Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23879
De la 07 Ianuarie 2003
122883946
Portret de primar

Botoşani/Manoleasa: Ce poate face mâna unui primar gospodar

  • Ioan Rotundu
  • 25 January 2015, 23:00
Mircea Mihai este primarul liberal al comunei Manoleasa aflat la al doilea mandat. De cum a fost ales în vara lui 2008, prima sa grijă a fost să rezolve problema unui nou sediu de primărie, cel vechi fiind micuţ, gârbovit de anii cât a găzduit primarii comunişti şi insalubru. A rezolvat problema într-un mod onorabil, cumpărând o clădire proaspăt ridicată de un întreprinzător local. Suma plătită a fost de vreo 11 miliarde de lşei vechi, la jumătate cât ar fi costat un sediu nou.
Acum, locuitorii comunei se mândresc cu nou lor sediu elegant, încăpător şi care asigură condiţii civilizate de lucru. Apoi primarul şi-a suflecat mânecile şi s-a pus pe treabă, că moştenise o situaţie grea de la foştii primari social-democraţi Nechita şi Vatamaniuc. A reparat grădiniţa, şcolile, a pietruit uliţele satului.
O problemă devenise căminul cultural care fusese închiriat de fostul primar al PSD Ioan Vatamaniuc democrat-liberalului Alexandru Boroleanu ce amenajase magazin alimentar, un bar şi discotecă. Ani de zile s-a chinuit primarul Mircea Mihai să-l evacueze pe Boroleanu, procese peste procese, a pierdut şi o finanţare europeană de 500 mii euro cu care urma să modernizeze căminul. Cu relaţii la Botoşani şi pe la justiţie, Boroleanu a lungit procesele numai ca să nu elibereze căminul.
Cu o voinţă de catâr, primarul Mircea Mihai a reuşit până la urmă să-l evacueze iar acum căminul se află în renovare cu bani din bugetul local. Serbarea de sfârşit de an şcolar se va desfăşura în căminul gata modernizat.
Localitatea Manoleasa este străbătură de la vest la est de râul Volovăţ care primăvara se umflă şi inundă imaşul comunal dar şi casele mărginaşe. Anul trecut, tot cu bani de la buget, l-a amenajat pe toată lungimea satului iar acum nici imaşul şi nici casele nu mai sunt inundate. La început oamenii erau revoltaţi că prin amenajarea râului le strică imaşul. După ce lucrarea a fost executată şi-au dat seama de rostul şi importanţa ei iar acum mulţumesc primarului.
De când este primar, Mircea Mihai s-a descurcat cu banii de la bugetul local, drămuindu-i să acopere toate nevoile. De la judeţ n-a primit nici un sprijin financiar. Nici cât preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani a fost democrat-liberalul Mihai Ţâbuleac nici de când preşedinte este chiar şeful său politic, liberalul Florin Ţurcanu.
Însă marea sa problemă rămâne asfaltarea drumului naţional de pământ care străbate satele Liveni şi Iorga. Premierul Ponta a promis în urmă cu doi ani că această ruşine a României de a avea drum naţional de pământ va fi ştearsă prin alocarea de fonduri pentru asfaltare. Vorbe goale. Au trecut peste doi ani de atunci şi nimic nu s-a întâmplat cu acest drum. Dar primarul Mircea Mihai speră să vină şi rândul asfaltării acestui drum.
Pentru că de la judeţ din partea partidului său n-a primit nici un sprijin, se gândeşte la modul serios ca la anul să candideze independent. Nu mai vrea să-i audă pe politicienii care vin de la judeţ, fac promisiuni, apoi patru ani de zile se dau la fund.
Cetăţenii din comună îl vor vota şi ca independent. Câtă vreme comuna a fost condusă de primari social-democraţi, totul a rămas încremenit la nivelul lui decembrie 1989. Din 2008, de când a fost ales primar, Mircea Mihai le-a arătat oamenilor că o mână de om gospodar poate face multe lucruri utile lor doar cu bruma de bani adunată la bugetul local. Iar oamenii îl susţin şi-l vor primar şi per mai departe.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Anunţul din ziar
Reţeta zilei: Pui in sos de muştar şi tarhon
Horoscopul zilei
Victor Ponta: Noul PNL incepe sa semene din ce in ce mai mult cu vechiul PDL
Lumea lu' Rotundu: A fost sau n-a fost mită?
Clerul si credinciosii sa decida rational in privinta cardului de sanatate
SUA ameninta Rusia cu noi sanctiuni dupa atacurile separatistilor asupra orasului ucrainean Mariupol
Relatiile dintre Vladimir Putin si oligarhii rusi s-au racit al
Muzeul Egiptean din Cairo recunoaste ca barba faraonului Tutankhamon a fost rupta si apoi lipita
Muzeul sustine ca masca funerara poate fi restaurata
Duşi cu sorcova…
Ioan Rotundu
O fi aceasta răsplata DNA-ului?
Ioan Rotundu
Botoşani/Tudora: Costul furiei şi dorinţei de răzbunare plătit de Gheorghe Niţă
Ioan Rotundu
Ponta: Klaus Iohannis a facut "declaratie institutionala" cand a afirmat ca doreste sa lucreze cu un guvern PNL
Debranșări și executări silite pentru datornicii la termoficare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog