Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12601
De la 07 Ianuarie 2003
122898250

Primaria Targu Mures, obligata de tribunal sa autorizeze Marsul Secuilor.

  • Reactia primarului: Ma voi opune cat imi permite legea
  • 12 January 2016, 23:00
Presedintele Consiliului National Secuiesc, Izsak Balazs, a anuntat, marti, ca Asociatia SICULITAS EGYESULET pe care o conduce a reusit sa obtina la Tribunalul Mures o hotarare favorabila, in prima instanta, prin care Primaria Targu Mures este obligata sa avizeze adunarea publica din data de 10 martie 2016, denumita generic 'Marsul Secuilor', transmite Agerpres.
Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca va analiza care sunt caile de atac in acest caz, intrucat nu doreste ca orasul sa devina un loc al rafuielilor de nicio natura si nici nu vrea sa dea gir unor manifestatii care ar irita vreuna dintre etniile conlocuitoare.
'Doresc ca Targu Muresul sa fie locul de desfasurare a tuturor evenimentelor care sa aduca un plus de valoare targumuresenilor, copiilor lor, prin toate manifestarile pe care le facem. In rest, cine vrea sa foloseasca Targu Muresul ca arena sau teatru de lupta sau de rafuieli politice sau de alta natura, nu le agreez. Ma voi opune cat imi permite legea', a afirmat primarul.
Acesta a subliniat ca in cazul acestei manifestari exista o serie de "experiente negative" si "provocari", referindu-se la conflictul provocat de o serie de participanti la Marsul Secuilor din 10 martie 2014, care s-au remarcat inclusiv prin scandari cu caracter rasist si xenofob.
'Nu mi-am schimbat cu nimic pozitia de atunci. Daca vrem sa facem ca Romania sa devina poligon al rasfatului isteriilor, sa aducem de toate, facem aplicatii. Invitam si musulmani si crestini si incepem ca cream un climat, la Targu Mures, miniaturizat al conflictelor mapamondului', a mai subliniat primarul Dorin Florea.
In data de 10 martie 2014, in timpul unei manifestari de comemorare a secuilor martiri de la Targu Mures organizata de Asociatia SICULITAS, unii participanti, identificati ca apartinand HVIM din Harghita si Covasna, au produs tulburari dupa ce au pornit intr-un mars neautorizat prin oras.
Pe parcursul deplasarii catre centrul orasului, unii reprezentanti ai Organizatiei 64 de Comitate s-au imbrancit cu jandarmii, au aruncat cu petarde, au cerut anularea Tratatului de la Trianon si au scandat lozinci cu caracter xenofob.
Inspectoratul de Jandarmi Judetean (IJJ) Mures a aplicat atunci amenzi in valoare totala de peste 36.000 lei pentru persoanele care s-au imbrancit cu jandarmii, au incercat sa blocheze traficul rutier, au folosit petarde si arme albe in timp ce au pornit intr-un mars neautorizat pe strazile orasului.
Pe langa cele 11 amenzi contraventionale aplicate, IJJ Mures a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Mures in trei cazuri de natura penala.
Imediat dupa aceste incidente, o serie de membri ai formatiunii ungare JOBBIK, care au luat parte la manifestare, au fost expulzati, unii primind interdictie de a intra pe teritoriul Romaniei.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Aripioare cu slăninuţă şi cartofi la cuptor
Bancul zilei: Bulă în dispută politică cu profesoara
Horoscopul zilei de 12.01.2016
Vladimir Putin: Rusia ii va acorda azil lui al-Assad daca va fi nevoie
Perchezitii la firme de constructii si persoane banuite ca ar fi facut evaziune de peste 10 milioane de euro
DNA a ridicat documente de la Primaria Botosani si de la sediul CJ
Euro se reintoarce la valorile de la finalul anului trecut- peste 4.53 lei
Abuzurile Enel aspru sanctionate de catre ANPC
Irak: Un raid aerian a lovit o cladire in care Statul Islamic isi tinea banii, distrugand milioane de dolari
Numele lui Dumnezeu este Milostivirea,
cartea Papei Francisc. din 13 ianuarie în librării
Tribunalul Prahova retrimite dosarul Lukoil la procurori:
Acte materiale dublate sau chiar triplate / Decizia nu e definitiva
Raluca Pruna, ministrul Justitiei, despre dispozitia care ii scuteste de inchisoare pe detinutii-scriitori
Propun guvernului ca printr-o ordonanta de urgenta sa fie abrogata aceasta dispozitie
Geniul de la Rahova. A scris 7 carti simultan din totalul de 10,
a executat separat ore de munca astfel ca vara viitoare iese din inchisoare/ Cum este protejat Dan Voiculescu de Administratia Nationala a Penitenciarelor
Locuinţe distruse din cauza neglijenţei
Botoşani: Programul Zilelor Eminescu
Botoşani: Drama prin care trece liberalul Cătălin Flutur
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog