Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26157
De la 07 Ianuarie 2003
122911806

Preşedintele CJ Argeş Constantin Nicolescu, scos pe targă de la DNA

  • 11 September 2012, 23:00
Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a fost scos pe targa din sediul DNA, informeaza Realitatea TV. O ambulanta a ajuns la sediul DNA la aproximativ 30 de minute dupa ce Nicolescu a intrat la audieri. Conform reprezentantilor Serviciului Judetean de Ambulanta Arges, presedintelui CJ Arges i s-a facut rau in biroul procurorilor, iar medicii au fost solicitati prin 112 sa vina la sediul DNA, potrivit Mediafax.
In jurul orei 9.45, Nicolescu a fost scos pe targa din sediul DNA si urcat intr-o ambulanta, care l-a transportat la Spitalul Judetean de Urgenta din Pitesti. "Acum este intr-o stare relativ buna, este stabilizat. Noi stim ca i s-a facut rau in timp ce era in sediu, iar acum il vom duce la spital, unde va fi investigat", a declarat medicul de pe Ambulanta care l-a preluat pe Nicolescu.
Lui Nicolescu i s-a facut rau din cauza afectiunilor cardiace preexistente, potrivit concluziilor medicilor de la Spitalul Judetean de Urgenta, citati de Agerrpes.
"Este vorba despre un sindrom coronarian acut, pe baza unei afectiuni preexistente, care ar fi putut fi provocat de o emotie puternica. Pacientul va fi monitorizat din jumatate in jumatate de ora si dupa patru ore voi putea spune mai multe despre evolutia starii sale de sanatate", a declarat doctorul Marius Pascu, de la Unitatea de Primiri Urgente.
Medicul a precizat ca nu s-a pus, deocamdata, problema transferarii lui Constantin Nicolescu la un spital din Bucuresti, dar a exclus si posibilitatea ca presedintele CJ Arges sa mai poata fi audiat in cursul acestei zile de procurorii anticoruptie.
Medicul Irena Grigore de la Serviciul Judetean de Ambulanta Arges, care i-a acordat primul ajutor lui Constantin Nicolescu, a declarat ca pacientul prezenta o stare generala de rau.
'Simptomele pe care le avea puteau sa fie de natura cardiologica sau de natura neurologica. (...) Acum este bine, constient, si atunci cand a fost preluat era constient, doar ca era foarte slabit si comunica mai greu', a declarat medicul, care a precizat ca viata pacientului nu a fost pusa in pericol.
In ianuarie 2011, Nicolescu a lesinat dupa ce a aflat ca va fi arestat pentru 29 de zile, la decizia Tribunalului din Pitesti. Potrivit medicilor, el a suferit un accident vascular cerebral ischemic, diagnosticul complex incluzand si referiri la un sindrom coronariar acut si la multiple stenoze arteriale, ca efect al hipertensiunii si dislipidemiei.
El a fost ulterior internat la Sectia terapie intensiva a Spitalului "Floreasca", unde a fost operat de medicul Serban Bradisteanu.
Diagnosticul in cazul Constantin Nicolescu a fost schimbat constant de la atac de cord, la lesin si apoi la atac cerebral.
De la stop cardiac, la lesin si atac cerebral, in mai putin de 24 de ore El a fost eliberat pe 2 februarie 2011, in urma deciziei completului condus de Dumitru Diaconu. Constantin Nicolescu a castigat din nou presedintia CJ Arges la alegerile locale din acest an, cu 59,56% din voturi.
Presedintele Traian Basescu declara, in 8 februarie 2011, ca medicii au avut influenta in justitie in recursul la arestarea preventiva a lui Constantin Nicolescu, mentionand ca operatia acestuia a fost facuta de un medic care l-a operat si pe Omar Hayssam de cancer, iar Omar Hayssam "e bine-mersi, sanatos, nu are nici urme de cancer, nu mai e plin de metastaze, cum era cand l-a operat unul din medicii faimosi ai patriei".
Medicul Mircea Beuran a respins atunci acuzatiile presedintelui Traian Basescu si a negat ca l-a operat pe presedintele CJ Arges Constantin Nicolescu.
"Nu am luat parte la operatia lui Nicolescu. A facut-o doctorul Bradisteanu, cu o echipa formata din chirurgi de la nivelul spitalului nostru. Dar sunt chirurgi cardiovasculari. (...)Dovedeste ca nu cunoaste realitatea medicala", a afirmat Beuran, adaugand ca trebuie stabilite "niste repere anatomice - cordul e in torace, uar colonul lui Hayssam era in abdomen".
El a reamintit ca operatia careia i-a fost supus omul de afaceri sirian Omar Hayssam a fost filmata si ca ulterior au fost facute teste ADN care au confirmat diagnosticul.
"Operatia pe care am facut-o eu, am mai spus, problema este bine cunoscuta de cei care trebuiau sa tina minte mai mult, a fost filmata, vazuta, de mai multe persoane ale justitiei si din penitenciar, inclusiv s-au facut teste ADN, care arata ca piesa care s-a scos din bolnavul Hayssam era cancer", declara Beuran.
El a subliniat ca 8-10 persoane au filmat permanent, de cand se spala pe maini pentru a intra in operatie, pana cand a parasit penitenciarul. "Nu operam nume proprii, ci oameni", a spus Mircea Beuran.
Medicul a mentionat ca la el nu s-a interesat nimeni de cazul Nicolescu. "Trebuie intrebat Bradisteanu. El a facut toata aceasta echipa medicala", a mai spus atunci Beuran.
In 2 februarie 2011, Curtea de Apel Pitesti a dispus inlocuirea masurii arestarii preventive cu cea a obligarii de a nu parasi tara, Nicolescu fiind externat din Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti in 18 februarie. Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu (PSD), s-a prezentat, marti, la DNA Pitesti, unde a fost citat dupa ce cu o zi in urma au avut loc perchezitii la sediul CJ, el afirmand ironic ca "probabil ca a gresit la referendum cand nu a obtinut prezenta de 60 %, ci doar de 55 %", potrivit Mediafax.
Nicolescu a ajuns la DNA - Serviciul teritorial Pitesti insotit de doi avocati. El a spus ca a aflat ca este invinuit, dar nu cunoaste incadrarea juridica a faptelor de care este acuzat.
Nicolescu a mai spus, ironic, ca probabil ca a gresit la referendum, cand nu a obtinut prezenta de 60%, ci doar de 55%.
Presedintele Consiliului Judetean Arges a mai spus ca, personal, el nu are probleme, dar ca are emotii pentru subalternii sai.
Pe de alta parte, Nicolescu a spus ca ca s-a autodenuntat si el la DNA in legatura cu referendumul, solidarizandu-se cu Liviu Dragnea.
In cursul acestei zile, la DNA ar urma sa se prezinte pentru audieri alti cinci angajati ai Consiliului Judetean Arges.
Perchezitii ale procurorilor DNA au avut loc, luni dimineata, la sediul Consiliului Judetean Arges, institutie condusa de Constantin Nicolescu (PSD), care in 18 mai a fost trimis in judecata de DNA,fiind acuzat ca a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro in baza unor acte false. Perchezitiile s-au desfasurat in prezenta vicepresedintelui CJ Arges, Florin Tecau (PSD), care a fost chemat de acasa de catre anchetatori, iar in timpul acestora accesul in sediul CJ a fost blocat.
Unul dintre avocatii lui Constantin Nicolescu preciza ca perchezitiile vizeaza un dosar de coruptie mai vechi privindu-l pe presedintele institutiei si pe angajati ai CJ.
"Este vorba despre un act procedural. Nu este un dosar nou. Nu e nimic neobisnuit, perchezitia este un act de procedura comun in timpul urmaririi penale", declara avocatul Gabriela Zoana, care il reprezinta pe Constantin Nicolescu in dosarul de coruptie in care acesta a fost trimis in judecata in 18 mai.
Ea preciza ca procurorii DNA au facut perchezitii si la sediile a patru societati comerciale care au avut contracte cu institutia, precum si la locuinta unui angajat al CJ.
Surse judiciare declarau pentru Mediafax ca in acest caz se fac cercetari privind fraude cu fonduri europene.
In 18 mai, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Arges, Constantin Nicolescu, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, care il acuza ca a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unitati de invatamant, in baza unor acte false.
Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, Constantin Nicolescu este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, fals intelectual in legatura directa cu infractiunea impotriva intereselor financiare ale Comunitatilor Europene anterior mentionata, savarsite in scopul de a ascunde comiterea sau in realizarea scopului urmarit printr-o asemenea infractiune, in forma continuata, luare de mita, in forma continuata si instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice in scopul obtinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.
In 26 ianuarie 2011, procurorii anticoruptie l-au retinut pe Constantin Nicolescu pentru 24 de ore. In ziua urmatoare, Tribunalul Arges a admis propunerea procurorilor si a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile. Imediat dupa anuntarea deciziei de arestare, lui Nicolescu i s-a facut rau, fiind dus la Spitalul Floreasca, unde a fost operat pe cord.
In 2 februarie 2011, Curtea de Apel Pitesti a dispus inlocuirea masurii arestarii preventive cu cea a obligarii de a nu parasi tara, Nicolescu fiind externat din Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti in 18 februarie. Constantin Nicolescu este lider al PSD Arges, iar la alegerile din 10 iunie a castigat al treilea mandat la sefia Consiliului Judetean.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Sex între filozofi
Consiliul JAI din 19-20 septembrie privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen, anulat
Franţa nu poate primi toată mizeria Europei
Andrei Marga, validat în funcţia de preşedinte al ICR pe uşa din spate
adică fără a mai fi audiat în comisii
Profesorul japonez Shinichi Mochizuki afirmă că a rezolvat conjectura abc
una dintre cele mai importante probleme din teoria numerelor
Preşedinte jucător sau tăietor de panglici?
Şi noi ce facem cu mizeria?
Ioan Rotundu
Marioneta Portariuc şi sforarul Tincu
Ioan Rotundu
Icoana „Umilenie” ajunge sâmbătă la Botoşani
Demolatorul Fabricii de zahăr Bucecea numit şef la ARR
Festivalul Mărului la Curteşti
Cristian Roman, preşedinte la Forţa Civică
Botoşani: Prefectul a început răfuiala cu profesorii beţivani
Botoşani: IŞJ nu mai cheamă elevii sâmbătă la şcoală
După scumpire, urmează şi întreruperi în furnizarea apei
Nova Apaserv anunţă întreruperi în furnizarea apei curente
Câteva zile zona Primăverii va rămâne fără tramvai
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog