Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18228
De la 07 Ianuarie 2003
122878295

Protest cu avioane din hartie impotriva declaratiei 600,

  • anuntat pentru miercuri la Ministerul Finantelor
  • 4 February 2018, 23:00
Un flashmob cu avioane din hartie este anuntat pentru miercuri, in fata Ministerului Finantelor Publice, fata de declaratia 600. Protestatarii ar urma sa faca avioane din hartie, apoi sa le lanseze catre institutie, potrivit News.ro.
"Este timpul sa facem Declaratia 600 sa zboare! Este important sa ne facem vocea auzita, sa cerem o solutie definitiva la haosul creat de Declaratia 600. Vom trimite Ministrului Teodorovici declaratia 600, dar nu prin intermediul functionarilor de la ANAF, ci pe calea aerului", scriu organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.
Flashmob-ul este programat sa aiba loc miercuri, in jurul orei 12.00, in fata Ministerului Finantelor Publice. Protestatarii vor face avioane din hartie pe care le vor lansa catre institutie.
Guvernul a adoptat in 31 ianuarie Ordonanta de Urgenta privind prorogarea termenului pentru depunerea declaratiei 600 de la 31 ianuarie, pana in 15 aprilie. Ministerul Finantelor va trebui apoi sa gaseasca o solutie permanenta care sa vizeze depunerea unui singur formular de catre cei cu activitati independente.
Cu toate acestea, nu a modificat OUG-ul care stabileste data de 25 martie privind prima plata trimestriala a contributiilor de asigurari sociale. Un director din cadrul firmei de consultanta si audit Deloitte Romania, Radu Derscariu, a explicat pentru News.ro ca Fiscul nu poate emite deciziile de impunere fara declaratia contribuabilului, caz in care contribuabilul nu are nicio obligatie de plata.
Formularul 600 a starnit controverse in ultimele saptamani, intrucat impune unor persoane in 2018 contributii la CAS si CASS, indiferent de veniturile din aceste surse obtinute in acest an, conditia fiind sa fi avut anul trecut venituri de acest tip peste plafonul de 22.800 de lei pe an.
Declaratia 200, la care a facut referire Teodorovici, se depune de catre persoanele fizice care realizeaza, in mod individual sau intr-o forma de asociere, venituri in bani si/sau in natura, provenind din activitati independente, cedarea folosintei bunurilor cu exceptia veniturilor din arenda, activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real, piscicultura, silvicultura, transferul titlurilor de valoare si orice alte operatiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum si din transferul aurului financiar, jocuri de noroc, alte surse, pentru care contribuabilii au obligatia depunerii declaratiei.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ispita comunbicării
Horoscopul zilei de 5.02.2018
Romania a castigat procesul cu Chevron.
Compania va plati despagubiri de 73,45 de milioane de dolari
Mihai Lucan, inca 30 de zile in arest la domiciliu
Oamenii de stiinta au descoperit un oras mayas sub jungla din Guatemala.
Orasul ar fi avut o populatie de aproximativ 10 milioane de oameni
Traian Basescu: "Nu sunt de acord cu prag la abuzul in serviciu.
Pragul va permite foarte multor ticalosi sa scape"
Preotul maniac, ierarhii ticăloşi şi educatorii nevolnici
Ioan Rotundu
Situaţie jenantă pentru fostul prim-procuror Raluca Stâncescu
Ioan Rotundu
De ce a sancţionat CNA emisiunea Presa-n gura lu’ Rotundu
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Primarul ranchiunos
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog