Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13623
De la 07 Ianuarie 2003
122873690

Radu Mazăre susţine că i s-a cerut mită de la un minister pentru un aviz

  • mă duc să discut cu Ponta
  • 23 April 2013, 23:00
Primarul Constantei, Radu Mazare, sustine ca i s-a cerut mita de la un minister, prin intermediari, pentru obtinerea unui aviz legat de PUZ-ul statiunii Mamaia, refuzand sa spuna despre ce institutie este vorba si adaugand ca, joi, se va intalni cu Victor Ponta pentru o discutie pe acest subiect, relateaza Mediafax. Mazare a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca deocamdata nu va spune despre ce minister este vorba, dar ca, in cazul in care situatia nu va fi rezolvata, atunci va prezenta toate detaliile din acest caz, inclusiv faptul ca i s-ar fi cerut mita prin intermediari pentru acest aviz.
Primarul Constantei a spus ca asteapta de trei luni un aviz de la un minister de care are nevoie pentru aprobarea PUZ-ului statiunii Mamaia.
"O sa va pun pe masa un scandal mare legat de Mamaia. Pai, nu se poate, stau de trei luni de zile si astept aviz de la un minister. Mai asteptati doua zile, ca dupa aia vi le arat si o sa ramaneti trasniti cand vedeti ce hartie am primit eu de acolo. Adica, pe de o parte, in fiecare zi la televizor se discuta ca e nevoie de locuri de munca, ca e nevoie de bani, ca e nevoie de investitii si pe partea cealalta vedeti cum niste functionari de la un minister ne chinuie de trei luni de zile si nu pot sa dau drumul nici macar lucrarilor pe fonduri europene. Singurul loc din Romania unde exista presiune investitionala si de la privat si pe bani europeni si niste angajati dintr-un minister ne chinuie de trei luni de zile si nu pot sa votez PUZ-ul", a afirmat Radu Mazare.
El a explicat ca va merge, joi, la Bucuresti, pentru a discuta aceasta chestiune cu premierul Victor Ponta si ca nu poate dezvalui mai multe pana cand nu va avea aceasta discutie cu primul-ministru.
"Mai lasati-ma trei zile ca ma duc sa discut chestiunea cu Ponta, ca asa e frumos. Ma duc sa-i arat primului-ministru cum primarul se chinuie de trei luni sa ia un aviz in singura statiune turistica din Romania care functioneaza. Si isi bat joc de mine si de oamenii care stau cu bani si de turistii Romaniei niste functionarasi dintr-un minister. Nu maine, poimaine, am intalnire cu Ponta, pentru asta ma duc la Bucuresti. I-am promis lui Ponta ca nu o sa va spun pana nu port aceasta discutie cu el. Ca sa nu va spun ca mi s-a cerut prin intermediari si spaga. Daca ma intorc fara aviz, atunci va arat tot", a declarat primarul Constantei.
El sustine ca nici Victor Ponta, nici ministrul respectiv nu sunt de vina in acest caz, ci niste functionari din ministerul respectiv.
"Daca ma inteleg cu Ponta si aprobam..., dar nu cu Ponta. Sa dea dispozitie ministrului unde se intampla povestea, si nici macar ministrul nu este de vina, ci niste functionari dintr-un minister extraordinar de tupeisti", a explicat Radu Mazare.
In urma cu doua saptamani, el amintise ca nu reusise sa obtina toate avizele pentru PUZ-ul statiunii Mamaia, sustinand ca sunt greu de trecut barierele birocratice.
"A trece barierele birocratice in Romania este ingrozitor de greu chiar daca esti la guvern, chiar daca esti primar, exista un imobilism ingrozitor. De exemplu, inca nu am reusit sa obtinem toate avizele necesare votarii PUZ-ului Mamaia, unde am presiune investitionala. (...) Daca nu pun mana pe telefon sa racnesc la fiecare in parte vreau sa va spun ca nu se poate face nicio investitie in Romania", a spus Mazare.
Intrebat daca in acest ultim caz se refera la ministri, el a raspuns: "La ministri, da".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Sondajul bărbăţiei
Gastronomie: Omletă pentru pofticioşi
Va găsi Primăria Botoşani o „victimă”?
În rând cu lumea bună a USL: consilier judeţean condamnat
Daimler vrea să construiască o uzină în România
Botoşani: Mafia imaşurilor
Ioan Rotundu
Zilele oraşului sărbătorite în stil Cănuţă om sucit
Ioan Rotundu
Porc nu, lapte nu, miel nu, ce dracu’ să mâncăm de Paşte?
Ioan Rotundu
Şmecheria corecţiilor financiare
Apa din stratosfera lui Jupiter provine de la coliziunea cu o cometa
Parlamentarii au modificat CPP pentru a nu mai fi trimişi în judecată
cum au fost puşi la zid procurorii judecătorul de cameră are puteri discreţionare
Ecou la reportajul "La ușa duhovnicului Iustin Pârvu"
Uvertura Mall găzduieşte expoziţia ,,Un colţ de artă,,
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog