Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
579
De la 07 Ianuarie 2003
122886228

Primarul karatist se întoarce la dispensarul veterinar

  • 2 June 2008, 23:00
Marea surpriză a localităţilor de pe „axa” Botoşani – Hârlău a fost furnizată de oraşul Flămânzi unde primarul social democrat Dumitru Micuţaru, preşedintele PSD-ului local, a ratat turul doi, urmând ca peste trei săptămâni să părăsească primăria şi să se întoarcă la meseria sa de medic veterinar. În locul său va veni unul dintre cei doi contracandidaţi la fotoliul de primar, fie liberalul Neculai Rebenciuc, fie democrat-liberalul Constantin Pitorac, ambii deţinând funcţiile principale de conducere în organizaţiile lor.
Cum diferenţa de voturi strânse de la electorat este foarte mică, de numai 70 de voturi, Rebenciuc fiind preferat de 1.407 flămânzeni iar Pitorac de 1.337 localnici, marea carte a primăriei va fi jucată în turul doi, unde electoratul lui Micuţaru, alcătuit din 1.090 de alegători, va decide practic cine va conduce localitatea în următorii patru ani.
Teoretic, diferenţa ar putea fi făcută, ce-i drept într-o mai mică măsură, şi de alegătorii candidaţilor situaţi pe locurile următoare, dar este greu de crezut că cele 130 de voturile strânse de Emil Teodorescu, candidatul conservatorilor, cele 129 adunate de doctorul Marius Bogdan, reprezentantul ţărăniştilor, sau cele 116 colectate de Petru Grigore, vârful de lance al peremiştilor, ar putea susţine foarte mult în turul următor un candidat sau altul. În ceea ce priveşte cele 89 adeziuni colectate de penegistul Constantin Ţăruş sau cele 31 adunate de ecologistul Ghiţă Baciu, acestea chiar că nu mai contează.
Ar mai putea fi luate în calcul şi alte adeziuni, cele ale persoanelor care nu s-au prezentat la vot, avându-se în vedere că din 9.326 orăşeni înscrişi pe listele electorale s-au prezentat în faţa urnelor de vot doar 4.566, adică 48,96 % dintre alegători.
În final, Consiliului Local Flămânzi va avea 7 consilieri PNL, 6 consilieri PD-L şi 4 consilieri PSD. Au fost luate în calcul 4.333 de voturi valabil exprimate dar au fost şi foarte multe buletine de vot anulate, 230 pentru primar şi 332 pentru Consiliului Local, cele mai multe din 1996 încoace. „Au existat câte două, câte trei, chiar şi câte cinci ştampile pe un buletin de vot, lucru care nu s-a mai întâmplat în ultimii 12 ani. Unele buletine au fost scrise sau mâzgălite cu creionul, altele au fost „marcate” cu bani, cu monede peste care s-a muiat cerneală, în loc de ştampile, au fost găsite mai multe buletine de voturi rupte şi băgate apoi în urne, ceea ce ne face să credem că au existat zeci de persoane care s-au prezentat la vot doar ca să-şi bată joc de acest eveniment deosebit din viaţa comunităţii şi a lor”, ne-a spus una dintre membrele comisiei de validare a voturilor de la Flămânzi.
Nici în celelalte localităţi din sudul judeţului surprizele nu au lipsit. La Copălău, pesedistul Mihai Baltă, care era aproape sigur că va prinde şi al patrulea mandat de primar consecutiv, a fost efectiv spulberat de liberalul Marius Ceplinschi, cele doar 400 de adeziuni obţinute, faţă de cele 800 ale contracandidatului său din PNL, transformându-l într-o simplă prezenţă de decor în turul doi.
La Frumuşica, social-democratul Constantin Rădeanu a reuşit, cu 677 de voturi, să pătrundă fără probleme în turul doi al alegerilor locale. Surpriza a venit din partea democrat-liberalului Dumitru Baciu, care, deşi nu a depăşit turul preliminar, a adunat 505 voturi, cu doar 6 mai puţine (!) decât primăriţa preoteasă liberal[ Margareta Vamanu, care, cu 511 adeziuni, a trecut cu greu şi după mari emoţii mai departe. Avându-se în vedere alianţa electorală dintre Rădeanu şi Baciu, primăriţa nu va mai face, la turul final de pe 15 iunie, decât un simplu act de prezenţă la Frumuşica. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ai carte, ai parte de salarii atractive
Buget mai mare pentru protecţia plantelor
“RABLA”pentru tractoare
Şi-a descoperit talentul în Italia
Austriecii reintroduc controlul la frontieră
Cum se pot căsători românii în Italia
Romanii din Italia, îndemnaţi să anunţe dacă sunt victimele rasismului
Frontul Popular după 20 ani
Comentariul comentariilor (CXXVII)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Supărarea veterinarului
Program Tele'M Botoşani marţi, 3 iunie
Anunţuri mică publicitate
Ioan Cobâlă mai tare ca Goran Bregovic
Conservatorii dezamăgiţi de rezultatul alegerilor
Conţac a pierdut la scor în municipiul Botoşani
Flutur este declarat oficial primar
Conţac s-a dat greu învins
Învins, dar nu definitiv
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog