Şi dacă tot ne-am pedepsit la prânz cu una din acele mici plăceri vinovate, hai să ne pedepsim şi la cină cu ceva savuros. Şi ca să nu fim singurii, hai să pedepsim şi porcuşorul în muştar. Ţi-am pregătit pentru seara aceasta o minunăţie de reţetă, de să te lingi pe degete şi să mai vrei. Hai să vedem cum preparăm
Ingrediente: file porc (pulpă) - 350 g, făină 365 - 2 linguri, sare - 1 linguriţă, piper - 1 linguriţă, boia dulce - 1 linguriţă, puţin unt pentru prăjit , ceapă 1, vin alb sec de la Byzantium - 50 ml, smântână - 150 ml, muştar - 1 lingură plină, sare, piper, după gust.
Mod de preparare:
Pasul 1. Tăiem carnea felii subţiri. Feliile le introducem pe rând în folie şi le batem subţiri ca pentru şniţele.
Pasul 2. Trecem feliile prin făina amestecată cu sare, piper şi boia. Le scuturăm bine să cadă excesul de făină.
Pasul 3. Într-o tigaie încingem o lingură de unt şi prăjim feliile de carne pe ambele părţi, cam 3 minute pe fiecare parte. Dacă nu încap în tigaie toate feliile odată, le prăjim în mai multe ture, adăugând puţin unt înainte de fiecare tură.
Pasul 4. Scoatem carnea prăjită pe o farfurie.
Pasul 5. În tigaie călim ceapa tocată până se înmoaie şi apoi stingem cu vin. Lăsăm să se evapore puţin.
Pasul 6. Adăugăm smântâna şi condimentăm sosul cu sare şi piper. După 1 minut adăugăm muştarul, amestecăm bine şi mai adăugăm 1/2 pahar apă. Aducem la fierbere şi aşezăm carnea în sos. Lăsăm să fiarbă la foc mic pentru 5 minute pe fiecare parte. Dacă ni se pare că sosul se îngroaşă prea tare în acest timp, picurăm puţină apă.
Pasul 7. Servim carnea şi sosul lângă o garnitură de paste.
Iese cam 3 4 porţii.
Poftă bună!