Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24908
De la 07 Ianuarie 2003
122884975

Prefectul a luat pulsul crizei economice la asociaţiile nonguvernamentale

  • 6 February 2009, 23:00
Reprezentantul Guvernului în teritoriu la Botoşani continuă seria de întâlniri menite să atenueze efectele crizei economice. Ieri, Cristian Roman s-a întâlnit cu reprezentanţii a cinci organizaţii nonguvernamentale: Hand of help, Rainbow, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret, A.D.C.I.A. şi Organizaţia Tineretului Liber.
Cu acest prilej, prefectul le-a promis celor prezenţi sprijin pentru activităţile pe care le prestează în beneficiul societăţii, în primul rând prin deblocarea unor mecanisme birocratice, cât şi prin susţinerea şi transmiterea unor propuneri care vizează modificări legislative.
Reprezentantul Asociaţiei „Rainbow”, Daniel Hliban a cerut sprijin pentru integrarea în muncă a unor tineri instituţionalizaţi, de care asociaţia s-a ocupat de la vârste foarte mici. De asemenea, a mai solicitat sprijin pentru modificarea legislaţiei, astfel încât organizaţiile de profil să poată concesiona activităţi sociale de la stat sau autorităţile locale, pentru că ONG-urile de profil nu mai pot obţine finanţări externe în acest scop. Asta în condiţiile în care România, membră a Uniunii Europene, nu mai este considerata o ţară cu probleme sociale deosebite.
Reprezentanţii fundaţiei „Hand of help” susţin şi ei modificarea legislaţiei existente în domeniul serviciilor sociale, astfel încât statul să poată aloca fonduri pentru organizaţiile care prestează astfel de servicii. În plus aceştia au cerut sprijin pentru încheierea unei concesiuni pe o durata mai mare pentru suprafaţa de teren pe care se afla construit complexul în care îşi desfăşoară activitatea, acest detaliu fiind important pentru accesarea unor programe cu finanţare europeană.
Prefectul le-a sugerat asociaţiilor respective încheierea unor parteneriate de tip public-privat cu autorităţile locale, pentru a-şi putea continua activitatea şi a putea accesa în continuare fonduri europene.
Asociaţiile reprezentative pentru comunitatea romilor au cerut sprijin pentru ca aceasta etnie să poată avea reprezentanţi la nivelul administraţiei locale, acolo unde este cazul, şi în alte instituţii. Vasile Halasanu, de la Fundaţia pentru Tineret a cerut, chiar dacă asta nu intră în competenţa prefectului, reducerea unor impozite pe clădiri şi terenuri, banii astfel economisiţi să fie folosiţi pentru finanţarea unor activităţi nonprofit.
La rândul sau, Florin Aioniţoaie, în calitate de reprezentant al unei asociaţii de crescători de animale, i-a solicitat prefectului sprijin direct pentru deblocarea şi rezolvarea unor documente la nivelul Ministerului Agriculturii. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor XXV
(Ioan Rotundu)
Românul şi drumurile
Pacienţii au dreptul la îngrijiri medicale conform legii
Demolarea fundaţiei bisericii româneşti din Malainiţa suspendată de autorităţile sârbe
Moscova încearcă să-l ajute pe Voronin să câştige alegerile parlamentare
Românii sunt cei mai discriminaţi europeni din Italia
Autonomia maghiarilor finanţată pe banii românilor
Un artist al pâinii
Horoscop
Leapşa lu' Năstase
Vrea numai fete cu vârsta între 18 - 30 de ani. Oare de ce?
Banc pe seama Paştilor
Miel gătit ungureşte
Vicele Achiţei a găsi bani şi leac pentru a-i potoli pe voroneni
autorităţile vor să facă un traseu special pe Drumul Tătarilor
Directorii liberali atenţionaţi să nu mai pupe ghiulul prefectului
Conţac nu este speriat de eventualii contracandidaţi
Nevăzătorii botoşăneni găzduiţi de liberali
Un cetăţean din Dersca are reacţii ciudate, la întâlnirea cu arbuştii
Ne place să fim înconjuraţi de mizerie
Spitalul judeţean a primit o lovitură financiară năucitoare
Acordarea celui de-al 13-lea salariu la profesori poartă ghinion celui de merit
Una afirmă ministrul, alta reiese din normele de aplicare
Nu l-au vrut şef, dar îl vor adjunct
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog