Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22135
De la 07 Ianuarie 2003
122882202

Preşedintele CJ se simte luat peste picior de doi tupeişti

  • 28 July 2008, 23:00
Şeful Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac se simte folosit de către cei doi subalterni: vicepreşedinţii Constantin Conţac şi Florin Ţurcanu. În sensul că aceştia îşi fac imagine prin tot felul de referate, încercând să iasă mereu în faţă. „Se folosesc de preşedintele CJ fiindcă se pregătesc pentru alegerile parlamentare din toamnă. Totdeauna le spun: Domnule, frână. Noi aici suntem puşi să facem treabă, să facem administraţie. Eu am plecat de la premisa că nu le răspund la provocări, că am interesul să meargă treaba la CJ. Eu fac administraţie, ei fac politică. Dar atunci când se atinge culmea tupeului, e nevoie de o reacţie,”, a subliniat Mihai Ţâbuleac.
Acesta vine şi cu un exemplu de „culmea tupeului”. Anume, cel al vicelui Ţurcanu care a făcut un referat că la Şcoala Specială Dorohoi sunt nereguli cu o lucrare. La rândul lui, Constantin Conţac a făcut şi el un referat către şeful CJ, prin care îi solicită să verifice documentaţia de licitaţie a unei lucrări aprobate de CJ în aprilie 2008, când era el preşedinte. „Îmi spune că din presă s-a aflat că licitaţia ar fi fost câştigată de două firme: una condusă de fiul directorului executiv de la buget finanţe, Maria Bordaş şi cealaltă de firma unde fostul vicepreşedinte Dorin Ciuştea este acţionar sau cel puţin angajat în prezent. Domnul Conţac îşi dă cu stângul în dreptul. Îmi cere mie să verific nişte neajunsuri care s-ar fi întâmplat în perioada când el conducea şi când purta întreaga răspundere. Acum le află şi e tare supărat”, susţine Mihai Ţîbuleac.
Şeful CJ ţine să atenţioneze că a luat lucrurile în serios şi a transmis la compartimentul audit să verifice documentaţia care a stat la bază, licitaţia, contractul şi modul de executare al lucrărilor. Tot la capitolul „culmea tupeului” intră un alt referat comun din partea celor doi vicepreşedinţi care îi solicită şefului lor ca la prima şedinţă de CJ să analizeze managementul de la Apa Grup Botoşani. „Domnul Conţac nu a avut timp în ultimii patru ani să vadă dacă managementul de la Apa Grup e corespunzător sau nu şi i s-a trezit acum interesul, când el nu mai are răspundere”, a mai adăugat Mihai Ţîbuleac. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Diaspora română din Spania şi Italia se revoltă
”Trădarea” ca interes naţional
Kievul vrea să introducă studiul în ucraineană în şcolile româneşti
Cleopatra Stratan, cinci recorduri mondiale la doar cinci ani
Program Tele'M Botoşani marţi, 29 iulie
O blondă deşteaptă
Horoscop
Vi se oferă şansa vieţii. Profitaţi din plin de ea!
De la praznic la spital
Barajul de la Stânca Costeşti în pericol
Mănăstirea Cozancea nu a putut fi evaluată din cauza inundaţiilor
Piedone trimite miercuri ajutoare la sinistraţii botoşăneni
Ţâbuleac vrea ca strategia de dezvoltare a judeţului să fie gata în octombrie
Tabără pentru sinistraţii botoşăneni
Centrul Vechi al municipiului va fi iluminat arhitectural
Apa potabilă nu mai este… potabilă
Comentariul comentariilor (CLVI)
(Ioan Rotundu)
Ce şanse au cei şase liberali să ajungă deputaţi?
Ioan Rotundu
Puhoaiele se retrag, autorităţile la fel, rămân nenorociţii
(Ioan Rotundu)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog