Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Mediu
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14943
De la 07 Ianuarie 2003
122875010

Protocol menit să întoarcă profesorii la ore

  • 16 March 2011, 23:00
În urma negocierilor desfăşurate în perioada 15 - 16 martie, reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Botoşani, ai Inspectoratului Şcolar Botoşani, Primăriei municipiului Botoşani şi principalele structuri sindicale de la nivelul învăţământului botoşănean au semnat un protocol menit să pună capăt tensiunilor salariale care domină în acest moment în şcolile din judeţ.
Potrivit înţelegerii semnate şi parafate de către părţile implicate, până la data de 18 martie 2011 Primăria Municipiului Botoşani, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani, Direcţia generală a Finanţelor Publice Botoşani, vor asigura pentru fiecare instituţie de învăţământ din Municipiul Botoşani fondurile băneşti necesare pentru ca fiecare salariat să poată beneficia de un avans pentru luna februarie 2011 în cuantum de aproximativ 500 de lei net (rezultat din împărţirea la numărul de salariaţi a fondurilor existente).
În continuare, până la data de 08 aprilie 2011 Primăria Municipiului Botoşani, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani, Direcţia generală a Finanţelor Publice Botoşani vor asigura pentru fiecare instituţie de învăţământ din Municipiul Botoşani fondurile băneşti necesare pentru ca fiecare salariat să poată beneficia integral de diferenţa drepturilor salariale, cuvenite pentru luna februarie 2011.
Un alt punct prevede ca până la data de 15 aprilie 2011 Primăria Municipiului Botoşani, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Botoşani vor asigura pentru fiecare instituţie de învăţământ din Municipiul Botoşani fondurile băneşti necesare, pentru ca fiecare salariat să poată beneficia integral de drepturile salariale cuvenite pentru luna martie 2011.
De asemenea, până la data de 6 mai 2011 părţile semnatare ale prezentului protocol vor efectua demersurile necesare pe lângă Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Ministerul Administraţiei şi Internelor, în vederea asigurării fondului de salarii pentru trimestrul II şi pentru anul 2011 în general.
În condiţiile respectării de către toate celelalte părţi a obligaţiilor şi termenelor convenite prin prezentul protocol, reprezentanţii organizaţilor sindicale semnatare se obligă să efectueze imediat demersurile necesare faţă de liderii şi membrii de sindicat, în vederea suspendării acţiunilor de protest.
Cadrele didactice au primit cu huiduieli înţelegerea, iar mulţi dintre profesori refuză să intre la ore. Miercuri, circa 300 de cadre didactice au protestat din nou în faţa Palatului Administrativ, nemulţumiţi de întârzierile salariale. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Dorinţa homosexualului
Sunteţi jalnici, domnilor profesori!
Împăratul Japoniei, Akihito, s-a adresat naţiunii într-un apel televizat "fără precedent”
România a avut in februarie cea mai mare rată anuală a inflaţiei din UE
Crin Antonescu nu se desparte de Dan Voiculescu
Libia a finanţat campania electorală a lui Nicolas Sarkozy
daţi-ne banii înapoi
Programul Rabla a va demara pe 21 martie şi pentru firme
Inca un sondaj dezastruos pentru Sarkozy
eliminat din cursa prezidenţială încă din primul tur
Flutur va susţine candidatura lui Emil Boc la preşedinţia PDL
Un „lunatic frumos” printre români
Ovidiu Portariuc critică noul Cod al muncii:
Conducerea Nova Apaserv zice că nu face golăneli
Telefoanele vândute pe trotuare – păcăleală sigură
Femeile din PDL Botoşani vor cotă obligatorie de reprezentare în Parlament
15 tone de furaje distruse în două incendii
BMW seria 5 confiscat la Rădăuţi Prut
Caricatura zilei
Suntem la coada clasamentului UE în ce priveşte rata de compensare a medicamentelor
Bolnavii cronici ar face bine să-şi dorească moartea
Se pregăteşte o lege privind reforma în Sănătate
Virozele încep să scadă în statisticile DSP
IŞJ nu acceptă recuperarea orelor în week-end
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog