Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Fapt divers
Umor
Mondene
Pamflet
Remember
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6632
De la 07 Ianuarie 2003
122866699

Prostul nu-i prost dacă nu este şi fudul

  • 31 December 2008, 23:00
Eram in Poiana Brasov si am plecat pe jos catre Coliba Haiducilor, loc de taina pentru smecherii din Romanica. In parcare numai masini una si una, numere de CD, milioanele de euroi practic nu mai aveau loc in biata parcare care gemea strivita de greutatea banetului.
In parcare, doi 'sclavi' dadeau din greu zapada ca, deh , nu trebuie ca pantofii de mii de euro, batuti cu cristale Swarovski , sa simta cumva zapada din Poiana. Le-am spus sclavi intrucat o sa vedeti la ce intamplare am asistat.
I-am intrebat cat castiga de la datul zapezii si am aflat ca li se arunca acolo cateva sute de ron pe luna, pe vreme de iarna. Nu apucam sa terminam dialogul ca vine in tromba un Mert, cu numar de DJ, iar la bordul lui, se afla tipul al carui nume zacea pe placuta de inmatriculare " ALX". Se da jos, si desi afara era ceata si ningea , baietasul, avea la ochi niste ochelari de soare tip " de sudura" , o geaca cu guler de blana , pantaloni de piele stransi pe corp, si niste adidasi "luati pa' valuta" dupa cum s-a exprimat singur.Ma rog cam asta a fost momentul lui de inteligenta, emanand altfel senzatia de baiatu' lu' tata, tata fiind combinator major de pile, relatii, spagi iar combinatiile avand un efect spectacular asupra odraslei de 20 de ani, nescolita in sistemul de invatamant romanesc, dar avand conform propriilor declaratii 'incendiare", "scoala strazii si a vietii bah..". Ma rog.
Se da jos din masina si ea, pitzipoanka. Un exemplar tot din categoria " de succes", adica care a trecut prin viata pana la cei numai 18 anisori, in tromba. Realizari in CV [ conform propriilor declaratii la fel de incendiare facute dupa doar un....pahar de vin fiert ]
- pierdut virginitate la 10 ani [ nu m-am dumirit daca si-a mai gasit-o sau daca a anuntat la Politie pierderea]
- inceput fumat, baut si drogat de la 12 ani [ am dedus ca aceste vicii exista in cotinuare]
- incercat cariera artistica, adica cantat 2 ani in formatie de muzica hip-hop cu valente de cartier craiovean [ incetat cariera]
- abandonat scoala la 14 ani din cauza de " eu sunt atat de desteapta incat nu avea sens sa imi strice astia de la liceu intelighenta.."
Sa revin la aterizarea in parcare a cuplului de succesuri al anului.
Apare din senin un bastinas cu un miel in brate .
" Cum te numesti mielule ?" intreaba ea, Pitzi, asteptand ca mielul sa aiba si nume, si prenume si carte de identitate.
" Vasilica" suna implacabil raspunsul bastinasului.
" Vaaaai, Alex uite ce scump este mielul lui Vasilica" raspunde Pitzi
" Fa da' proasta mai esti; ma faci de ras aici; pe mielu' il cheama Vasilica nu pe momaia asta care il tine in brate" raspunde ALX.
" Hai da-i ceva lui Vasilica ca sa ne mearga bine tot anu'' raspunde Pizti.
Alex, scoate o hartie de 100 de euro, la care, celor doi care dadeau zapada, le-au cazut lopetile din mana, regretand ca nu au venit si ei cu o turma de Vasilici, alegand sa munceasca la zapada ca sa primeasca intr-o luna cat owner-ul lui Vasilica intr-un minut.
" Alex , dar ma sochezi sa stii; ce esti asa se zgarciob ? Vrei sa avem un an prost ?" ataca vexata Pitzi. La care Alex, scoate o hartie de 500 de euro, o arunca sictirit pe jos si pleaca, iar Pitzi il insoteste satisfacuta. Am intors privirea catre cei care deadeau zapada; deja in locul lor mai erau doar lopetile, ei alergand deja catre prima stana sa culeaga cate una bucata de miel sa revina cu el catre El Dorado. Iar, stapanul lui Vasilica, moralizator, ridica de pe jos hartia de 500 de euro si spune uitandu-se la mine " Vedeti domnu' ca nu e nici o criza ? Timpul mere inainte si uite ase traim si noi bine daca cersim la masa bogatilor. Pai spuneti dvs. domnu' prost oi fi eu sa muncesc ? Daca imi mergea si mie mintea ase , ca lu' domnu' Alex, pastra-i-ar Dumnezeu obiceiul, aveam si eu masina bengoasa si o sirena dinasta in ea" conchide bastinasul care fuge oftand catre urmatoarea "tinta" : un Q7 cu numar de Bucuresti.
Cat despre Alex si Pitzi ce sa spun ? prostul nu-i prost indeajuns daca nu-i si fudul, insa ei fac rating la restaurante , la TV, astfel incat toata lumea este cu reflectoarele pe ei. Aratati-mi si mie cand ati citit in ziare despre performantele unor tineri studenti sau elevi talentati, care au obtinut premii la concursuri internationale ; ei exista insa nu-i mai baga nimeni in seama, ca este mai cool sa iti pierzi virginitatea la 10 ani , sa incepi sa te droghezi la 12 ani si la 14 sa decizi ca scoala trebuie abandonata ca sa nu care cumva sa iti absoarba inteligenta nativa cu care te-ai nascut...!
Ei sunt produsele mass-media din ultimii 20 de ani, adica o mass-media care a promovat si promoveaza prostia, fudulia, incompetenta, coruptia. Aceeasi mass-media care se vaita de calitatea politicienilor, uitand ca ea este cea care cultiva aceste specimene care ajunga invariabil si in functii de demnitate; Aceeasi mass-media care se intreaba : unde ne sunt doctorii ? unde ne sunt specialistii ? Dar care isi aduce aminte de ei doar cand mai moare un pacient, cand mai apare o problema, o drama. Asta cultiva mass-media, asta ofera Romania, acest sol fertil in prezent pentru mediocritatea, prostia si incompetenta semanate de 20 de ani in tara noastra; Am scris acest material pentru ca am citit pe un blog, ca din 2009, inclusiv televiziunile se vor tabloidiza, adica o sa avem pe toate posturile TV numai stiri gen " Drama : Ramona Gabor a ratat vacanta in Dubai din cauza operatiei estetice la nas", stire citita de milioane de romani cu sufletul la gura, si urmata de sute de mii de mesaje de compasiune pentru saracuta moldoveanca si pentru clipele grele prin care trece.
Intre timp, afara ninge, iar sclavii s-au reintors resemnati la lopeti si la datul zapezii pentru ca ...nu au mai gasit miei disponibili sa joace rolul de Vasilica cel cu noroc !
Avem tara, natiunea si politicienii pe care ni-i cultivam singuri ! Hai sa nu ne mai vaicarim si, ori schimbam cate ceva, ori tacem din gura ca oricum ne-o racim de pomana. Fuga in fata televizorului pentru ca TVR ne da inca o doza de cultura : psst! Incepeeeeee emisiunea " Danutz srl" ! Chiar ca platim taxa TV de pomana! Ca oricum numai Alexi si Pitzi-poance vedem la stiri.
Si era sa uit : daca intrebati angajatii din mass-media de ce promoveaza la stiri mediocritatile si nulitatile de acest tip, ti se raspunde asa cum am patit-o eu [ mi-a dat replica o mare jurnalista de la un maare ziar, imbracata in blana, care se chinuia din greu sa isi copieze idolul tip , binenteles, Pitzi ] : " Asta este, daca acest gen de stiri sunt singurele care fac audienta!" Ramai tampit si analizezi : ASADAR DIN CAUZA CURSEI DUPA AUDIENTA SI BANI, MASS-MEDIA, NU NUMAI CA SE VA TABLOIDIZA INSA ESTE DEJA INSCRISA IN COMPETITIA " SA DAM TARII CAT MAI MULTE STITI CU TATE, MORTI, DRAME, PITIZPOANCE".
Post-scriptum : a avut cineva curiozitate sa vada de cate ori s-au dat in mass-media stiri despre Mihaela Radulescu ? Hai ma lasati in pace, eu refuz sa cred ca TOT poporul roman este atat de tampit incat gusta doar asemenea stiri !
Urban I. Iulian
Senator de Ilfov
Vicepresedinte al Comisiei Juridice din Senatul Romaniei

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Vechi pluguşor
O veche sorcovă
Sorcova lui Boc
Românul, criza şi Anul Nou 2009
Din snoavele lui Amfilochie Ciobotă
Exploratori şi neguţători
Totul despre invenţii
Secretele tehnicii
Hoţii de codru
Un zâmbet de Anul Nou… între prietene
Un zâmbet de Anul Nou… între prieteni
Un zâmbet de Anul Nou… între soţi
Secretele bucătăriei lui Manole
Odraslă parlamentară botezată departe de ochii lumii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog