Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24927
De la 07 Ianuarie 2003
122910576

Primari care-şi fac geamantanele, primari care rămân (II)

  • 11 November 2007, 23:00
Cu numai patru-cinci kilometri mai la sud, la Copălău, scaunul de primar pare să se fi lipit pentru eternitate de şezutul fostului lucrător din cooperaţie Mihai Baltă, care de când e comuna comună, cu sau fără “anexa” numită Coşula, schimbă mandat după mandat. Acest lucru are loc periodic, spre marea satisfacţie a PSD-iştilor de la centru care, din patru în patru ani mai plantează un steguleţ roşu comunist în dreptul localităţii.
Ajutat în demersul său electoral de acum trei ani de păcălirea electoratului cu promisiunea unui nou “Festival al usturoiului”, care nici pomeneală să mai aibă loc după retragerea actorului politician cu gură bogată Malaimare de pe scena politică reală şi trecerea sa pe linie moartă chiar de către tovarăşii de partid după “spectaculosul” său transfer de la PSD la PNL, Baltă îşi numără probabil ultimele luni şi zile ale mandatului.
În contul său poate fi trecută realizarea unei noi şi impunătoare primării, a cărei inaugurare stagnează din cauza inexplicabilei închideri a robinetului cu bani de la Consiliul Judeţean Botoşani şi procesul cu doctoriţa Ludmila din Republica Moldova privind demolarea dispensarului medical pe care aceasta ar fi trebuit, conform legii, să-l cumpere.
Tot în contul controversatului primar intră aducerea reţelei de apă, dar fără canalizare, la care se lucrează abia acum în satele Copălăului, cu toate deficienţele de alimentare pe care le creează aceasta locuitorilor din Cotu Dulghereni şi Cerbu. Să mai consemnăm un proces, de data acesta cu profesorul Mihai Iacob, precum şi eterna promisiune de construire în sat a unei fabrici de usturoi, finanţată de un întreprinzător spaniol, care ba vine, ba nu vine să rezolve problema. Cei care s-au cam săturat să meargă pe mâna primarului bonom strâmbă din nas şi la gândul că în aproape 12 ani edilul de Copălău nu reuşit să asfalteze kilometrul de drum judeţean care face legătura, vorba vine, între Drumul Europen 58 şi centrul comunei.
Principalul său oponent pare să fie, conform unor afirmaţii neoficiale, consilierul PNL Marius-Didel Ceplinschi, actualul director al Şcolii de Artă şi Meserii, fiu al satului, revenit “la centru” după o prestigioasă carieră în învăţământ în urma căreia a obţinut şi masteratul în educaţie tehnologică.
La Copălău se anunţă şi alţi candidaţi surpriză, o apariţie inedită putând fi reprezentată de revigorarea filialei PD locale, care îşi anunţă “comeback”-ul sub conducerea inginerului Constantin Cotiugă, fost primar al localităţii înainte de Baltă. Mare admirator al lui Malaimare pe vremea când acesta transformase localitatea Copălău în Cooperativa de spălat (bani negri, de partid) “Nufărul”, vicele Sorin Florentin Niculăesa va rămâne probabil doar cu dragostea neţărmurită fastă de mentorul său şi cu speranţa că va ocupa, la rândul său, un post de consilier. Şi fiindcă niciodată nimic nu este nou sub soare, cu ce promisiune credeţi că vor să prindă electoratul, la anul, Baltă şi Niculăesa? Aţi, ghicit, cu o nouă ediţie “Festivalul Usturoiului”!

Mai puţine lucruri se pot spune despre viitorul comunei Prăjeni, unde primarul PNL Gheorghe Matei aflat, ca şi Baltă şi Câşlaru, în cel de-al 11-lea an de domnie administrativă, are, cel puţin teoretic, şanse să prindă un al patrulea mandat. Veşnic morocănos din cauza lipsei de bani de la buget, mai mereu supărat când proiectele pe care le propune sunt târâite de la lună la alta fără să i se dea un răspuns precis, edilul de Prăjeni se zbate efectiv să facă ceva în localitate, după rezolvarea problemelor legate de infrastructură, de aducţiunea cu apă şi de reabilitarea şcolilor din Câmpeni şi Lupăria. Faptul că prin programul “Economia bazată pe cunoaştere” a fost pus la punct în Prăjeni unul dintre cele mai moderne sisteme informaţionale din zonă, conjugat cu lucrul intens care se desfăşoară la ridicarea primului aşezământ cultural din istoria comunei şi cu recenta “găselniţă” de a fi aniversate printr-un spectacol festiv nu mai puţin de 80 de familii care au împlinit cel puţin 50 de ani de convieţuire comună, va întări probabil serios zestrea de voturi a actualului primar la viitoarele alegeri. Atenţie totuşi la posibilităţile reale ale viceprimarului Alexandru Răileanu, un tip extrem de activ şi de capabil, genul celui care “tace şi face”. (B.P.F. – va urma)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Medical Mission recomandă voluntariatul medical
Oprişanu zice că n-avem nevoie de medici specialişti
Un sfert din dozele de vaccin s-au epuizat
Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului şi-a deschis filială la Bucecea
Se poate la americani, dar nu şi la noi
Ioan Rotundu
Record la controale şi amenzi înregistrat de OJPC
Primării nu se simt responsabile faţă de necazurile bolnavilor
primarii n-au depus declaraţiile de asigurat la CJAS, iar bolnavii nu primesc adeverinţe
Moartea învăluită în mister a unui botoşănean devenit mason
Conservatorii pornesc o campanie anti infractori din Botoşani
Lozneanu şi-a reînnoit mandatul la şefia PC Botoşani
Ţâbuleac cere controale care să-l înfunde pe Conţac
Ţâbuleac salută promovarea fostului prefect Roman
Bani frumoşi pentru reabilitarea Parcului „Mihai Eminescu”
Flutur vrea un parc de agrement care să deservească zona Moldovei
Miluţ a trimis ajutoarele promise
Prefectul a inaugurat drumul de la Hăneşti
Să ţi se dea cu copita e una, să le dai peste nas e cu totul altceva
Comunicat de presă CJ
Deturnare de fonduri la ICR
Ruşinea… Măriei
Horoscop
Votaţi-o, că merită!
Program TELE’M Botoşani, luni, 12 noiembrie
Vă oferă un revelion de vis
Mălai moldovenesc cu dovleac
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog