Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4499
De la 07 Ianuarie 2003
123138239
pnl

Portariuc nu la cravata mea violet s-a ars

  • 17 July 2014, 23:00
Multă vâlvă a fost prin municipiul Botoşani la sfârşitul săptămânii trecute pe seama faptului că primarul de Botoşani, Ovidiu Portariuc, a părăsit emisiunea „Dialog deschis” de joi seară, difuzată în di9rect pe Tele’M.
Ca unul ce am fost prezent în emisiune, îmbrăcat într-o cămaşă albăstruie şi cu o cravată violet, s-a lansat zvonul că primarul s-a ars la „cravata violet” a lui Rotundu.
Cu o zi înainte de emisiunea buclucaşă am filmat reportajele la Lumea lu’ Rotundu şi Dinamica economiei îmbrăcat într-o cămaşă verzuie la care am asortat o cravată de culoare gri cu picăţele. Nu era recomandat ca a doua zi să apar în aceeaşi ţinută şi la emisiunea de dezbatere a Raportului de activitate pe care primarul Portariuc urma să-l prezinte botoşănenilor, aşa că mi-am schimbat ţinta şi doar întâmplarea a făcut că am ales o cravată de culoare violet. Dar cum mulţi telespectatori au încă vie în memorie „flacăra violet” cu care preşedintele Băsescu l-a ars, la figurat, pe Mircea Geoană în alegerile prezidenţiale din toamna anului 2009, nici cravata mea n-a trecut neobservată.
Problema este că primarul nu de la „cravata violet” a luat foc şi a părăsit emisiunea. Pur şi simplu el s-a prezentat la emisiune cu intenţia de a găsi un motiv cât de firav să plece şi să nu-şi mai prezinte raportul.
Dacă plecarea primarului s-a făcut ca urmare a deciziei sale, proastă decizie a luat. Dacă a plecat în urma SMS-ului primit, prost sfat i-au transmis cei care monitorizau emisiunea. Se spune că demnitarii PSD, liderii naţionali şi locali, când sunt invitaţi la câte o televiziune pentru dezbaterea unor probleme, ei anunţă acest lucru la Bucureşti, unde există un centru de monitorizare. De la acest centru primesc prin SMS-uri sfaturi despre cum să se comporte în emisiune şi cum să procedeze.
Cred că există o astfel de formă de monitorizare, numai că nu de fiecare dată sfaturile transmise de la acest centru se potrivesc cu realităţile din teren, adică dintru-un studio de televiziune. În cazul primarului Ovidiu Portariuc, care avea de prezentat un Raport de activitate pentru un an de zile de mandat, emisiunea fiind anunţată cu mult înainte de a avea loc, indiferent de cum ar fi procedat moderatorul, Portariuc nu trebuia să părăsească emisiunea.
Ar fi fost în interesul său să rămână şi să demonstreze moderatorului că realizările sale nu sunt simple poveşti ci fapte concrete de care mulţi dintre botoşăneni beneficiază.
Nu la cravata mea s-a ars primarul Portariuc ci de la propria sa prostie sau, şi mai grav pentru el, a sfătuitorilor din umbră. Oaia care nu-şi poate duce lâna o mănâncă lupul spune o veche zicală românească.
Se pare că primarul Ovidiu Portariuc are probleme cu propria sa lână. Sunt prea mulţi cei care s-au agăţat de ea şi el nu-i poate duce. Bine ar fi să se scuture aşa cum o face câinele după ce iese din apă, îndepărtând căpuşele, şi să încerce să-şi croiască propriul drum. Când greşelile îţi aparţin, încerci să lupţi ca să le îndrepţi. Când îţi sunt induse de cei de pe margine, eşti un om terminat.
26.08.2013

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Botoşani: Târgul de animale Popăuţi văzut de Lumea lu’ Rotundu
De ce poate fi periculos comisarul Roşu?
Bancul zilei: Viaţă de caloriferist
Horoscopul zilei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog