Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7936
De la 07 Ianuarie 2003
122868003

Programul de vizite în spital stârneşte nemulţumiri

  • 8 January 2013, 23:00
De la acest program au ajuns reclamaţii la conducerea spitalului de la cei care vin să-şi viziteze rudele spitalizate. “Se vor obişnui cu acest program. Nu avem ce să le facem. Dimineaţa sunt vizite la bolnavi, sunt tratamente la amiaza, trebuie să le respectăm şi odihna pacienţilor. Şi , de altfel, aşa este peste tot în spitalele din lumea civilizată”, a declarat Gheorghe Damian, managerul Spitalului Judeţean.
Acesta susţine că persoanele care vin să-şi viziteze rudele au posibilitatea să sune pe secţie şi bolnavul să coboare. “Avem un telefon pe hol iar cei care vin la pacienţi în vizită pot suna în secţii. Bolnavii sunt anunţaţi şi pot să coboare, sau coboară o infirmieră şi ia de la aparţinător ce a adus acesta pentru ruda sa şi îi duce bolnavului în salon”, mai spune Damian.
Noul program de vizită în unităţile sanitare publice, afişat deja în spitale, este de luni până vineri, între orele 15.00 şi 20.00, precum şi sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 şi 20.00. Acesta a fost stabilit prin Ordin al ministrului Sănătăţii. Dacă în privinţa programului de vizită regula se respectă deocamdată, în schimb reprezentanţii spitalului par să fie mai uşor de înduplecat atunci când este vorba de numărul persoanelor care intră în vizită în acelaşi timp în salon. Astfel, în ultimele zile nu s-au format rânduri la uşile saloanelor acolo unde erau vizitatori la mai mulţi pacienţi din acelaşi salon.
Potrivit noilor reguli, dacă bolnavul este internat cu cel puţin încă două persoane în salon, poate fi vizitat de maximum trei persoane. De asemenea, în salon pot fi simultan vizitatori pentru cel mult doi pacienţi. Şi în privinţa duratei vizitei sunt prevăzute noi reguli.
Astfel, conducerile unităţilor medicale pot dispune ca durata vizitei să fie limitată la 60 de minute, pentru a da posibilitatea vizitei şi celorlalţi pacienţi internaţi în acelaşi salon, dacă există solicitări în acest sens.
Noile reglementări interzic spitalelor să încalce această regulă prin aplicarea unor tarife pentru vizite în afara programului. Nici cei care păzesc intrările nu mai sunt uşor de înduplecat cu câte o atenţie. Oamenii de la serviciul de pază riscă să îşi piardă locul de muncă dacă acceptă astfel de atenţii pentru a le da drumul în secţii vizitatorilor.
Persoanele care asigură paza unităţilor sanitare trebuie să dea o declaraţie prin care se angajează să respecte programul de vizite şi să nu primească niciun fel de "atenţii". (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Radu Stroe, ministrul Afacerilor Interne, despre scandalul din IPJ Olt
eu nu mi-am imaginat că în Poliţia Română poate exista atata golănie
Horoscop
Bancul zilei: Mod de a ajunge secretară
Gastronomie: Iahnie de fasole
Eminescu, apărat de „elogiile” impostorilor
Ioan Rotundu
Botoşani: Peste 51.000 de consultaţii la UPU în 2012
Un nou bir impus şoferilor prin a-i obliga să-şi schimbe permisul
taxa pe fişa medicală şi controale nperiodice obligatorii contra cost
Botoşani: Drumarii au fost din nou învinşi de viscol
Revelionul pensionarilor împărţit în două locaţii
Portariuc încă mai crede în Pactul cu parlamentarii USL
Şi băut la volan, şi ghinionist
Trei consilieri municipali vor citi ”ştimele” lui Sârbu
Procesomanii şi reclamagii, mai tari decât spiritul legii
lucru recunoscut de Anita Herghiligiu, preşedintele Tribunalului Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog