Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12000
De la 07 Ianuarie 2003
122897649

Rabla 2014 vine cu modificări importante

  • 6 March 2014, 23:00
Programul Rabla 2014 aduce modificari importante fata de editiile din anii anteriori, cum ar fi faptul ca tichetele devin electronice si faptul ca vor putea fi casate si masini de opt ani vechime. Prima de casare va ramane 6.500 lei, iar fondurile totale alocate, 140 milioane Lei, sunt suficiente pentru casarea a 20.000 unitati. Potrivit declaratiilor guvernantilor si ale reprezentantilor industriei auto, anul 2014 va fi ultimul in care se va tine Programul Rabla.
“Incepand de Miercuri, 5 Martie 2014, Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, impreuna cu Administratia Fondului pentru Mediu supun dezbaterii publice proiectul de Ordin al ministrului Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, pentru aprobarea Ghidului de finantare a Programului de Stimulare a innoirii Parcului Auto National. Proiectul se afla postat pe site-urile institutiilor, la adresele www.mmediu.ro si www.afm.ro”, se arata intr-un comunicat al celor doua institutii.
Noutati
Pentru prima data, tichetele nu vor mai fi acordate fizic beneficiarilor In program vor fi intra si masini cu o vechime mai mare sau egala cu 8 ani Vor fi disponibile 20.000 de tichete
“In urma analizei facute cu privire la desfasurarea programului Rabla in ultimii ani, pentru 2014 au fost aduse modificari majore in desfasurarea lui. Astfel, in acest an, persoanele fizice care doresc sa beneficieze de un tichet electronic se vor adresa direct producatorilor/dealerilor validati in program. De asemenea, persoanele fizice si juridice, precum si institutiile publice care detin autovehicule cu o vechime mai mare sau egala cu 8 ani de la anul fabricatiei se pot inscrie in program”, se arata intr-un comunicat de presa.
Se va utiliza un singur tichet electronic pentru achizitionarea unui autovehicul nou, valoarea acestuia fiind de 6.500 Lei.
Pentru stimularea achizitionarii autovehiculelor cat mai prietenoase cu mediul, se va oferi posibilitatea acordarii, pe langa prima de casare, a unui eco-bonus in valoare de 500 Lei pentru:
achizitionarea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6 achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii ce CO2 mai mica de 100g/km
achizitionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.
Distribuirea tichetelor
Tichetele alocate pentru persoanele fizice vor fi distribuite pe fiecare judet, in raport cu numarul autovehiculelor uzate aflat in evidentele Directiei Regim Permise de Conducere si inmatriculare a Vehiculelor. La nivelul fiecarui judet, vor fi repartizate in mod egal intre punctele de lucru apartinand producatorilor validati si situate in respectiva unitate teritoriala.
Pentru persoanele fizice, sesiunea de finantare va fi organizata in patru etape, fiecare etapa avand o durata de cate 60 zile.
In prima etapa, toate tichetele alocate destinate persoanelor fizice vor fi repartizate pe fiecare judet, in raport cu numarul autovehiculelor uzate aflat in evidentele DRPCIV. In a doua etapa, tichetele aferente fiecarui judet ramase neutilizate, precum si cele alocate pentru care s-au anulat notele de inscriere, vor fi redistribuite in mod egal intre punctele de lucru apartinand producatorilor validati din respectiva unitate teritoriala.
In a treia etapa, tichetele ramase se impart, in mod egal, intre punctele de lucru ale producatorilor validati din judetul respectiv. in aceasta etapa, orice producator validat poate ceda tichetele alocate in favoarea unui alt producator validat, cu obligatia de a informa, in prealabil, Administratia Fondului pentru Mediu. In ultima etapa, tichetele ramase se vor imparti in mod egal, intre punctele de lucru. P0ot participa doar producatorii validati care, in etapa a treia, au consumat toate tichetele alocate.
In cazul in care la sfarsitul ultimei etape vor ramane tichete neutilizate, acestea vor fi anulate.
Calendarul Programului Rabla din acest an va fi comunicat ulterior pe site-urile MMSC si AFM.
Programul de Stimulare a innoirii Parcului Auto, cunoscut sub numele “Programul Rabla”, este un program guvernamental sustinut din fonduri alocate de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC), prin Administratia Fondului pentru Mediu (AFM). Scopul acestuia este eliminarea din trafic a autovehiculelor vechi si inlocuirea lor cu altele noi, mai putin poluante.
Anul trecut vanzarile de masini noi au atins un minim istoric, la second-hand importurile au crescut cu 26%.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Câştigătorul
Reţeta zilei: Paste cu sos
Traian Băsescu: România doreşte să fie parte a unui eventual format de negociere pe situaţia din Ucraina
Putin continuă să mintă! Civilii pro-ruşi nu sunt civili!
Tratament barbar, aplicat activiştilor Euromaidan, la Harkov. Atenţie, IMAGINI ŞOCANTE!
Ponta: Noul guvern îşi va angaja răspunderea pentru un program, nu program de guvernare
Dar la ce sunteţi atent domnule Victor Ponta?
O navă militară americană, distrugătorul USS Truxtun, va ajunge la Constanţa în următoarele zile
Lista foştilor oficiali ucraineni cu averile îngheţate de UE
Precizările scriitoarei Lucia Olaru Nenati cu privire la comentariul de pe blog
Alune americane
Botoşani: Numai aşa poate-i va lega cei de la DNA
Ţeapă politică pentru Băsescu
Ioan Rotundu
Concluziile summitului extraordinar de la Bruxelles dedicat crizei din Crimeea
Guvernul a aprobat un memorandum privind construirea unui parc tehnologic romano-chinez
Traian Băsescu, după summitul de la Bruxelles
Crin Antonescu susţine graţierea lui Gică Popescu
a fost un adevărat ambasador al României
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog