cine sa le aduca", s-a adresat Ponta ministrilor, la inceputul sedintei de Guvern de miercuri.
Acesta le-a multumit vicepremierilor Gabriel Oprea si Liviu Dragnea pentru modul in care s-au implicat la Deveselu.
"Domnule ministru al apararii, succes cu inceperea lucrarilor de la Deveselu. Cred ca este o pozitie strategica, importanta pe care o avem si este si o chestiune de seriozitate politica a noastra. Acum, nu-mi doresc decat ca siguranta pe care ne-o ofera parteneriatele noastre strategice sa o folosim pentru dezvoltarea economica regionala. In rest, vreau sa va multumesc dumneavoastra, domnului Oprea, domnului Dragnea, care v-ati ocupat sa se faca drumul, sa se faca statia de epurare, sa se puna gardul, canalizare, toate celelalte lucruri", a afirmat Ponta.
Traian Basescu a fost implicat in negocierile privind amplasarea scutului antiracheta la Deveselu inca de la inceput. In mai 2011, Basescu a anuntat, dupa o sedinta CSAT, ca scutul antiracheta va fi amplasat pe teritoriul Romaniei la Deveselu, in judetul Olt. Citeste Un moment istoric pentru Romania. Citeva semnificatii ale ceremoniei de la Deveselu
Reamintim ca luni, la Baza Militara Deveselu (judetul Olt) a avut loc ceremonia oficiala de marcare a inceperii lucrarilor principale de constructie la componenta din Romania a scutului antiracheta. Traian Basescu a declarat ca "evenimentul semnifica încrederea aliaţilor noştri în România", in timp ce James Miller, adjunctului secretarului apărării al SUA, a spus ca"angajamentul SUA pentru scutul european antiracheta este neabătut", iar "România s-a transformat într-unul dintre cei mai de încredere și mai capabili parteneri".
La rindul sau, Alexander Vershbow, Secretar General Adjunct NATO, a spus ca "amenintarile balistice la adresa NATO sunt reale si in crestere". Bogdan Aurescu a declarat pentru HotNews.ro ca ceremonia de la Deveselu arata ca "suntem un stat predictibil, care va ramine pe termen lung in comunitatea democratica de valori". Ceremonia de luni marcheaza practic inceperea amenajarii bazei pentru a primi rachetele interceptoare, care vor deveni operationale din 2015.
Premierul Victor Ponta a lipsit de la ceremonia de inaugurare a lucrarilor.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Când soţul doarme buştean
Gastronomie: Castraveţi muraţi (în saramură)
Ponta l-a dezamăgit din nou pe Biden
Ioan Rotundu
Botoşani: De ce nu mai are bani de salarii societatea Urban Serv
Ioan Rotundu
Impozite pentru noi, protecţie pentru evazionişti
Ioan Rotundu
Victor Ponta se răfuieşte şi cu Iohannis
Victor Ponta atacă din nou Curtea Constituţională
Voinea: Guvernul ia în calcul lărgirea bazei de impozitare
Curtea Constituţională: Dispoziţii din OUG 1/2013 privind pensiile, neconstituţionale
Daniel Chiţoiu: PNL nu ar rămâne la guvernare în cazul majorării cotei unice în 2014
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog