Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18269
De la 07 Ianuarie 2003
122878336

Preşedintele ANRSC susţine sistemul de termoficare

  • 30 September 2011, 23:00
Mircea Matei, preşedintele- secretar de stat al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), alături de Iulian Băndoiu, directorul Direcţiei Tehnice şi Licenţe din cadrul aceleiaşi autorităţi, au arătat astăzi la Botoşani că impasul în care a intrat relaţia contractuală dintre Modern Calor şi cinci asociaţii de proprietari este cauzat în exclusivitate de preşedinţii asociaţiilor.
Aceasta pentriu că prin nesemnarea contractului de funizare, aşa cum acesta a fost aprobat de ANRSC şi ulterior de Consiliul Local, nu se respectă cerinţele legale pentru furnizarea serviciului de energie termică. Petru Butnaru, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din Botoşani, dar şi alţi preşedinţi de asociaţii, printre care şi Cătălina Lupaşcu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, au refuzat să perfecteze documentaţia de furnizare şi predarea facturării către operator, declarând ulterior că măsura de sistare a agentului termic nu li se poate reproşa, întrucât au semnat contractul cu obiecţiuni sau aşteaptă semnarea convenţiilor individuale.
“Nu există noţiunea de semnare a contractului cu obiecţiuni. Contractul ori este semnat de ambele părţi în forma în care este, ori nu este semnat, deci nu este valabil. Dumneavoastră vreţi să modificaţi contractul cadru, dar vă adresaţi greşit. Nu operatorul face acest lucru ci Consiliul Local. Contractul a fost supus dezbaterii publice, aţi avut timp cel puţin o lună pentru a propune noi clauze, aţi putut în plenul Consiliului Local să faceţi acest lucru. Nu acum.”, a explicat Mircea Matei, adăugând că odată aprobat în CL, contractul nu poate fi modificat şi adaptat pentru fiecare asociaţie în parte, iar convenţiile, care sunt anexe la contract, nu pot fi semnate decât după perfectarea acestuia.
Iulian Băndoiu a subliniat că alte clauze la care fac trimitere reprezentanţii asociaţiilor, referitoare la echilibrarea hidraulică sau referatul tehnic, nu au nicio legătură cu semnarea contractului şi nu pot fi luate în calcul pentru semnarea acestuia.
Anunţând scumpirea gazelor natrurale, reprezentanţii ANRSC au readus în atenţie necesitatea plăţii părţilor comune şi a sprijinirii sistemului centralizat, soluţia care va aduce avantaje nete în viitor. “În celelalte state ale UE preţul gazului la populaţie e dublu faţă de cel al consumatorilor industriali.”, a adăugat secretarul de stat.
Prezent la întâlnire, primarul municipiului a făcut încă un apel la înţelegere şi colaborare, adresat în primul rând preşedinţilor de asociaţii. “Dumneavoastră trebuie să reprezentaţi toate interesele din asociaţie. Noi modernizăm sistemul de termoficare şi, în acelaşi timp, cu toţii suntem obligaţi să respectăm ordonanţe, legi, ordine. După liberalizarea preţului gazelor naturale se va vedea care sistem de încălzire este mai bun. Trebuie să gândim în perspectivă şi să fim pregătiţi.”, a declarat Cătălin Flutur.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: La sexolog
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Muşchi de viţel învălit
FMI va revizui prognoza de creştere economică a României pe 2012 la circa 2%
Reformele din România au încetinit
există îngrijorări legate de posibile presiuni politice
Prin programul Rabla pot fi cumpărate maşini electrice şi hibride începând cu 3 octombrie
Grecia ar putea reduce salariile a 100.000 funcţionari publici cu până la 40%
Capetele turtite şi cele ascuţite din politica moldovenească
Botoşani: Cu „saleam” şi ţuiculiţă, ai ajuns primar bodiţă… Ursache
Mii de botoşăneni au primit ajutoare sociale necuvenite
vin aparţine primăriilor care n-au verificat condiţiile de acordare
Beneficiarii de ajutoare la căldură vor fi verificaţi la venituri
Botoşani: Şefii ANRSC îi pun la plata căldurii către Modern Calor pe debranşaţi
cei cu centrale individuale au intentat procese
Buhăianu şi Humelnicu s-au luat de Nokia
nu credem că cei de la Nokua s-ai înspăimântat
Botoşani: Daciana Sârbu ne va testa glicemia pe Pietonalul Unirii
Răzvan Rotaru vrea să pozeze în Toma Necredinciosul
îl contrazic faptele
USL-iştii botoşăneni se îngrijesc de bolnavi
apărând funcţiile de conducere şi ale celor din administraţie
Groparii USL sapă adânc la destrămarea alianţei
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog