Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Umor
Comentarii
Important
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10727
De la 07 Ianuarie 2003
122896376

Primarul Pitorac, primit în Liga Maiştrilor Militari de Marină

  • 5 July 2009, 23:00
În urmă cu câteva zile, pe adresa Primăriei Flămânzi a sosit, prin fax, o adresă care certifica primirea primarului Constantin Pitorac în Liga Maiştrilor Militari de Marină (LMMM) Constanţa. Organizaţie non-profit de mare prestanţă, liga a fost creată pentru ca toate cadrele militare active sau în retragere din Marină să se poată întâlni periodic şi să poată activa în domeniile sociale, culturale, educaţionale, sau în diverse alte activităţi cu tradiţie marinărească.
Conform Statutului Ligii Maiştrilor Militari de Marină, scopul asociaţiei, constituită la 16 octombrie 1990, ca rod al dorinţei maiştrilor militari marinari veterani de război pensionari şi activi profesional de a relua o tradiţie ale cărei începuturi datează din anul 1922, este de a „desfăşura activităţi menite să contribuie la stimularea motivaţiei profesionale, stimularea dorinţei de performanţă şi competitivitate, ajutorare interumană precum şi activităţi care pot contribui la deconectarea de la stresul vieţii. Prin aceste activităţi, desfăşurate în deplin respect faţă de lege, se va urmări permanent cultivarea şi dezvoltarea nobilului sentiment al camaradeniei profesionale şi de armă”.
Asociaţia editează propriul ziar, „Timona”, participă la simpozioane şi întâlniri cu subiecte de profil şi are o componentă de ajutorare a maiştrilor militari cu probleme, pensionari sau bolnavi, ideea generală fiind ca persoanele care ies din sistem să aibă o ocupaţie în plus. Conform adresei amintite, semnate de maistrul militar principal (în rezervă) Ion Banu, preşedintele LMMM Constanţa, solicitarea primarului Pitorac de a fi primit asociaţie reprezintă un „gest de mare nobleţe sufletească venit din partea unui om căruia, chiar dacă viaţa i-a oferit un alt drum de urmat, a lăsat la malul mării o părticică din sufletul său. Pentru noi, domnule primar, rămâneţi camaradul de armă şi profesie care a purtat un număr de ani pe umeri gradul de „maistru militar de marină”, acel Costică Pitorac ce a strunit cu dibăcie aparatura de radiolocaţie şi hidrolocaţie de la bordul vedetelor torpiloare şi de la bordul submarinului „Delfinul”. Salutăm venirea dumneavoastră alături de vechii, dar şi mai noii colegi de profesie, oameni pentru care sintagma „a fi mereu aproape” înseamnă cu adevărat ceva”.
„Vreau să le spun cârcotaşilor care se tot leagă de studiile mele, afirmând că nu ştiu câte urechi am, că niciodată nu m-am dat inginer sau altceva şi că nu mi-e ruşine că am terminat această şcoală de maiştri militari de marină, instituţie de prestigiu în România, recent, care a împlinit 101 ani de existenţă”, ne-a mai spus primarul Constantin Pitorac. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dreptul asumării sorţii sau curajul de a rupe pisica în două
Constantin Conţac
Pentru că tac şi se supun umilinţelor, au pierdut şi 100 de euro
Bac fără vreo medie finală de zece
Medicii de familie, ţapii ispăşitori pentru unele analize medicale gratuite
Urgenţele rămân prioritatea „zero” pentru şefii sănătăţii botoşănene
Muncitorii de la barajul de la Vârfu Câmpului se pregătesc de protest
oamenii sunt disperaţi fiindcă au rate şi nu au de unde să le plătească
Vor fi reînfiinţate patru centre de permanenţă la Botoşani
Pe terenurile de joacă retrocedate buruienile cresc voiniceşte
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 6 iulie
Spectacol special al Teatrului "Vasilache"
Copiii religioşi din tabăra de la Schitul Balş
Abonamente pentru parcatul maşinii pe timp de zi
între orele 19.00 şi 7.00, botoşănenii îşi pot parca gratuit maşinile, iar ziua pe bază de abonament lunar sau plătind o taxă de parcare la parcomatNu se vor mai ridica maşinile parcate pe trotuar, dar dacă sunt parcate pe spaţiul verde, indiferent că e zi sau noapte, vor fi ridicate
Fragment din culisele Aalianţei PSD - PDL
Noul an şcolar va începe tot sub zodia incertitudinilor
E.ON Gaz Distribuţie continuă investiţiile în zona Moldovei
valoarea investiţiilor din acest an se ridică la aproape 26 milioane de lei
Cea mai bună măsură de siguranţă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog