Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21975
De la 07 Ianuarie 2003
122907624
Problemă oarecum controversată

A fi sau a nu fi grupă de jandarmi la Flămânzi?

  • 10 April 2009, 23:00
Într-o discuţie purtată acum câteva zile cu primarul Constantin Pitorac am aflat că acesta doreşte să înfiinţeze la Flămânzi o grupă de jandarmi, „deoarece numărul mare de clădiri în care se desfăşoară procesul de învăţământ nu mai poate fia acoperit de Serviciul de Pază şi Ordine (SPO – n.r.) din cadrul Primăriei Flămânzi”.
Grupa de jandarmi va avea între 6 şi 10 persoane şi îşi va desfăşura activitatea în colaborare cu SPO care, după expirarea actualului contract, se va transforma, la rândul său, în Poliţie Comunitară. „Ca membru al comisiei ATOP am discutat problema cu comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani, locotenentul colonel Constantin Moroşanu şi cu şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean, comisarul şef Viorel Şerbănoiu care, în principiu, au fost de acord cu propunerea mea şi mi-au promis sprijinul în acest demers. Trebuie doar să obţin o hotărâre a Consiliului Local şi să le pun la dispoziţie un spaţiu în care să îşi desfăşoare activitatea”, ne-a spus primarul Pitorac.
În referatul întocmit în acest sens de Nicolae Bâldea, şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, se arată că motivaţia înfiinţării unei astfel de grupe este determinată de „unele vulnerabilităţi din localitatea Flămânzi”. Sunt menţionate aici „persistenţa problemelor de natură economico-financiară şi socială generată de prelungirea tranziţiei şi de întârzierea reformelor structurale”, „accentuarea fenomenelor de corupţie şi de administrare deficitară a resurselor publice care produc adâncirea inechităţilor şi proliferarea economiei subterane” şi „reacţiile ineficiente ale instituţiilor statului în faţa fenomenelor de criminalitate economică, de perturbare a ordinii publice şi de siguranţă a cetăţeanului”.
Mai sunt specificate şi alte aspecte precum „scăderea nivelului de încredere a cetăţenilor în instituţiile statului ca urmare a indolenţei şi birocraţiei existente în administraţie” sau „menţinerea infrastructurii informaţionale la nivel scăzut şi întârzierile în implementarea acesteia la standardele impuse de dinamica globalizării”.
Conform aceluiaşi document, priorităţile locale care reclamă înfiinţarea unei grupe de jandarmi la Flămânzi vizează siguranţa persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţa stradală şi rutieră, respectarea normelor ecologice şi de conservare a mediului, scăderea nivelului de încredere a cetăţenilor în instituţiile statului şi neutralizarea fenomenului de corupţie. „Jandarmii vor acţiona în paralele cu Poliţia, deoarece poliţiştii, care fac parte din categoria funcţionarilor publici, reprezintă braţul civil al legi, în timp ce jandarmii reprezintă braţul înarmat, structura militară care are un mare impact asupra populaţiei”, ne-a mai spus şeful SVSU Flămânzi.
Pe de altă parte, inspectorul Marcel Şchiopu, comandantul Poliţiei Flămânzi, nu pare prea încântat de înfiinţarea unei grupe locale de jandarmi. Conform opiniei sale, „problema rămâne în studiu, ca măsură preventivă sau poate că nu, mai ales că, în ultimul timp, infracţionalitatea a scăzut simţitor în zona Flămânzi”.
(B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Va interveni NATO în Moldova? Rusia trimite deja muniţii speciale
Reţetă bucovineană potrivită pentru Băbeasca Neagră
Horoscop
Conştiinţa violatorului
Cum puteţi organiza o nuntă frumoasă şi cu costuri mici
Elenei Udrea îi e milă de Boc!
PNL-ul văzut prin ochii lui Iavorenciuc
Ioan Rotundu
Câmpanu încă se ţine tare şi nu se predă lui Ţurcanu
Liderul PD-L Botoşani prevede o prezenţă slabă la votul pentru europarlamentare
Senatorul Câmpanu pledează pentru farmacii mobile la sat
Pregătiri pentru Zilele Oraşului Botoşani
Angajaţii Primăriei Botoşani nu au primă de Paşti
Cât costă o ceartă pe holurile Tribunalului!
Prinsă la cules de flori printre morminte
Surprinşi la braconat
SAAB cu numere expirate descoperit la Stânca
Românul şi timpul acesta
PRM-ul a deschis porţile, dar nu le-a trecut nimeni pragul
Deputatul Dolineaschi şi micile sale plăceri
sau guvernanţii şi "strânsul curelei"
Bolnavii de ficat, dacă n-au bani pentru test, pot muri liniştiţi
casele judeţene de asigurări nu decontează analizele la ficat, care costă între 400 şi 600 lei
Cadrele didactice şi-au luat adio de la majorările salariale pe acest an
2800 de elevi săraci speră la cele 200 euro
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog