Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Religie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24601
De la 07 Ianuarie 2003
122884668

Preţurile şcolilor de şoferi vor exploda de la începutul anului viitor

  • 15 December 2009, 23:00
Instructorii spun ca se vor scumpi consistent cursurile la scolile de soferi. Daca acum mai exista oferte cu 300 de lei, de la anul preturile vor ajunge chiar si la 1.500 de lei. Noua lege a transporturilor rutiere prevede ca fiecare cursant trebuie sa conduca cel putin 400 de kilometri.
Preturile scolilor de soferi vor sari in aer de la inceputul anului viitor. Noua lege privind transporturile rutiere, care va intra in vigoare de la 1 ianuarie, va forta scolile de soferi sa ridice preturile cu cel putin 25 la suta. Astfel, daca in momentul de fata perioada de scolarizare costa, pentru categoria B, intre 700 si 1.000 de lei, de la inceputul anului viitor candidatii vor trebui sa plateasca peste 1.250 de lei pentru orele de teorie si practica.
“Preturile la nivel national in acest moment variaza in functie si de autoturismul pe care se efectueaza orele. Tarifele se vor mari incepind cu 1 ianuarie si va fi cuprins intre 1.250 si 1.500 de lei. Nu vor mai exista «oferte» cu 200, 300 sau 400 de lei scoala de soferi“, a precizat prof. ing. Adrian Cascaval, presedintele Federatiei Nationale Patronale a Formatorilor din Transportul Rutier (FNPFTR).
Acesta a precizat ca noul act prevede o serie de modificari in activitatea de pregatire a elevilor care vor forta scolile de creasca tarifele.
Elevii vor fi obligati sa parcurga orele de legislatie la care va fi prezenta obligatorie. In cazul in care candidatul lipseste la o ora aceasta trebuie recuperata. De asemenea in cazul cursurilor de terorie, numarul elevilor nu va trebui sa depaseasca 30 de elevi pe serie.
La pregatirea practica, «ora de conducere» a fost stabilita la 50 de minute, iar pe parcursul intregii perioade de scolarizare fiecare cursant trebuie sa conduca cel putin 400 de kilometri.
Din cele 30 de ore de practica, 10 vor fi folosite pentru manevre de indeminare, 18 pentru traseu, iar 2 ore vor fi alocate pentru conducerea pe timp de noapte.
In cazul scolilor care organizeaza cursuri pentru soferi profesionisti, acestea vor trebui sa aiba montate tahografe pe masinile scoala, sa aiba sala separat exclusiv pentru curs de “cunoasterea autovehiculului”. “Vor fi obligate sa faca orele pentru ca se vor verifica diagramele tahograf. Nu vor mai fi cazuri in care masinile vor sta in garaj. Pentru categoriile de profesionisti pretul ar putea ajunge undeva la 3.500 – 4.000 de lei”, a mai precizat presedintele FNPFTR.
Integral în Ziarul de Iaşi

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Întreaga populaţie va fi vacinată contra gripei noi
Moş Crăciun aduce bani celor din învăţământ
Profesori cu interdicţie în comisiile de examene la Bac
Mort de beat pe drumul public
Zeci de activităţi desfăşurate la Flămânzi
în cadrul proiectului „Pledoarie pentru hrana trupului, minţii şi sufletului"
I-a perforat intestinele din bătaie
În graţiile lui Crin Antonescu
Educatoarea Lupaşcu îl vrea „externalizat” pe Eminescu
deocamdată nu ştie cum, dar va studia problema la faţa locului
Românul şi căciula
Lăcomia preotului Haras
De ce nu poate fi Antonescu premier
Ioan Rotundu
Budincă de varză cu carnat şi mămăliguţă
Rămâne cu i-a zis Iliescu
Horoscop
Politicieni unu şi unu...
Inconfundabila Udrea
Comunicat de presă E.ON Gaz
Flămânzean citat printre „instigatorii” evenimentelor din 14 decembrie 1989, de la Iaşi
Din zicerile Părintelui Arsenie Boca – despre spovedanie şi taina împărtăşirii
Secretele crizei în care se scufundă trei partide
Cine declanşează războaie religioase la Chişinău?
Bătrână salvată de pompieri din propriul apartament
Casă incendiată de un coş de fum neptrotejat termic
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog