Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Mediu
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13089
De la 07 Ianuarie 2003
122873156

Publicarea CNP-urilor a aproximativ 1.700 de elevi pe site-ul ISJ, reclamată de părinţi

  • 8 June 2011, 23:00
Mai multi parinti ai unor elevi din Prahova care au sustinut examenul de limba moderna in vederea admiterii la liceu au sesizat Inspectoratul Scolar Judetean cu privire la faptul ca pe site-ul institutiei au fost publicate fisiere care cuprindeau, pe langa rezultate, si codurile numerice personale (CNP) ale copiilor, a declarat, miercuri, inspectorul scolar general, Gheorghe Borovina, citat de Agerpres.
Potrivit acestuia, la examenul care s-a desfasurat la Scoala Grigore Moisil din municipiul Ploiesti au participat aproximativ 1.700 de elevi ale caror CNP-uri au fost publicate, timp de aproximativ doua ore, pe pagina de internet a ISJ Prahova.
"S-a lucrat pana dupa miezul noptii, iar parintii si copiii erau nerabdatori sa afle rezultatele. Astfel, comisia de acolo, pe langa afisarea fireasca de la avizierul de la Grigore Moisil, a considerat ca este necesar sa afiseze si pe site-ul ISJ. Din graba cu care au lucrat, au dat si au ascuns rubrica privind CNP si au transmis-o pe siteul ISJ, in loc sa o puna pe FTP sau sa radieze aceasta coloana.
Un om care se pricepe cat de cat la informatica, in momentul in care a vazut ca era rubrica, dar nu exista CNP, si-a dat seama ca aceasta rubrica poate fi decriptata. A dat si a aparut CNP-ul", a explicat Borovina.
Seful ISJ Prahova sustine ca este vorba despre 'un atac cat se poate de direct si personal' la adresa sa, fiind solicitata interventia organelor de ancheta in acest caz pentru cercetari.
De asemenea, atat purtatorul de cuvant al ISJ, Aurel Graur, cat si Borovina au admis faptul ca evenimentul s-a intamplat din cauza unei 'scapari', in conditiile in care rezultatele nu trebuiau publicate in format Excel, ci in format PDF.
'Avand in vedere presiunea mare care era pe conducerea scolii si pe comisia care a functionat acolo, probabil conducerea comisiei si eu ne-am lasat influentati de acest val de interes si am redus plafonul exigentelor noastre apropos de materialele care au trebuit sa fie facute publice la un moment dat. (...)
Probabil si informaticienii care au operat cu aceasta baza de date, fiind sub presiunea timpului, au neglijat faptul ca exista acolo informatii care nu trebuie sa fie facute publice. Eu, la randul meu, de regula nu public fisiere de genul acesta, Excel, ci doar PDF, dar, fiind foarte greu de realizat un singur PDF, am considerat ca o exceptie sa pun respectiva baza de date asa cum a fost transmisa de scoala.
La ora aceea, cred ca nu mai eram in stare sa imi dau foarte bine seama ce se gaseste acolo conform sau neconform cu ce ar fi trebuit sa apara', a explicat Graur.
Potrivit aricolului 33 din Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, neindeplinirea obligatiilor privind aplicarea masurilor de securitate si de pastrare a confidentialitatii prelucrarilor constituie contraventie, daca nu este savarsita in astfel de conditii incat sa constituie infractiune, si se sanctioneaza cu amenda de la 15.000.000 lei la 500.000.000 lei
Agenţie de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Îmtre colege
Caricatura zilei
Lucrările la autostrada Transilvania vor continua
Năstase vinovat pentru costul ridicat
Economia României va creşte cu 1,6% în acest an şi cu 3,7% in 2012
Propunerea privind interzicerea fumatului in spaţii publice, adoptată de Senat
Mit şi realitate despre un bronz sănătos
Partidul comuniştilor contestă alegerile de la Chişinău
Un bărbat şi-a dat foc în apropierea Palatului Cotroceni
Promisiuni cu repetiţie
Ioan Rotundu
CAS dă drumul la bani pentru servicii medicale
Învăţământul botoşănean îşi scoate elitele la gală
Bolnavii de cancer în mare dificultate cu tratamentul
A început derularea Programului „Casa verde”
Au făcut un pas spre salvarea animalelor fără stăpân
Gara Botoşani va arăta ca în poveşti
O firmă italiană va face pungi pentru cadouri
Craterul de pe Petru Rareş se va închide în două săptămâni
Vineri circulăm gratuit cu noile tramvaie
Cablurile de televiziune şi internet vor fi îngropate
Carrefour trece la treabă la Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog