Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20081
De la 07 Ianuarie 2003
122905730
Portret de primr

Botoşani/Răchiţi: Gheorghe Iacob, primarul vorbelor fără fapte

  • 8 February 2015, 23:00
Dacă doriţi cumva să aflaţi cine este primarul comunei Răchiţi şi ce mapă profesională are la activ, nu cumva să vă repeziţi pe site-ul oficial al primăriei pentru că aici nu veţi găsi nicio informaţie oficială. Biografia vieţii sale, studiile ce le posedă, experienţa profesională etc. sunt date complet secretizate.
În schimb, dacă aveţi timp şi răbdare să staţi la taifas cu oamenii din comună, intrând în jocul vorbelor pline de duh şi înţelepciune populară, veţi afla şi cine este primarul care a câştigat alegerile în iunie 2012 candidând pe lista USL.
S-a afirmat ulterior acestor alegeri că datorită urii şi furii, de cele mai multe ori nejustificate, împotriva candidaţilor PDL, locuitorii satelor ar fi votat primar şi pe un decedat, dacă numele acestuia ar fi fost trecut pe buletinul de vot drept candidat al USL. Morţşi primar nu s-au votatm, au votat morţii pe cei vii, dar au fost aleşi primari infractori, incompatibili, mafioţi, corupţi etc. şi cu voia domnului Iacob şoferi.
Gheorghe Iacob a ajuns primarul comunei într-un astfel de context. Înainte de a-i ferici pe răchiţeni cu ştiinţa lui administrativă a fost şofer la societatea Fidelio, societate care a avut un faliment răsunător, ea fiind jefuită chiar de proprii angajaţi. Ca şofer care transporta produse alimentare, Iacob, cât a lucrat la Fidelio a ridicat în Răchiţi o frumuseţe de vilă. Societatea la care a lucrat a ajuns în faliment dar el n-a ieşit în pagubă, dimpotrivă, dovadă vila în care locuieşte acum.
De când a început să se îndeletnicească cu politica a descoperit că omului trebuie să-i spui ce vrea el să audă. După ce-ţi vezi sacii în căruţă, adică l-ai fraierit de vot şi ai ajuns în scaunul râvnit, dă-i un şut în cur că 4 ani de zile nu-ţi mai este de folos. La 4 ani îi repeţi din nou vorbele vrăjite, îi dai o ţuică şi o felie de „saleam”, iar după alegeri, ca desert , meritatul şut în cur.
Gheorghe Iacob, chiar dacă a lucrat mai mult ca şofer, a prins repede din zbor şmecheriile politice. Nu degeaba l-a avut mentor pe Dan Voiculescu, şeful său politic care acum îşi scrie după gratii memoriile de turnător la securitate. Aţi înţeles acum că Iacob este membru PC şi graţie acestui partid a ajuns primarul comunei Răchiţi.
Când a preluat primăria de la fostul său şef, primarul PDL Vasile Adăscăliţei, a cărui viceprimar Iacob a fost, a preluat un portofoliu bogat în proiecte de investiţii care doar trebuiau mutate din mapa de lucru pe teren.
Urma Gheorghe Iacob să finalizeze proiectul de canalizare, staţie de pompare şi de epurare la Roşiori, să modernizeze un drum de exploataţie agricolă lung de 2 km, un drum comunal lung de 2,5 km care să lege localitatea Răchiţi de Stăuceni. Mai avea Iacob gata aprobate trei proiecte de construcţie cămine culturale la Costeşti, Răchiţi şi Roşiori, o grădiniţă cu 4 clase la Costeşti, extindere şcoală şi WC-uri la şcolile din Răchiţi şi Roşiori. Adăscăliţei a fost la un pas de a aduce gazul metan în Răchiţi dar a rămas ca meritul să fie al lui Iacob.
Ce-a făcut primarul Iacob cu această frumoasă zestre de investiţii moştenită care ar stârni invidia oricărui alt primar de comună. S-o luăm metodic. Cu gazul metan, din 20012 le tot spune localnicilor că îl vor avea curând în casă. Vorbe, că de fapte nici pomeneală.
Împreună cu deputatul PSD Tamara Ciofu, în 25 mai ie 2013anunţa că aduce gazul în Răchiţi. Revine în 6 septembrie şi anunţă extrem de oficial că vine gazul. A doua zi, adică în 7 septembrie 2013, deputatul tamara Ciofu îi întăreşte anunţul, garantând aducerea hazului. Nu s-a întâmplat nimic dincolo de vorbe.
Un eveniment însă s-a înregistrat. La 23 aprilie 2014, de Sf. Gheorghe, primarul îşi sărbătoreşte onomastica în stil de baron local ca să ştie toată suflarea din comună cine le este primar.
După această onomastică de pomină vine ziua de 1 august 2014 când se iscă un scandal amplu pe seama gunoiului menajer. Primarul reuşeşte să-l scoată din sărite pe preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, care părăseşte discuţia. În schimb, dacă pe timpul primarului Vasile Adăscăliţei copii şi anumite categorii sociale erau scutite de la plata taxei de salubrizare, Iacob i-a pus pe toţi la plată şi ca să-i înveţe minte a majorat şi taxa. Să ştie suflarea din comună că primarul ales nu glumeşte, el munceşte zi şi noapte în interesul comunităţii dar… pe bani lor.
Acum,, la început de an, primarul şi deputata şi-a adus aminte că au de adus în Răchiţi gazul metan, aşa că şi-au reînnoit anunţul. Dacă ruşii au creat vaca care se îngraşă dacă nu mănâncă, Iacob a descoperit că alegătorii săi se hrănesc cu promisiuni, aşa că le oferă din abundenţă.
Tot la intervenţia deputatei Tamara Ciofu a primit de la guvern 21 miliarde lei vechi. Urma ca 15 miliarde să le aloce şcolii Răchiţi, care a ars astă iarnă iar 6 miliarde să le plătească către societatea Conrec, faţă de care primăria este e datoare. Dar primarul a ales să folosească banii Conrecului în a face studii de fezabilitate pentru WC-urile la şcoli unde deja moştenise proiectele de la fostul Adăscăliţei. Dar Iacob a motivat că studiile lui Adăscăliţei nu mai sunt bune pentru că s-a modificat o anume lege. Bietul şofer nu ştie că legea operează pentru viitor şi nu în trecut. Poate va afla de la şesul său Voiculescu, devenindu-i coleg de suferinţă.
În loc să ridice grădiniţă nouă la Costeşti, aşa cum era deja proiectat., a amenajat o magazie iar în loc de cămine noi, la Roşiori repară căminul vechi. Numai că acest cămin este o clădire din furci, veche din 1952, cu pereţii putrezi, dar Iacob a ales s-o reabiliteze. Acum râd şi curcile despre cum arată clădirea, numai Iacob are vederi ce ţin de paranormal şi, poate în viitor, de Curtea de Conturi care să-l întrebe de ce a risipit banii bugetului pe o clădire putredă.
Despre primarul Gheorghe Iacob se pot spune multe, mai ales despre cultura sa generală şi talentul de a-i prosti pe oameni, făcându-i să-i creadă vorbele şi să nu-i vadă faptele.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Lumea lu' Rotundu: Lăcaşuri de credinţă
Bancul zilei: Impresii despre… nevastă
Reţeta zilei: Macaroane delicioase
Horoscopul zilei
Rusia, optimista privind un acord de pace in Ucraina
dar avertizeaza impotriva inarmarii Kievului
Occidentul nu trebuie sa excluda optiunea militara in Ucraina
Merkel: Nu este sigur ca discutiile de pace avute cu Vladimir Putin vor functiona
Trimiterea de arme in Ucraina nu ar ajuta Hollande: Daca nu gasim un acord de pace durabil, stim ce urmeaza - razboi
Vladimir Putin: Nu vom purta un razboi impotriva nimanui
Elena Udrea: George Maior mi-a spus de existenta fotografiilor cu Bica la Paris inainte ca acestea sa apara
Traian Basescu, prezent la Congresul PMP
Chiar daca nu este aici, tin sa ii multumesc Elenei Udrea si sper sa imi confirme inca o data ca este un om cinstit
Traian Basescu, despre acuzatiile Elenei Udrea la adresa generalului Coldea
Stiam, dar nu aveam posibilitatea sa verific
Nicolas Sarkozy: Crimeea a ales Rusia si asta nu i se poate reprosa
Cristian Achiţei nu-i... Cristian Achiţei
Botoşani. Cine vrea să-l compromită pe primarul Rădeanu?
Ţurcanu şi ruşinarea neruşinării
Ioan Rotundu
Iar ne-au luat de proşti
Ioan Rotundu
Victor Ponta: Basescu si Udrea au fost varfurile unor ilegalitati, precum Nicolae si Elena Ceausescu
Ministrul de externe britanic il acuza pe Putin ca se comporta ca "un tiran din mijlocului sec. XX"
Ziua in care lumea s-a destramat: 7 februarie 2015
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog