Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5500
De la 07 Ianuarie 2003
122891149

Prima şedinţă a CTC pentru organizarea alegerilor europarlamentare

  • 24 September 2007, 23:00
Vineri, 21 septembrie a.c., la sediul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative a avut loc prima şedinţă a Comisiei Tehnice Centrale pentru organizarea alegerilor europarlamentare din luna noiembrie.
Şedinţa a fost condusă de către secretarul de stat al MIRA, domnul Victor Paul Dobre, care a prezentat membrilor comisiei măsurile pe care fiecare autoritate publică le are de executat, dar şi programul calendaristic al activităţilor viitoare.
Secretarul de stat al MIRA a anunţat că a fost stabilit sediul Biroului Electoral Central - str.Ion Campineanu nr. 28, sector 1, Bucureşti (Sala Palatului) - iar în cursul zilei de luni acest sediu va fi asigurat de către Ministerul Internelor şi Reformei Administrative cu logistica necesară bunei funcţionări.
Din punct de vedere al cheltuielilor materiale necesare începerii procedurilor organizatorice, acestea sunt asigurate prin grija Ministerului Economiei şi Finanţelor.
Ministerul Internelor şi Reformei Administrative va asigura ordinea şi liniştea publică pe întreaga perioadă a campaniei electorale şi, în mod deosebit, în ziua votării, conform unui plan de acţiune ce va fi întocmit la nivelul fiecărui judeţ. Responsabilitatea pentru misiunile de ordine şi siguranţă publică desfăşurate la nivel teritorial va reveni şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie care va fi secondat de către şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.
După şedinţa Comisiei Tehnice Centrale a avut loc o videoconferinţă cu prefecţii, ocazie cu care au fost discutate aspecte de ordin organizatoric privind desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European.
În acest sens, s-a cerut prefecţilor să dispună măsuri de asigurare a sediilor Birourilor Electorale Judeţene, respectiv Biroului Electoral al Municipiului Bucureşti, cât şi a logisticii necesare. Până la data de 14 noiembrie a.c., autorităţile locale vor întocmi o listă a persoanelor care pot înlocui, în caz de nevoie, preşedinţii secţiilor de votare sau locţiitorii acestora.
Conform programului calendaristic, M.I.R.A. va pune la dispoziţia prefecţilor buletinele de vot, timbrele colante si ştampilele cu menţiunea VOTAT, urmând ca acestea să fie distribuite ulterior primarilor. „Organizarea acestor alegeri conturează o imagine asupra seriozităţii noastre administrative“ a declarat Secretarul de Stat Victor Paul Dobre.
Preşedintele Comisiei Tehnice Centrale este ministrul internelor şi reformei administrative, iar coordonator este secretarul de stat pentru relaţia cu instituţiile prefectului.
(Comunicat de presa MIRA)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Zice că-i profesionist şi-i bun la orice
Un înalt funcţionar din Prefectură căpuşează banii publici
Cine cântă piesa noului sezon al serialului “Cu un pas inainte”
S-a declanşat licitaţia pentru reabilitarea centrului istoric al Botoşanilor
Reabilitarea clădirii Direcţiei de Cultură începe în această iarnă
Ţurcanu şi Câmpanu vor câştigarea Europarlamentarelor
Cu eleganţă, primarul Romaniuc îl face pe Câmpanu mincinos
Ghiorghiţă trece la confiscarea maşinilor parcate neregulamentar
la anul, după cum a afirmat, va dori să fie votat primar
Un nou bir gândit de vicele Ghiorghiţă
ANL-iştii de la Cişmea vor microbuz la scară
Primăria ia în propriile mâini destinul Sălii Polivalente
Somn uşor, Dorule, că Oprişanu veghează pentru tine!
(Cârcotaşul)
Cu Irina şi Fuego la capăt de drum APDRP
Schimbarea „la faţ㔠a Urban Serv la final
Şi-a instalat omul de încredere director la Spitalul Judeţean
Conducerea ASP supărată pe medicii de familie
Poluarea fonică a scăzut pentru o singură zi
Gestionarea incorectă a deşeurilor
Valabilitate modificată a reviziei tehnice
Biciclist accidentat grav de un autoturism
Nu scoateţi capul pe fereastră
Horoscop
Anunţ important
Opriţi fiara dezlănţuită
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog