Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26070
De la 07 Ianuarie 2003
122911719

Profesorii sunt puşi să facă şi munca oamenilor de serviciu

  • 3 September 2010, 23:00
După ce că le-au fost diminuate salariile cu 25%, cadrele didactice sunt puse şi să facă treaba personalului auxiliar. Pentru că femeile de serviciu din unele unităţi şi-au pierdut posturile, munca acestora va trebui să fie făcută de cineva.
Mai precis, de cei care au rămas în organigramă, cadrele didactice. La Casa Corpului Didactic, printr-un ordin al Ministerului Educaţiei, au fost desfiinţate posturile de administratori, şoferi, secretare, pentru a se reduce cheltuielile cu salariile. „Munca unei femei de serviciu va fi făcută de un cadru didactic, fără niciun ban în plus. La fel, atribuţiile secretarei nu va avea cine să le îndeplinească decât un metodist sau un cadru didactic cu salariul diminuat cu 25%”, spune vicepreşedintele FSLI. Federaţia a anunţat că va acţiona în instanţă angajatorul pentru nerespectarea Codului Muncii privind desfiinţarea acestor posturi. (Doina Marcu)
Comisarii de mediu au mai amendat o societate piscicolă din judeţ. Este, de fapt, a cincia sancţiune îndreptată către firme cu acest profil din judeţ, de la începutul anului în curs. Amenda este una de-a dreptul usturătoare. 60.000 de lei are de achitat societatea respectivă pentru că a fost depistată fără autorizaţie de mediu de către reprezentanţii Gărzii de Mediu Botoşani.
Potrivit reprezentanţilor acestei instituţii, societatea sancţionată are trei ferme piscicole. Societăţii îi expirase autorizaţia de mediu şi nu a solicitat reînnoirea acesteia. „Sancţiuni s-au mai dat în acest an şi altor societăţi cu acest profil. Nu este singura societate care a fost depistată fără autorizaţie de mediu”, declară Rodica Zelincă, comisar şef al Gărzii de Mediu. Societatea sancţionată în această săptămână trebuie să înceapă demersurile pentru obţinerea autorizaţiei, având în acest sens un termen de 60 de zile. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Cu un ochi la robinet şi cu unul la fântână
Bani pentru podul de pe râul Buhai, la ieşirea din Dorohoi
De ce ţine Ţâbuleac cu Guvernulk Boc?”
se întreabă retoric şeful liberalilor botoşăneni
Femeie atacată în scara blocului
Asistenţii medicali sunt tot mai mut ademeniţi în străinătate
Din nou se pune problema schimbării manualelor şcolare
Directorii de şcoli aşteaptă sprijinul IŞJ
Bancul zilei: Bătrâneţe
Beleca – stafia portocalie din DSP
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog