Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19529
De la 07 Ianuarie 2003
122879596

Prognoza meteo pana pe 29 iunie

  • 16 June 2014, 23:00
Temperaturile se mentin, in urmatoarea saptamana, sub cele normale pentru aceasta perioada a anului, dupa care vor creste usor pana spre sfarsitul lunii pana spre 27-28 de grade in majoritatea regiunilor. In intervalul prognozat se vor inregistra ploi moderate sau slabe in cele mai multe zone din tara.
Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 16 - 29 iunie.
Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
Banat
Pana in data de 20 iunie, temperaturile maxime se vor situa usor sub cele normale pentru aceasta perioada, in medie in jurul valorii de 23 de grade, apoi vor creste pana la medii cuprinse intre 26 si 28 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori intre 23 si 25 iunie. In prima saptamana minimele termice se vor situa in jurul unei medii de 13 grade, urmand ca pana la sfarsitul intervalului sa se situeze in jurul a 14-15 grade. In intervalul 16 - 20 iunie, pe arii extinse vor fi averse, in general moderate cantitativ, in timp ce ploi slabe mai pot aparea si in perioada 24 - 29 iunie.
Crisana
In prima saptamana a intervalului, temperaturile medii diurne se vor situa in jurul valorii de 24 de grade, in timp ce in perioada 23 - 29 iunie maximele termice cresc usor si se vor situa, in medie, intre 25 si 27 de grade Celsius. Temperaturile minime nu vor avea variatii semnificative de-a lungul intregului interval si vor fi cuprinse, in medie, intre 11 si 14 grade.
Temporar va ploua in perioadele 17 - 20 iunie si 23 - 29 iunie, ploi care pot fi moderate cantitativ in jurul datelor de 17 si 24 iunie.
Transilvania
Temperaturile maxime se vor situa, pana in data de 21 iunie, la valori medii cuprinse intre 20 si 22 de grade, apoi vor creste usor si se vor incadra, pana la sfarsitul intervalului, intre 23 si 26 de grade Celsius. Valorii termice nocturne nu vor avea variatii semnificative de-a lungul intregului interval si vor fi cuprinse, in medie, intre 10 si 12 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi redusa in perioada 21 - 23 iunie, dar in restul intervalului va ploua, chiar moderat cantitativ in zilele de 18, 19 si 24 iunie.
Maramures
Pe tot parcursul intervalului de doua saptamani, regimul termic nu va avea variatii importante si va fi apropiat de cel normal pentru aceasta perioada din an, cu temperaturi maxime medii cuprinse intre 23 si 25 de grade si minime, in medie, intre 10 si 13 grade Celsius.
Temporar va ploua, in general slab.
Moldova
Pana in data de 20 iunie, temperaturile maxime se vor situa usor sub cele normale pentru aceasta perioada, in medie la 21...22 de grade, apoi vor creste pana la medii cuprinse intre 24 si 26 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori intre 23 si 25 iunie. Minimele nocturne nu vor avea variatii semnificative de-a lungul intregului interval si vor fi cuprinse, in medie, intre 12 si 14 grade.
Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata indeosebi in perioada 16-20 iunie cand, local, se vor putea acumula cantitati mai importante de apa.
Dobrogea
Temperaturile maxime se vor situa, pana in data de 21 iunie, la valori medii cuprinse intre 22 si 24 de grade, apoi vor creste si se vor mentine la valori normale pentru aceasta perioada a anului, in medie 26 de grade, pana la sfarsitul intervalului. Valorile termice nocturne vor avea variatii mici de-a lungul intregului interval si vor fi cuprinse, in medie, intre 15 si 17 grade.
In primele 5 zile ale perioadei de prognoza se vor semnala averse, in general moderate cantitativ, iar probabilitatea de aparitie a ploilor se mentine ridicata si in jurul datei de 24 iunie.
Muntenia
In intervalul 16 - 20 iunie maximele termice vor avea oscilatii de la o zi la alta si se vor situa in medie intre 21 si 24 de grade, valori sub cele normale pentru aceasta perioada. Incepand cu data de 21 iunie, temperaturile diurne vor creste si vor ajunge la medii intre 26 si 28 de grade, cu cele mai ridicate valori intre 23 si 25 iunie. Minimele nocturne se vor incadra, de-a lungul intregului interval, in medie, intre 13 si 15 grade.
In primele 5 zile ale intervalului temporar va ploua, iar in zilele de 16, 18, 19 si 20 iunie se vor cumula cantitati de apa mai insemnate. Dupa data de 21 iunie, probabilitatea de ploi va fi scazuta.
Oltenia
In primele 5 zile ale intervalului, temperaturile maxime vor avea oscilatii de la o zi la alta si se vor situa, in medie, intre 20 si 24 de grade, valori sub cele normale pentru aceasta perioada. Din data de 21 iunie, valorile diurne vor creste si vor ajunge la medii intre 25 si 28 de grade. Temperaturile minime se vor incadra, pe tot parcursul intervalului, intre 13 si 15 grade.
In perioada 16 - 20 iunie va ploua temporar, iar in zilele de 18 si 19 iunie se vor cumula cantitati de apa mai insemnate. Dupa data de 21 iunie probabilitatea de ploi se va reduce.
La munte
Regimul termic, atat cel diurn cat si cel nocturn, va fi constant in prima saptamana si se va situa sub cel normal pentru aceasta perioada, cu maxime medii intre 13 si 15 grade si minime in medie in jurul valorii de 6 grade Celsius. In a doua saptamana valorile termice vor fi in crestere si se vor inregistra temperaturi medii diurne intre 16 si 18 grade si minime in medie de 8...9 grade.
Probabilitate de ploi va fi ridicata in cea mai mare parte a intervalului, cu mentiunea ca, in perioada 16 - 20 iunie, aversele vor fi in general moderate cantitativ.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: La spovedanie
Horoscopul zilei
Traian Basescu nu va fi invitat la la ceremonia pentru 150 de ani de la infiintarea Senatului
Victor Ponta, despre nepromulgarea legii insolventei
Ori e neglijenta grava, ori ceva mult mai rau
Michael Schumacher va trebui sa reinvete sa mearga si sa vorbeasca
DNA a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de judecatoarele Inaltei Curti Gabriela Birsan si Iuliana Pusoiu
Victor Ponta îl contrazice pe ministrul Voinea
Presa-n gura lu' Rotundu - emisiunea din 13.06.2014
Botoşani: Cum sunt jefuite fondurile Poliţiei Locale (II)
Ioan Rotundu
Dinamica economiei: Replica primarului de Şendriceni
Târzioru spune, oficial, adio Partidului Național Liberal
“Ai donat sânge, ai salvat o viață”
Profesor universitar italian premiat la Zilele Eminescu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog