Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15959
De la 07 Ianuarie 2003
122901608

Premieri rupţi de realitate

  • unghiera lui MRU şi filipineza lui Ponta
  • 19 September 2012, 23:00
MRU are o problema reala cu obiectele de toaleta, daca e real ce publica www.jurnalul.ro (uite ca am ajuns sa-i citez). Intrebarea cruciala e daca s-au cumparat din bani publici sau din banii personali ai lui MRU. Asta n-ar trebui sa fie greu de verificat.
Daca e doar din bani publici, totul fiind de uz personal, atunci MRU a dovedit uimitoare lipsa de discernamant; asa ceva nu se face in Europa. Regula e cea de tip hotel: la o resedinta oficiala cu servicii de intretinere incluse, proprietarul (statul) asigura hartie si 1-2 sapunuri la baie, lavete la bucatarie, etc; chiriasul n-are el de ce sa faca liste pentru asta, mai ales ca prim ministru super-ocupat. Invers, tot ce e de uz strict personal, se aduce de acasa in trusa proprie de toaleta: crème si lotiuni preferate, aparatul de barbierit, etc.
Daca eu as fi numit maine premier, intr-un milion de ani nu mi-ar da prin cap sa pun sa-mi cumpere trusa de unghiute, necum pe bani publici. Lasa ca nu vad ce nevoie avea MRU de ele, se presupune ca inainte de instalare nu era homeless, deci putea foarte bine sa vina cu trusa lui de voiaj de acasa, cu parfumuri preferate si tot, deoarece daca are gusturi atat de elevate si precise, se presupune ca detine deja colectia aferenta de sticlute.
Iar daca colonialele erau pentru protocol, cum zic unii, tot e bizar sa dai unor demnitari straini plocon chestii de folosinta intima, gen deodorant roll-on luat de la mall, sau unghiera. Ce naiba, ii si jignesti daca le dai asa ceva, presupunand ca nu le au deja pe ale lor in valiza, ca nu mai suntem pe vremea lui Ceasca, cand duceai la doctor sapun Fa. E clar ca vorbim de abuzuri si gainarii – marunte, dar neplacut de vizibile si care vulnerabilizeaza.
Ma mir ca un om umblat prin lume si care nu e chiar un ghiolban, ca altii, are nevoie de desen ca sa priceapa unde tragi linia. Dar de ce sa ma mir, cand am vazut atatia moralisti publici, politicieni sa nu, purtandu-se ca niste pasale hachitoase cand mergeam pe undeva, si asteptandu-se sa le adune camerista sosetele murdare de prin colturi.
Ca sa nu-l lase singur in aerul rarefiat al aristocratiei de tranzitie rupta de realitate, Victor Ponta tocmai ce comise panseul urmator: “Eu în continuare susţin că harababura şi dezastrul generat de fostul ministru Funeriu cu clasa pregătitoare reprezintă o prostie şi vă susţin în continuare pentru a repune lucrurile în ordinea lor normală: clasă pregătitoare la grădiniţă.
La cinci ani jumate îl trezeşti (pe copil-n.r.) la 7 dimineaţa, îl ţii opt ore…asta numai supraoamenii de tip Funeriu sunt capabili, noi ceilalţi, oamenii obişnuiţi, nu avem asemenea pretenţii, dorim să avem grijă de copii, nu să ne batem joc de copii.”
O yes, sahib. Noi oamenii obisnuiti, fara guvernanta filipineza la copii, ne dorim fierbinte sa stam cu ei acasa, da-l dracu’ de servici, nu sa ne batem joc de ei ducandu-i la scoala.
Asta e modelul social inclusiv de stanga a la roumaine: home schooling. Da’ stiti, sunt cateva mici inadvertente mai sus. In primul rand, gradinitele se deschid dimineata deodata cu scolile, deci tortura cu sculatul tot tre’ sa le-o aplicam. Sigur, nu ne asteptam ca dv sa stiti asta, dar o poate constata memsahib Daciana daca face study visit la ora 7 prin Berceni, sa observe suvoiul de mame care isi depun odraslele in stabilimente in drum spre servici.
Doi, realitatea e ca noi, parintii din castele inferioare, abia asteptam sa gasim un loc unde sa-i depunem opt ore (adica program prelungit), nu doar patru, deoarece la ora pranzului boy Patel nu este disponibil sa-i ridice cu automobilul, cum sunteti dv obisnuit, ci, cel mult, vreo mamaie sontoroaga si unreliable. Poate face memsahib un scurt fact-finding pe tema asta, intre un eveniment CSR, cursul de feng shui si o programare la epilare, si afla ca e mai greu in Bucuresti de gasit un loc la gradinita decat la scoala – iar cel mai greu e tocmai la gradinitele alea cu program prelungit, pe care dv le vedeti ca o pacoste, unde se calca parintii pe picioare si dau spaga ca sa poata intra.
Clasa pregatitoare era chiar o alternativa buna la criza de locuri din gradinite, deci eu zic sa nu mai tot insistati atata cu parintii revoltati sau derutati de clasa pregatitoare, ca realitatea e chiar pe dos. Mai bine puneti garzile gurkha sa-i dea vreo doua bete pe spinare consilierului care va da sfaturi asa proaste. Si in general, nu va mai luati dupa Sova.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Celebritate pierdută
Marşul Viitorului
Clasa pregătitoare în cadrul şcolii "reprezintă o prostie"
din înţelepciunea lui Victor Ponta
Pentru parlamentarii şi aleşii aflaţi în conflict de interese nu există sancţiunea de revocare din funcţie
Guvernul acordă angajaţilor Oltchim 1.400 lei ca ajutor de urgenţă
Reabilitarea termică a blocurilor va fi făcută şi cu bani europeni
La noi va fi coadă să spună şi să ia stimulente. Nu suntem pregătiţi
Eminescu. Şi Arghezi. Universuri. Paralele.
Dorel Gaftoneanu
Botoşănenii vor merge la mall pentru un film
La anul vor fi construite 76 locuinţe prin ANL Cişmea
Şocarici a luat concursul de director la UAMS Suliţa
Portariuc va construi case pe terenuri pierdute de datornici la bănci
Botoşani: 73% din apa societăţii Nova ApaServ se duce în pământ
noi plătim pierderile
DSP a scos la concurs funcţiile de conducere vacante
Costel Lupaşcu uns interimar la cârma CAS Botoşani
Medicilor li se promit câştiguri de nivel european
Oraşul Botoşani va sta trei zile fără apă
Cucul, pupăza şi ciocârlanul
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog