Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Ultima oră
Mondene
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11019
De la 07 Ianuarie 2003
122871086

“Puternica” armată rusă s-a făcut de râs în războiul din Georgia!

  • şi-a doborât propriile avioane
  • 10 July 2009, 23:00
Pe langa atrocitatile facute impotriva populatiei civile georgiene, "marea si puternica armata rusa", a reusita sa se faca de tot rasul impotriva unui adversar care dincolo de determinarea sa, era infim ca numar si net inferior ca dotare tehnica, transmite Romanian Global News. Intr-un raport publicat de revista Moscow Defence Brief si preluat de Agerpres, se arata ca Rusia a pierdut, in timpul razboiului cu Georgia, la inceputul lunii august 2008, sase si nu patru avioane de vanatoare, asa cum s-a anuntat oficial, dintre care trei le-a doborat singura, din cauza lipsei de coordonare a actiunilor dintre armata aerului si cea terestra, precum si a erorilor de management militar.
Oficial, Ministerul rus al Apararii a recunoscut pierderea a trei avioane de vanatore si a unui bombardier, in timp ce, partea georgiana a declarat la timpul respectiv ca a doborat 19 avioane de vanatoare rusesti.
Expertii Moscow Defence Brief sustin insa ca, in realitate, sase avioane rusesti au fost doborate, dintre care doua de catre georgieni, trei de apararea antiaeriana rusa, in privinta celui de-al saselea existand unele dubii.
Generalul Anatoli Nagovitan, adjunctul sefului Statului Major al armatei ruse, neaga insa aceste informatii. "Toate aceste insinuari nu corespund realitatii", a afirmat joi Nagovitan, citat de Interfax, fara alte comentarii.
Raportul aparut joi in Moscow Defence Brief, editia din luna iulie, analizeaza un spectru mai larg de informatii provenind din mai multe surse, atat rusesti, cat si georgiene si sud-osetine. In plus, este analizat fiecare caz in parte. Expertii descriu in detaliu doborarea fiecarui avion in parte. Concluzia raportului este ca, in timpul conflictului din vara trecuta, armata aerului si infanteria ruse au dus razboaie diferite, aratandu-se lipsa de coordonare si erorile in dirijarea armatei.
Ministerul rus al Apararii nu a dorit sa comenteze raportul expertilor militari aparut in revista de specialitate Moscow Defence Brief, noteaza Interfax .
Haosul, coruptia si alcolismul in masa face din armata rusa o forma fara fond, care dincolo de dotarea tehnica acceptabila nu este in stare sa duca actiuni coerente de lupta sau sa faca fata unui adversar dotat oarecum egal. Legendele despre forta armatei ruse tin doar la cei slabi de inger pe care trompetele propagandei de tip sovietic ii mai impresioneaza. Unii dintre ei, ei insisi trompete ale propagandei rusesti, isi plimba interesele si pe la Bucuresti, ba prin Parlament, ba pe la Guvern, ba prin serviciile secrete, spunand ca Romania trebuie sa nu mai vorbeasca de Basarabia ca se supara Moscova.
(Romanian Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Avertizari hidro destinate Comitetelor Locale pentru Situatii de Urgenta
Din cauza crizei, Titi Aur nu vine la Botoşani
Liviu Câmpanu, un cadavru politic
cel puţin aşa-l vede primarul Flutur
Românul şi judecata istoriei
Vin vremuri grele pentru asistenţii maternali
Măsuri severe la examenul de titularizare
Diferenţă de 6,5 puncte în plus la teza de Bac recorectată
cazul poate fi unic pe ţară
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI SÂMBĂTĂ- 11 iulie
Şeful DADR este supăra că primarii nu fac agricultură
2 milioane de Euro pentru Spitalul de Recuperare
Ministrul Blaga vine joi la Botoşani
Fă o poză!
surprinde în imagini ignoranţa care distruge mediul înconjurîtor!
Îndemnul propagandei lui Vladimir Voronin la crimă : „Gâtuiţi-i pe români!”
Sluga regimului Voronin sau de ce va fi judecat Papuc pentru instigare la omor
De ce s-a temut Putin de Obama?
şi de cine ar trebui să le fie acum frică moldovenilor?
Cristina Aida Pavel- povestea unei creatoare de modă românce din Canada
„Ziua Statisticianului 2009”
Vin ploile…după un nou week-end canicular
Cel mult 10 tone „pe cap” de autovehicul pe străzile din Flămânzi
Operaţii de rutină: igienizări, decolmatări…
Jurnalista care a acuzat ONU de bioterorism pe tema gripei porcine, concediată mişeleşte
O nouă boacănă a secretarei Florica
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog