Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8919
De la 07 Ianuarie 2003
122868986

Primarul Sighisoarei, Ioan Dorin Danesan (PSD) a ramas fara mandat dupa ce a fost condamnat pentru abuz in serviciu

  • 25 November 2014, 23:00
Prefectul judetului Mures, Vasile Liviu Oprea, a emis un ordin prin care se constata incetarea de drept, inainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar al municipiului Sighisoara, Ioan Dorin Danesan (PSD), care a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, anunta Agerpres.
Curtea de Apel Targu Mures l-a condamnat, in data de 7 martie 2013, Ioan Dorin Danesan la doi ani de inchisoare cu suspendare, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.
Seful Cancelariei Prefectului de Mures, Dragos Bardosi, a confirmat ca acest ordin constata incetarea de drept, inainte de expirarea duratei normale a mandatului de primar al municipiului Sighisoara, incepand cu data comunicarii.
"Atributiile primarului vor fi exercitate, de drept, pana la alegerea noului primar, de catre viceprimarul desemnat de catre Consiliul Local, in conditiile legii. Primarul poate contesta in contencios ordinul", a precizat Dragos Bardosi.
Acesta a aratat ca din cauza existentei unei practici neunitare in privinta constatarii incetarii mandatului primarului in cazul condamnarilor la inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, de la instalarea in functie, la inceputul lunii august, prefectul de Mures a facut o serie de demersuri la Ministerul Afacerilor Interne si la Curtea Constitutionala a Romaniei.
"Prefectul a transmis o adresa la MAI, prin care cerea o pozitie vizavi de e interpretarea si aplicarea legii. La inceputul lunii octombrie la Instituia Prefectului Judetul Mures a fost prezent Corpul de Control al ministrului Afacerilor Interne pe aceasta tema. De asemenea, Institutia Prefectului a trimis catre Ministerul Justitiei si Curtea Constitutionala a Romaniei o solicitare privind un punct de vedere vizavi de aplicarea acestor prevederi legale, in conditiile condamnarii unui primar cu suspendarea executarii pedepsei. In urma acestor demersuri s-a luat decizia emiterii Ordinului nr. 311 din 24.11.2014", a precizat Dragos Bardosi.
De asemenea, Institutia Prefectului Judetul Mures a facut o plangere penala impotriva secretarului Primariei Bahnea, judetul Mures, care a refuzat, in repetate randuri, sa transmita Prefecturii referatul privind situatia juridica a primarului Ioan Jors (ales PDL in 2012), care a fost condamnat de Curtea de Apel Targu Mures la 2 ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, pentru conflict de interese, iar referatul secretarului Primariei Bahnea era necesar pentru initierea demersurilor de emitere a ordinului de constatare a incetarii mandatului primarului inainte de termen.
Prin sentinta Curtii de Apel Targu Mures, primarului Ioan Jors i s-a interzis timp de 10 ani dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice si dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat.
De asemenea, Institutia Prefectului Judetul Mures verifica si temeiul legal cu privire la situatia ivita in cazul primarului comunei Raciu, Vasu Ioan (PDL), pe numele caruia exista o sentinta definitiva privind calitatea lui de colaborator al Securitatii inainte de 1990.
Institutia Prefectului urmeaza sa intreprinda demersurile legale pentru constatarea incetarii mandatului si in cazul primarului din comuna Raciu, Ioan Vasu (PDL), dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis ca acesta a avut calitatea de colaborator al Securitatii, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul primarului impotriva hotararii respective.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Africană
Tobă moldovenească afumată
Horoscopul zilei
Sase puncte pentru stimularea cresterii economice pe termen lung in Romania
Cine este Crinuta Dumitrean: Miss Bistrita care l-a imbogatit pe "Stelu", la Restituirea Proprietatilor
Parcursul si proptelele ei
entru ca liberalizarea pietei de gaze e in beneficiul IMM-urilor!
Zeci de perchezitii intr-un dosar de evaziune fiscala
Sunt vizati si administratorii clubului de fotbal Petrolul Ploiesti. Prejudiciul depaseste 15 milioane de euro
Modern Calor Botoşani: Comunicat de presă
Victor Ponta, discurs in fata Parlamentului despre votul din diapora
Legea trebuie schimbata, e depasita de realitatile demografice. / A fost primul scrutin electoral la care nimeni n-a acuzat elemente de frauda
Ponta va coopta partidul lui Tariceanu in Guvern
Guvernul va adopta proiectul bugetului pe 10 decembrie
APIA Botosani – Comunicat de presa
Klaus Iohannis, vizita la Chisinau, in ultima zi de campanie din Moldova
Vizita in SUA, inainte de depunerea juramantului
Rares Bogdan il ameninta pe Victor Ponta cu noi dezvaluiri si spune ca premierul are IQ-ul "unui storcator de fructe"
Fosta sefa ANRP, Crinuta Dumitrean, arestata preventiv pentru 30 de zile
Melania Vergu, fost consilier al lui Daniel Funeriu, a fost condamnata la patru ani de inchisoare
Budădimineaţa le-am dat, belea ne-am căpătat!
Ioan Rotundu
„Arena lui Tolontan”, corupţia şi Masoneria
Ioan Rotundu
Botoşani: Este cert, la Flămânzi, PSD-ul a dat bani să fie votat Ponta
Seful IPJ Bistrita-Nasaud si cei doi subordonati, arestati pentru 30 de zile
Directorul general FC Petrolul, fratii Capra - principali actionari si alte patru persoane, retinuti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog