Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
27036
De la 07 Ianuarie 2003
122912685

Pot lua din oameni, nu şi electoratul

  • Ioan Rotundu
  • 24 February 2010, 23:00
Ce se petrece în momentul de faţă în PSD este evident că totul are la bază un plan. Un plan de slăbire a partidului prin a-i luat oameni de vază, parlamentari în principal, prin a-i compromite imaginea publică şi a da impresia că PSD-ul se destramă. Desigur, nu trebui să căutăm originea acestui boicot politic decât la Cotroceni, orchestratorul fiind chiar preşedintele Traian Băsescu. Se vorbea încă înainte de Congresul PSD că o parte dintre parlamentari, vreo 30, vor părăsi partidul şi se vor declara îndependenţi. Deocamdată au plecat vreo patru şi este posibilş să mai plece câţiva.
Toată lumea politică şi mass media s-au concentrat asupra persoanei lui Cristi Diaconescu, el fiind considerat un reper moral al PSD, un lider cu greutate. Cu cât plecarea sa va fi mai mult mediatizată, cu atât se speră ca demoralizarea celor rămaşi în PSD să fie mai mare şi să încerce să părăsească partidul. Şi iar recunoaştem în această stratagemă mâna preşedintelui Băsescu.
Este limpede că Diaconescu a fost şantajat, determinat să se compromită în Congresul PSD, iar odată umilit şi cu veriga în bot a fost uşor de adus la staulul independenţilor. Cum a fost şantajat, cine l-a filat, nici nu mai contează. A fost suficient ca nişte secvenţe din filaj să ajungă la o jurnalistă ca Diaconescu să conştientizeze că lucrurile cu adevărat compromiţătoare vor ajunge la presă numai dacă nu va urma indicaţiile primite. Iată că le-a urmat şi a devenit independent.
Problema PSD-ului nu-i Diaconescu şi nici cei care vor mai pleca. Problema actualei conduceri, şi mai ales a lui Victor Ponta, este să demonstreze verticalitate politică şi să dea dovadă de un partid cu adevărat aflat în opoziţie.
Actuala guvernare PDL este dezastruoasă şi dezastrul creşte de la o zi la alta. Preşedintele Băsescu vrea să-şi asigure o majoritate parlamentară care să nu-i mai dea bătăi de cap şi care să aprobe pe bandă rulantă tot ce va crede el de cuviinţă. În dorinţa sa nebună pentru putere nu mai are ochi să vadă că murmurul social creşte proporţional cu dezastrul economic şi social produs de guvernul Boc.
Băsescu poate lua PSD-ului nişte parlamentari, dar nu poate lua şi electoratul pe care acest partid îl are, acel nucleu de bază care a ţinut cu partidul şi când erea la putere şi în opoziţie. Victor Ponta, restul membrilor din conducere trebuie să-şi unească efoturile în a sancţiona abuzurile Guvernului Boc şi a demonstra electoratului său că nu l-a părăsit.
După cum evoluează lucrurile la nivelul Guvernului, faptul că am tot fost minţiţi că am ieşit din criza economică, că am păcălit pentru scurt timp agenţiile internaţionale de rating, sunt mici monstruozităţi portocalii. Se pare că greul abia urmează. Guvernul Boc a primit şi restul de bani de la FMI, dar nu ştim încă preţul. Auzim doar că va urma un nou val de restricţii asupra salarizării bugetarilor, a operării de noi reduceri de personal, a creştereii TVA-ului cu 2% şi multe altele.
De obicei, cam ce s-a auzit despre Guvernul Boc în prtivinţa creşterii fiscalităţii şi a restricţiilor bugetare s-a cam adeverit. Se vor adeveri şi altele de care n-am auzit încă. Problema PSD-ului este de a fi pregătit ca în caz de revolte sociale şi demisie a Guvernului Boc să poată prelua guvernarea. Preşedintele Băsescu vrea distrugerea PSD ca românii să nu mai aibă o variantă credibilă la guvernare.
Iată de ce noua conducere a PSD nu trebuie să fie îngrijorată că le pleacă nişte trădători şi oportunişti, ci de faptul că nu-i suficient de pregătită pentru preluarea guvernării. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Portocalii bătuţii pe teren propriu
Mierea omologată de CAFL Frumuşica va intra în curând în circuitul comercial
Ministerul va împuţina numărul directorilor din spitale
Şi profesorii din Botoşani vor primi al 13-lea salariu
Ministrul maghiar accentuează dezastrul din sănătate
Amendat pentru gesturi obscene pe holul Judecătoriei Botoşani
Regulamentul Festivalului ,,MĂRŢIŞOR dorohoian” a fost modificat
Salvat de jandarmi din locuinţa cuprinsă de flăcări
Masacrarea culturii botoşănene continuă
Centrul de Creaţie şi Şcoala Populară de Artă în pericol de a fi decapitate
Interdicţia privind cumularea pensiei cu salariul
ar putea fi ridicata de la 1 ianuarie 2011
Marian Sarbu nu pleacă din PSD, dar are o problemă de raportare la partid
Vrea sa dea jos drapelul naţional al României de pe primărie
Comunicat de pres㠖 Teatrul „Eminescu”
Proiectul de 2,5 milioane euro, realizat de Primăria Frumuşica, în emoţiile verificărilor
„DESEN ANIMAT” - invitaţie la" Vasilache"
Bancul zilei: Scărpinatul în cap
Reţetă diabetici: Cartofi prăjiţi cu cremă de hrean
Horoscop
Caricatura zilei: Politeţea soţului
De vineri, 26 februarie, mai dispare puţin din hotarul de la Prut
Constantin Tănase: Ce preferaţi, o palmă sau un glonte în cap?
Timpul: Din poşta secretă a comuniştilor
Stepaniuc şi Voronin, combătând românismul
Sistemele de pensii din toate ţările Uniunii Europene au probleme
Un nou moment în cadrul vizitei IPS Iosif la românii din Marea Britanie
Neliniştea lumii. Dar mai ales neliniştea picioarelor.
Grecia, dată în judecată de Comisia Europeana
Cristian Diaconescu părăseşte PSD şi trece la grupul independenţilor
Hannes Swoboda la RFI: Situaţia din PSD nu poate continua aşa
Episcopeasă puternic alcoolizată la volan
câte greşeli îşi poate permite un om al Bisericii?
Senatorul Cristian Diaconescu a demisionat miercuri din PSD
si s-a alăturat grupului independenţilor.
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog