Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Sănătate
Social
Horoscop
Ultima oră
Umor
Gastronomie
Decese
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9385
De la 07 Ianuarie 2003
122581324

Probleme salariale la Centrul de Transfuzii Botoşani

  • 6 December 2009, 23:00
Deşi Ministerul Sănătăţii anunţase că s-au alocat fonduri suficiente pentru plata salariilor şi a sporurilor cuvenite angajaţilor din centrele de transfuzii sanguine din ţară, situaţia nu este nici pe departe atât roz. Angajaţii centrului de Transfuzii din Botoşani au fost nevoiţi să ajungă în instanţă pentru a-şi recupera sporurile tăiate.
Aceştia spun că au făcut toate demersurile pentru a nu ajunge la judecată, dar până la urmă au înţeles că este singura cale de a-şi recâştiga drepturile pierdute în acest an. Revoltaţi că de mai multe luni îşi primesc doar salariile de bază şi sporul de vechime, salariaţii centrului au apelat la un sindicat să îi reprezinte în instanţă.
Cum nu au mai apelat niciodată până acum la această cale pentru a-şi încasa drepturile salariale câştigate în ultimii ani, nu au experienţă în această metodă de revendicare a drepturilor. Sindicatul Ambulanţa îi va ajuta în acest demers.
„Nu am avut ce face. Ni s-au luat bani mulţi din leafă. Sunt sporuri care se simţeau bine la leafă. Sporul de centru, sporul de prevenţie, sporul de periculozitate sunt drepturi câştigate de noi în ultimii ani şi acum, când totul s-a scumpit, ne-am pomenit că nu le mai avem. Toţi ai noştri sunt optimişti şi suntem siguri că vom câştiga aceste drepturi pentru că avem exemplul altor sindicate care au urmat aceeaşi cale pentru recâştigarea drepturilor şi li s-a dat câştig de cauză”, a declarat una dintre angajatele Centrului de Transfuzii din Botoşani.
Recâştigarea drepturilor suspendate ar însemna pentru fiecare angajat al centrului 30 de procente în plus la salariul pe care îl iau în prezent. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cinci sute de persoane private de libertate au votat duminică
Dosare penale pentru mită electorală
Judeţul lui Fraud㠖 Vodă
disperare la cote maxime
Liberal mort la datorie
Românul şi noile curbe de sacrificiu
Badea Gheorghe şi… drujba
Mustăţi de cazac (reţetă din Ucraina)
Program TELE' M Botoşani, luni, 7 decembrie
Horoscop
Sărutul Iudei Iliescu
Mâinile aspre ale Cătălinei
Zile grele pentru bolnavii seropozitivi
Noi cazuri de gripă porcină
Crezul lui Dănuţă
BEC - rezultate voturi centralizate la ora 11.00
Sincere condoleanţe
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog