Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10097
De la 07 Ianuarie 2003
122870164

Prognoza meteo pe doua saptamani

  • 26 January 2015, 23:00
Regimul termic va ramane, in general, apropiat de cel normal pentru aceasta perioada, iar din weekend si pana in primele zile ale saptamanii viitoare revin precipitatiile atat sub forma de ploaie sau lapovita, cat si de ninsoare, mai ales in zona montana, arata prognoza meteo valabila pentru perioada 26 ianuarie - 8 februarie 2015, publicata, luni, de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM, transmite Agerpres.
Banat
Pe parcursul celor doua saptamani, regimul termic va fi apropiat de cel obisnuit in aceasta perioada, cu medii ale valorilor maxime diurne in jurul a doua-trei grade, si ale minimelor nocturne cuprinse intre minus 5 si minus doua grade. Exceptie va face intervalul 29 ianuarie - 2 februarie, cand, in conditiile unei usoare incalziri a vremii, temperaturile vor fi, in medie, cu 3-4 grade mai ridicate.
Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor este ridicata in fiecare zi. Acestea vor fi mixte la inceputul si sfarsitul intervalului si predominant ploi in rest, iar cantitatile de apa vor fi mai insemnate la sfarsitul lunii ianuarie.
Crisana
La inceputul intervalului, valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei. Incepand din data de 29 ianuarie si pana in 1 februarie, vremea va deveni mai calda decat in mod obisnuit, in medie temperaturile maxime fiind de 6-7 grade, iar cele minime de minus un grad si plus un grad. In a doua saptamana, regimul termic va marca o scadere de aproximativ 4 grade si va reveni la valori normale.
In cele doua saptamani de prognoza, probabilitatea de aparitie a precipitatiilor se mentine ridicata, iar cantitatile de apa vor fi mai importante intre 30 ianuarie-1 februarie si in jurul datei de 3 februarie. Vor fi mai ales ploi, dar la inceputul si sfarsitul intervalului, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare.
Transilvania
Pe parcursul primelor 3 zile, regimul termic va fi apropiat de cel normal in aceasta perioada, media maximelor situandu-se in jurul a doua grade, iar cea a minimelor va oscila intre -5 si -3 grade. In urmatoarele 4 zile vremea se va incalzi, iar valorile termice vor creste cu aproximativ 5 grade.
In a doua saptamana temperaturile revin la valorile obisnuite pentru inceputul lunii februarie si, la nivelul intregii regiuni, maximele vor fi apropiate de pragul inghetului, iar minimele vor tinde, in medie, spre -8 grade. Sunt estimate ninsori, in general slabe cantitativ, pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar trecator, mai ales intre 30 ianuarie si 2 februarie, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ploaie. Vor fi conditii de polei.
Maramures
Valorile termice diurne vor oscila usor de la o zi la alta in prima saptamana, dar se vor mentine pozitive, intre doua si 5 grade. Incepand din data de 3 februarie, media regionala a temperaturilor maxime se va situa intre minus doua si zero grade Celsius. Temperaturile nocturne vor fi negative pe tot parcursul intervalului de prognoza, cu cele mai scazute valori in a doua saptamana, cand se vor situa, in medie, in jurul a -6 grade.
Precipitatiile, mixte la inceput, apoi predominant sub forma de ninsoare, vor avea o probabilitate de aparitie mai mare dupa data de 29 ianuarie. In 30-31 ianuarie si 3 februarie, izolat, cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Pe arii restranse se poate forma polei.
Moldova Regimul termic, normal la inceputul intervalului, va marca o crestere semnificativa spre sfarsitul primei saptamani, cand media regionala a temperaturilor maxime va ajunge la 8 grade, iar cea a minimelor va deveni usor pozitiva. Ulterior, vremea va intra intr-un proces de racire treptata, iar din 5 februarie temperaturile diurne vor fi, in medie, de unu-doua grade, iar cele nocturne se vor situa in jurul valorii de -5 grade.
In fiecare zi, pe spatii restranse, sunt posibile ninsori slabe sau lapovita, insa in 31 ianuarie si din nou in intervalul 3-5 februarie, acestea pot fi moderate cantitativ.
Dobrogea
In primele zile ale intervalului, valorile termice medii ale aerului vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei, cu maxime de 3-4 grade si minime in jurul pragului de inghet. In weekend, vremea va deveni mai calda decat in mod obisnuit, temperaturile crescand, in medie, cu 6-8 grade. In a doua saptamana, desi vremea va intra intr-un proces de racire, regimul termic se mentine mai ridicat decat cel normal.
Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor este ridicata in fiecare zi, dar cu precadere in intervalul 31 ianuarie-5 februarie, cand sunt posibile cantitati de apa mai insemnate, la inceput sub forma de ploaie, apoi mai ales lapovita si ninsoare.
Muntenia
Pe durata urmatoarelor doua saptamani, regimul termic va fi apropiat de cel obisnuit in aceasta perioada, cu medii regionale ale valorilor maxime diurne intre 3 si 5 grade, si ale minimelor nocturne cuprinse intre -4 si minus doua grade. Exceptie va face intervalul 30 ianuarie - 3 februarie, cand vremea va fi calda, iar valorile termice vor urca, in medie, pana la 10 grade ziua si nu vor cobori sub zero grade in timpul noptilor.
Sunt posibile precipitatii in fiecare zi, dar cu o probabilitate mai mare intre 30 ianuarie si 5 februarie, atunci cand si cantitatile de apa vor fi mai importante.
Oltenia
La inceputul intervalului, valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei. Incepand din data de 30 ianuarie si pana in 3 februarie, vremea va deveni mai calda decat in mod obisnuit, in medie temperaturile maxime fiind cuprinsa intre 4 si 7 grade, iar cele minime de la minus doua grade la plus doua grade. In a doua saptamana, regimul termic va marca o scadere treptata si va reveni la valori medii normale, ceea ce inseamna un interval de doua-trei grade Celsius, in timpul amiezelor, si in jur de -4 grade pe parcursul noptilor.
In cele doua saptamani de prognoza, probabilitatea de aparitie a precipitatiilor se mentine ridicata, iar cantitatile de apa vor fi mai importante intre 30 ianuarie - 4 februarie. Vor fi mai ales ploi, dar la inceputul si sfarsitul intervalului precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare.
La munte, valorile termice se vor mentine negative, atat noaptea cat si ziua. Maximele diurne se vor incadra, in medie, intre -5 si minus un grad Celsius, cu cele mai ridicate valori in jurul datei de 31 ianuarie, iar noaptea temperaturile vor cobori pana la pragul gerului, cu precadere in a doua saptamana de prognoza. Va ninge in fiecare zi, dar pe arii mai extinse si moderat cantitativ incepand din data de 30 ianuarie.
Estimarea temperaturilor este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durata
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Dilemă sexuală
Reţeta zilei: Găluşcuţe franţuzeşti
Horoscopul zilei
Boala lungă din PNL, folosul lui Ponta şi-al lui PSD
Ioan Rotundu
Un tribunal din Turcia ordona retelei Facebook sa blocheze paginile care il insulta pe Mahomed
Perchezitii DNA in 5 locatii din Harghita, printre care si la Primaria Gheorghieni
O persoana care sustinea ca este seful agentiei nationale de spionaj a reusit sa vorbeasca cu David Cameron
Polonia cere inasprirea sanctiunilor europene impotriva Rusiei
Kremlinul avertizeaza ca o astfel de decizie ar fi absolut destructiva
Hidroelectrica a inregistrat un profit de 1,2 miliarde de lei in 2014
Sustin in continuare conceptul unui Muzeu al Comunismului in Romania
Este necesara o reconciliere cu istoria noastra recenta
FMI avertizeaza autoritatile romane in privinta proiectului legii falimentului personal
Botoşani: Lacul lui Eminescu împărţit între naşul Zmău şi finul Gireadă
Ioan Rotundu
Lumea lu’ Rotundu, lumea speranţei nedreptăţiţilor
Ioan Rotundu
Lacul… balta şi lăcustele
Durneşti: Viaţa la 102 ani: amintiri, rugăciuni dar şi câte o tărie ca să alunge microbii
Ministrul Agriculturii ajunge tot mai greu la fondurile europene
Nu avem asteptari la aprobarea oficială a Programului de catre CE, în acest moment
Toni Grebla nu demisioneaza de la CCR
Iohannis: Sanctiunile impotriva Rusiei trebuie intensificate
daca Moscova nu participa "credibil" la gasirea unei solutii politice a conflictului din estul Ucrainei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog