Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Luni: 20 Aprilie 2015

Politică
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Mediu
Evenimente
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6478 lei
1 USD = 3.9793 lei


Număr accesări
Astăzi:
27480
De la 07 Ianuarie 2003
63007854

Praznic politic

  • Ioan Rotundu
Vineri seară, la cabana Rediu, Florinâ Ţurcanu, printre fripturi şi pahare cu tării şi-a luat rămas bun de la prietenii liberali. Iar dintre prieteni au fost prezenţi primarii de la Flămânzi, Mileanca, ambii cu statut de infractori, cel de la Răduţi Prut care a ştiu cum să-şi scoată din săpatul unor fântâni în care n-a izvorât apa niciodată ditamai vila, „Tant’ Ana”, primăriţa comunei Mihai Eminescu venită la braţ cu soţul infractor şi deputat Verginel Gireadă.
N-a lipsit nici deputatul Costel Şoptică, cel despre care se spune că a dat ţeapă Penitenciarului Botoşani fără să se gândească că ar putea deveni chiriaşul lor şi că ţeapa dată lor i-ar putea intra adânc lui în fund. Aproape 90 de invitaţi au participat la prăznuirea de la Rediu, pentru că ce-a organizat Ţurcanu la această cabană poate fi asemuit cu un praznic de sfârşit de carieră politică.
Interesant, de la ospăţul praznical au lipsit primarul de Păltiniş, Costel Romanescu, şi cel de Ştiubieni, Sebastian Merticaru. O fi această lipsă un semn de oportunism pentru viitorul lider politic liberal? Tot ce se poate pentru că în politica botoşăneană se poartă şi aşa ceva.
Ce va face de acum înainte Florin Ţurcanu? Întorsul la oile lui tacă-său este doar o figură de stil, o metaforă. De întors în comuna natală Suliţa se va întoarce. Însă zile fripte de acum înainte va avea actualul primar al comunei Costinel Ciubotaru. Drumurile sale spre politica de vârf s-au închis dar nu şi pentru o politică la nivel de comună.
Bătăios cum este, la propriu şi la figurat, Ţurcanu va râvni la funcţia de primar al comunei, că viceprimar a fost un mandat. Taică-său, Florea, şi el fost viceprimar, este peste satul Dracşani un fel de vechil. Nimic şi nimeni nu poate mişca fără ca el să nu afle sau să nu-şi dea binecuvântarea. Iar satul Dracşani este mai mare ca localitatea Suliţa şi, oamenii de aici bine stimulaţi, pot decide la anul cine le va fi viitorul primar.
Să mai amintim că Florin Ţurcanu, cât a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, a dirijat bani mulţi către bugetul local al comunei Suliţa. Primarul actual Costinel Ciubotaru s-a bucurat şi fălit cu banii aduşi la bugetul local dar iată că s-ar putea totul întoarce împotriva lui dacă Florin Ţurcanu se va hotărî să-i ia locul.
Lui Ţurcanu i-a trebuit o aventură politică de câţiva ani ca să se convingă de înţelepciunea populară cum că decât la oraş codaş, mai bine în satul tău fruntaş şi niciodată nu este bine să te ridici mai sus decât calapodul puterilor tale intelectuale, că zerul de oaie îţi dă putere fizică şi potenţă dar nu şi minte.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


  
Portariuc iar o caută cu lumânarea
Ioan Rotundu
Nerestituirea iazului Obştii Dracşani, simbolul corupţiei din Prefectura Botoşani
Bancul zilei: Şoapte… dar nu amoroase
Reţeta zilei: Luscos
Horoscopul zilei
Vladimir Putin: Rusia este un partener de incredere pentru ca "nu danseaza dupa cum ii canta altii"
Bilantul real al autostrazilor dupa trei ani de guverne Ponta
ZERO km inceputi si finalizati de cabinetele Ponta
Summit-ul de primavara al FMI si Bancii Mondiale
Preocupare in crestere ca Statele Unite pierd suprematia la conducerea economiei mondiale
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Grecia, in pragul unui acord de miliarde cu Rusia
Cucul nemţesc, bizonul american şi cucuveaua românească
Ioan Rotundu
Discipolul îşi copiază mentorul
Cristian Roman - Facebook
Decizie bombă a Curţii Europene de Justiţie: Timbrul de mediu impus de Rovana Plumb este ilegal
Europa se confrunta cu o amenintare reala din partea Rusiei, NATO trebuie sa ramana unita
Senatoarea Steliana Miron (PNL): Din salariul de la Parlament nu mi-ar ajunge banii nici pentru coafor
Providenţa îi dă lui Flutur o şansă
Ioan Rotundu
Botoşani: Răfuieli liberale marca Florin Ţurcanu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!