Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17731
De la 07 Ianuarie 2003
122877798

Preşedintele PSD Prahova, Mircea Cosma, reţinut de DNA

  • 11 February 2014, 23:00
Presedintele Consiliului Judeten Prahova, Mircea Cosma, a fost retinut de procurorii DNA, pentru trafic de influenta, intr-un dosar in care fiul sau, deputatul Vlad Cosma, este acuzat ca ar fi luat mita 1 milion de euro.
In dosar, si Mircea Cosma, si Vlad Cosma au calitatea de inclupati, fiind acuzati de trafic de influenta pe trei acte materiale, potrivit DNA.
"La data de 11 februarie 2014, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Ploiesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea, pentru 24 de ore, a inculpatului Cosma Mircea presedintele Consiliului Judetean Prahova, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, urmand a fi prezentat in cursul zilei de 12 februarie 2014, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, avand in vedere calitatea de deputat a inculpatului Cosma Vlad Alexandru, cercetat in aceeasi cauza penala", a mentionat DNA.
In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin din partea Serviciului Roman de Informatii.
Ce spun procurorii ca au facut cei doi Cosma:
Procuorii sustin ca au "indicii rezonabile" ca inculpatul Cosma Vlad Alexandru impreuna cu alta persoana apropiata, prin acte materiale repetate, a pretins si a primit in perioada 2012 ¬ 2013 de la mai multi reprezentanti ai unor societati comerciale ¬denuntatori in cauza - importante sume de bani (aproximativ 4.410.149,97 lei) disimulate in contravaloarea unor lucrari subcontractate fictiv catre doua societati comerciale, pe care, in fapt, acestia le controlau.
Sumele de bani au fost pretinse in schimbul interventiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judetean Prahova, pe langa care cei doi aveau influenta, respectiv presedintele C. J. Prahova, Cosma Mircea (tatal inculpatului Cosma Vlad Alexandru) astfel incat societatile respective sa obtina, de la institutia publica, lucrari si servicii curente de intretinere a drumurilor publice sau a drumurilor judetene pe timp de iarna supraevaluate, dar si decontarea, cu prioritate, a unor lucrari deja efectuate in temeiul unor contracte anterioare. Contractele erau supraevaluate tocmai pentru a se asigura sumele reprezentand ¬comisioanele¬ conform intelegerilor cu cei doi inculpati, sustine DNA.
Miercurea trecuta, procurorii DNA au ridicat pentru a doua oara documente de la Consiliul Judetean Prahova, intr-un dosar care il vizeaza, printre altii, pe omul de afaceri local Razvan Alexe, cunoscut ca fiind apropiat de familia lui Mircea Cosma.
Razvan Alexe, retinut de procurori, in noiembrie 2013, intr-un dosar de trafic de influenta, lua bani de la patronul firmei SC Star T&D, lasand sa se inteleaga ca are influenta pe langa presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, pentru a-i facilita societatii atribuirea de contracte de lucrari publice in judet, sustin procurorii DNA.
In aceasta schema era folosita ca paravan firma Marconstruct Company, arata procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Prahova in referatul de arestare preventiva a lui Alexe. Marconstruct Company apartinea 100% fostului consilier din Secertariatul General al Guvernului Marcel Pavaleanu, si el arestat preventiv, insa intr-un alt dosar, de evaziune fiscala si spalare de bani, cu prejudiciu de 35 de milioane de euro.
La randul sau, Pavaleanu, fost presedinte al PSD Plopeni si membru al Consiliului de Administratie al unei societati detinute de CJ Prahova, este un apropiat al deputatului PSD Vlad Cosma, fiul lui Micea Cosma.
In dosarul de evziune fiscala si spalare de bani de 35 de milioane de euro a fost luata la cercetari si fiica lui Mircea Cosma, Andreea, care este notar public.
In 16 decembrie, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a lasat sa se inteleaga ca il cerceteaza penal pe presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, insa procurorii urmeaza sa transmita informatii suplimentare "pe parcursul urmaririi penale". Potrivit presei locale, dosarul vizeaza presupusa infractiune de conflict de interese, cazul fiind disjuns din dosarul vast de evaziune de 35 de milioane de euro.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Trai de pensionar
Horoscopul zilei
Victor Ponta, după ce a fost comparat cu un chelner de Crin Antonescu
de când este prieten cu Băsescu, are acelaşi limbaj
Senatorul şi industriaşul francez Serge Dassault, proprietarul ziarului Le Figaro, cere să i se ridice imunitatea parlamentară
cu riscul de a fi arestat
Decebal Traian Remeş va fi eliberat condiţionat
Viviane Reding, jefuită la Londra
hoţii au luat hainele, cerceii şi o plăcintă cu brânză
Percheziţii la primăria Piatra Neamţ, procurorii DNA anchetează infracţiuni de corupţie
este vizat şi primarul Gheorghe Ştefan 'Pinalti'
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Digi24: Sorin Ovidiu Vintu a înregistrat discuţiile cu Rudel Obreja cu microfoane ale DNA
Faptele lui Sebastian Ghiţă în dosarul "Tracia-Asesoft" s-au prescris
Adevărata poveste a unei minciuni de partid
Botoşani: Sistemul de supraveghere video din Flămânzi, o investiţie ineficientă
Concert simfonic de Ziua îndrăgostiților
Cucoană, dar la muncă nu-i îndemni?
Ioan Rotundu
Bilanţul şefilor de Consilii Judeţene condamnaţi, urmăriţi penal sau judecaţi pentru corupţie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog