Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16101
De la 07 Ianuarie 2003
122876168

Pui la grill pentru voturi. Deputatul PMP Florin Popescu, învinuit intr-un dosar DNA

  • procurorii cer încuviinţarea arestării preventive
  • 23 April 2014, 23:00
Seful DNA a transmis procurorului general al Romaniei cererea si referatul intocmit pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului Florin Popescu.
Actualizat (ora 14.23): Deputatul PMP Florin Popescu a anuntat miercuri ca procurorii DNA i-au prezentat actele dintr-un dosar in care are calitatea de invinuit. El a declarat ca procurorii il acuza ca ar fi cerut bunuri agricole de la o firma pentru a le da cadou alegatorilor in campanie electorala. Florin Popescu a fost presedinte al Consiliului Judetean Dambovita si este unul dintre principalii aliati politici ai Elenei Udrea.
Comunicatul DNA
În completarea comunicatului nr. 494/VIII/3 din 23 aprilie 2014, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
În conformitate cu prevederile din Constituția României și cele din Regulamentul Camerei Deputaților, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al României cererea și referatul întocmit de procurorii anticorupție, în vederea sesizării ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului POPESCU FLORIN AURELIAN pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000.
Din probele analizate rezultă suspiciunea rezonabilă că faptele pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale, efectuarea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale constau în aceea că, în cursul anului 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influența și autoritatea decurgând din funcția de președinte al organizației județene Dâmbovița a unui partid, i-a cerut administratorului unor societăți comerciale cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetățenilor din județul Dâmbovița, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012.
Cererea de încuviințare a arestării preventive a fost formulată având în vedere că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de Codul de procedură penală. Astfel, din probele administrate rezultă că infracțiunea ce ar fi fost săvârșită de inculpat este sancționată de lege cu pedeapsa închisorii mai mare de patru ani și există probe că lăsarea sa în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică.
În raport de calitatea de inculpat a deputatului Popescu Florin Aurelian, facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
---------------------------
Florin Popescu declarase la intrarea in sediul DNA ca a fost citat telefonic de procurorii anticoruptie si ca urmeaza sa afle despre ce este vorba. "Sunt la dispozitia justitiei si daca am gresit, sa platesc. Voi da o decalaratie cand ies", a afirmat el, potrivit Mediafax.
Intrebat daca dosarul in care este vizat are legatura cu presupuse fapte de coruptie privind modul de organizare a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din anul 2012, Popescu a aratat ca s-a implicat in acea campanie, desi era suspendat din functia detinuta atunci in PDL.
Intrebat daca in legatura cu acea campanie a cerut bani unor oameni de afaceri, Popescu a spus ca nu a solicitat niciun ban.
Intrebat care au fost gradul sau de implicare in campania electorala din 2012 si care actiunile sale directe, Popescu a raspuns: "In campania din 2012, de la parlamentare, eu nici nu eram presedintele partidului. Fusesem suspendat de catre domnul Blaga, deci nu eram presedinte de partid si eu niciodata nu am fost trezorierul partidului, nici la nivelul judetului Dambovita, nici la nivel national. Am facut campanie, cum sa nu fac. Am mers din poarta in poarta, am prezentat oferta electorala si am spus ca, daca considera oamenii ca mi-am facut datoria fata de Targoviste si de judetul Dambovita, sa ma voteze".
Intrebat daca se afla pentru prima data la DNA, Florin Popescu a spus ca a mai avut o reclamatie facuta de "niste adversari de acolo, din judetul Dambovita, pe o tema mai veche, cu un stilou ...".
Florin Popescu a fost lider al filialei PDL Dambovita si presedinte al CJ Dambovita in mandatul 2008-2012. In decembrie 2012, Florin Popescu a obtinut un mandat de deputat in Dambovita. La inceputul lunii februarie 2014, Florin Popescu a demisionat din PDL, iar ulterior s-a inscris in PMP.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Norocul blondei
Reţeta zilei: Mici tradiţionali după o reţetă din 1920
Rusia continuă provocările în sudul Ucrainei.Provocări TERORISTE la Odessa
Senatul adopta tacit o ordonanţă de urgenţă privind plata cu întârziere a obligaţiilor fiscale
Victor Ponta: Am găsit 70 de taxe pe care le-am putea scoate într-o singură zi
Cod galben şi cod portocaliu de inundaţii in 11 bazine hidrografice
Tayyip Erdogan devine primul înalt oficial turc ce transmite condoleanţe urmaşilor armenilor masacraţi de otomani acum un secol
Serghei Lavrov ameninţă că Rusia va reacţiona "la fel ca în Georgia în 2008"
dacă îi sunt atacate interesele în Ucraina
Traian Băsescu: Daniel Morar se încadrează în portretul-robot pe care l-am făcut pentru un viitor preşedinte al României
Cel mai "negru" scenariu pentru România dacă UE va aplica Rusiei sancţiuni economice dure
Botoşani: Secvenţe inedite de la sărbătoarea Sf. Gheorghe, Patronul spiritual al oraşului
Ioan Rotundu
Sf. Gheorghe a ucis balaurul, nu şi minciuna
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog