Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10361
De la 07 Ianuarie 2003
122870428

Porc pedepsit în muştar

  • 10 November 2009, 23:00
Şi dacă tot ne-am pedepsit la prânz cu una din acele mici plăceri vinovate, hai să ne pedepsim şi la cină cu ceva savuros. Şi ca să nu fim singurii, hai să pedepsim şi porcuşorul în muştar. Ţi-am pregătit pentru seara aceasta o minunăţie de reţetă, de să te lingi pe degete şi să mai vrei. Hai să vedem cum preparăm …
Ingrediente: file porc (pulpă) - 350 g, făină 365 - 2 linguri, sare - 1 linguriţă, piper - 1 linguriţă, boia dulce - 1 linguriţă, puţin unt pentru prăjit , ceap㠖 1, vin alb sec de la Byzantium - 50 ml, smântână - 150 ml, muştar - 1 lingură plină, sare, piper, după gust.
Mod de preparare:
Pasul 1. Tăiem carnea felii subţiri. Feliile le introducem pe rând în folie şi le batem subţiri ca pentru şniţele.
Pasul 2. Trecem feliile prin făina amestecată cu sare, piper şi boia. Le scuturăm bine să cadă excesul de făină.
Pasul 3. Într-o tigaie încingem o lingură de unt şi prăjim feliile de carne pe ambele părţi, cam 3 minute pe fiecare parte. Dacă nu încap în tigaie toate feliile odată, le prăjim în mai multe ture, adăugând puţin unt înainte de fiecare tură.
Pasul 4. Scoatem carnea prăjită pe o farfurie.
Pasul 5. În tigaie călim ceapa tocată până se înmoaie şi apoi stingem cu vin. Lăsăm să se evapore puţin.
Pasul 6. Adăugăm smântâna şi condimentăm sosul cu sare şi piper. După 1 minut adăugăm muştarul, amestecăm bine şi mai adăugăm 1/2 pahar apă. Aducem la fierbere şi aşezăm carnea în sos. Lăsăm să fiarbă la foc mic pentru 5 minute pe fiecare parte. Dacă ni se pare că sosul se îngroaşă prea tare în acest timp, picurăm puţină apă.
Pasul 7. Servim carnea şi sosul lângă o garnitură de paste.
Iese cam 3 – 4 porţii.
Poftă bună!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Şi să voteze pentru un Parlament mai mic
Basarabenii care aşteaptă de 6-7 ani cetăţenia pierdută la 28 iunie 1940
pot urgenta acest proces
Salvarea R. Moldova e întoarcerea la România
A fost oare doar o ghiduşie?
Introducerea paşapoartelor simple electronice
Din zicerile Părintelui Arsenie Boca explicate de Părintele Teofil Paraian
Batalia pe internet este dominata de candidatii de dreapta
Ştiinţa pierdută a lui Zalmoxis
sau steaua tetrahedronică, octogonul şi cultura carpato – danubiană
Horoscop
Lăcomie taxată prompt
Educatoare cu învăţăminte portocalii
Ţurcanu şi brutăresele
Program TELE'M, miercuri, 11 noiembrie
Au apărut escrocii care profită de gripa nouă
Aglomeraţie la paşapoarte
Au venit buletinele de vot
Primăria Botoşani angajează cun credit de 30 milioane lei
consilierii locali au votat contractarea unui împrumut necesar unor obiective import
Ochiul VPN la alegeri
La un pas de întâlnirea cu moartea prin serviciul „ia-mă nene”
Lista lui Ţurcanu
Farmacişti care nu se sperie de ameninţările celor de la CAS
Obligaţi să aleagă între pensie şi salar
AJOFM are, de acum, director cu acte în regulă
Vitamina C, leac împotriva gripei porcine
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog