Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19824
De la 07 Ianuarie 2003
122879891

Promovabilitatea elevilor este de 40 % şi ei vor salarii de 150 %”

  • 8 May 2009, 23:00
Consilierul judeţean peremist, Dumitru Codreanu este indignat de ceea ce se întâmplă la ora actuală în învăţământul românesc, apreciind că din 89 încoace sistemul o duce într-o continuă experienţă şi totul în defavoarea elevilor şi a părinţilor. „Învăţământul românesc este într-o continuă experienţă. Cu tot felul de bazaconii: cărţi alternative, cursuri alternative, vor să facă sport, nu vor să facă sport, vrea profesorul să se ducă la oră, se duce, vine treaz sau vine beat, tot dracul acela-i. Bat elevii profesorii, profesorii bat elevii. Este o continuă încrâncenare în sistemul de învăţământ”, a precizat Codreanu, specificând că are o stimă deosebită pentru profesori fiindcă o societate care nu este cultivată nu are nicio şansă.
Însă i se par exagerate pretenţiile pe care le emit profesorii, comparativ cu ceea ce oferă prin calitatea actul educaţional. Din punctul său de vedere, în condiţiile acestea de criză mondială financiară, pretenţiile sunt draconice, anume de a avea 150% salariul. S-a ajuns la acea încrâncenare între profesori şi sindicate, profesori şi Guvern.
„Nu ştiu dacă aceşti profesori nu au copii care aşteaptă cu sufletul la gură să dea un examen. Ce are profesorul cu mine ca părinte în al doilea rând, dar ce are în primul rând cu elevul? A făcut cu elevul respectiv un contract pentru a-i atribui salariul, sau cu părinţii? Că salariul, la urma –urmei îl primesc tot de la părinţi, de la bugetul statului. Ori statul nu fabrică bani. Adună bani de la populaţie şi îi redistribuie, de la noi. Pentru ce îi plătim, ca să ne traumatizeze copiii?, accentuează consilierul, subliniind că are o repulsie totală vizavi de gestul acestei pături sociale, de atitudinea lor faţă de copii, motivat de faptul că îi amână pe copiii fiindcă vor salarii de nu ştiu cât.
„Ţăranul care a stat o viaţă întreagă cu spatele şi capul în soare are o pensie de mizerie, iar ei merg la cravată şi la papion. Dacă vor predau, dacă nu, nu, dacă vor îl duc pe elev la ei acasă la popuşoi. Astea nu se văd, doar la salarii. Nu la întins mâna, la muncă. Rodul muncii lor este repetenţia şi promovabilitatea. Ori, promovabilitatea elevilor este de 40 % şi ei vor salarii de 150 %. Care e logica? Nu am nimic cu lidera învăţământului preuniversitar, Maria Ţipirigan, dar când o vezi făcând tot felul de chefuri şi jucând ca o descreierată în faţa profesorilor şi apoi vin şi ne cer nouă bani, nu e normal”, a punctat problema, Dumitru Codreanu. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Gropile de gunoi vor fi înlocuite de pubele ecologice „personalizate”
40 de milioane pentru noua echipă „Gloria” Frumuşica
Câine salvat de pompieri
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI SÂMBĂTĂ 9 Mai
Comentariul comentariilor LXXII
(Ioan Rotundu)
PE condamnă represiunea organizată de regimului comunist a lui Voronin
Amprente de bocanci. Damian Hâncu: „Am văzut moartea cu ochii”
Acest tip de putere nu are şanse în R. Moldova pe termen mediu
Comemorarea românilor deportaţi de regimul comunist sovietic
Tocăniţă de vită în vin cu cartofi piure
Horoscop
Şiretenia bătrânei
Fac lucrări... beton!
Ciuştea s-a lepădat de Becali şi s-a vopsit galben-liberal
Bătaie pe familia Conţac!
Voronenii marchează 50 ani de la obţinerea primului titlu de campion naţional la oină
A decedat în timp ce renova imobilul socrilor
Prinşi la pescuit de către jandarmi, în perioada de prohibiţie
Fiecare partid conduce în sondajul său
Românul şi cureaua strânsă
Condamnaţi la moarte? Bolnavii internaţi vor trebui să-şi cumpere medicamentele
această măsură nu va putea fi evitată, susţine directorul Doru Munteanu
Interesant, la CAS, trei posturi de conducere, trei candidaţi
Criza economică ajută munca la negru să înflorească
Tezele cu subiect unic vor fi suprimate. Ce se va pune în loc?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog