Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Decese
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11604
De la 07 Ianuarie 2003
122871671

Raport privind activitatea ITM pe luna august 2009

  • 4 September 2009, 23:00
In cursul lunii august 2009 , in cadrul serviciului Sanatate si Securitate in Munca s-au desfasurat urmatoarele activitati: - au fost autorizati prin Biroul unic 293 agenti economici fundatii, institutii publice, expertizate in vederea autorizarii din punct de vedere al protectiei muncii – 2
- nu au fost sesizari adresate compartimentului SSM
- au fost inregistrate 3 accidente de munca cu incapacitate temporara – SC Martinas SRL ;PF Liliuta Mihai ; DGASPC .
- s-au efectuat controale preventive la 95 agenti economici, au fost dispuse 301 masuri, au fost sanctionate 47 de unitati din care 6 cu amenzi contraventionale in valoare de 28.000 lei.
Agenti economici sanctionati : SC Balcan House SRL Flamanzi, SC Apetrans SRL, SC Crival Farm SRL Dersca, SC Vila Ron Constructii.
Au fost constatate urmatoarele neconformitati:
Neducerea la indeplinire a masurilor dispuse in controalele anterioare
Neinstruirea lucratorilor la angajare si periodic
Nu era intocmit planul de prevenire si protectie
Neasigurarea efectuarii examenului medical la angajarea lucratorilor
Nu erau intocmite instructiuni proprii.
Valoarea sanctiunilor aplicate de catre serviciul Sanatate si Securitate in Munca in luna august este de 28.000 lei.

In cadrul serviciului Control Relatii de Munca au fost efectuate controale la un numar de 109 angajatori, cu un numar de 1770 salariati din care 893 femei si 4 tineri sub 18 ani . Au fost sanctionati 61 de angajatori . Au fost aplicate 203 sanctiuni contraventionale din care 61 amenzi si 142 avertismente.
Pentru primirea la lucru a persoanelor fara a avea incheiate contracte individuale de munca au fost sanctionati 18 angajatori cu amenzi in valoare totala de 88.500 lei. Au fost depistate 59 persoane ce lucrau fara forme legale dintre care 41 femei si 3 minori . Angajatori sanctionati : SC Carrasco Company SRL Bucuresti, SC Yang Service SRL Bucuresti, SC Evi Len SRL Darabani, SC Inter Yah SRL Botosani, Intr.Indv.Lazar Lilian Botosani, SC Daninger SRL Botosani.
Au mai fost sanctionati pentru nerespectarea unor prevederi legale 2 angajatori, cu amenzi in valoare de 2500 lei , dupa cum urmeaza :
- netransmiterea la inspectorat a modificarilor privind registrul general de evidenta al salariatilor in format electronic – o amenda in valoare de 2.000 lei
- negarantarea in plata a salariului minim brut pe tara – o amenda in valoare de 500 lei Dintre societatile sanctionate enumeram : SC Maricarm 99 SRL Todireni, SC Promixt SA Botosani.

De asemenea, incepand cu luna iulie a fost declansata campania – O ZI PE SAPTAMANA - privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată .
În acest sens, in vederea identificării şi combaterii cazurilor de muncă nedeclarată, inspectoratul teritorial de muncă efectueaza acţiuni de control, cu caracter inopinat, la toţi angajatorii, indiferent de obiectul de activitate.
In cursul lunii august, in cadrul acestei campanii au fost controlati 42 agenti economici cu 217 angajati, din care 123 femei . Au fost depistati 7 angajatori cu un numar de 11 persoane fara contracte de munca. Au fost aplicate 11 amenzi pentru munca fara forme legale, in valoare de 16.500 lei si o sanctiune pentru incalcarea altor prevederi legale in valoare de 2.000 lei.Valoarea totala a sanctiunilor aplicate in aceasta campanie este de 18.500 lei. Rezultatele acestei campanii sunt incluse in raportarea lunara.
Valoarea totala a sanctiunilor aplicate de catre serviciul Control Relatii Munca in luna august 2009 este de 91.000 lei.

In aceasta luna au fost inregistrate 52 sesizari. Aspecte sesizate cum ar fi: neacordare drepturi salariale, desfacere abuziva a contractului individual de munca , nerespectarea timpului de odihna, neplata orelor suplimentare, munca fara forme legale, nerespectare conditii de munca. Domeniile de activitate de unde provin sesizarile sunt : confectii, constructii, comert, productie, agricultura, etc.
Valoarea totala a amenzilor aplicate de catre ITM, in cadrul serviciilor Sanatatea si Securitatea Muncii si Control Relatii de Munca, in cursul lunii august 2009 este de 119.000 lei.
INTOCMIT
RESPONSABIL BIROU RELATII PUBLICE SI MASS-MEDIA
ROXANA GAVRIL


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Domnul profesor Aurel Dorcu, In memoriam,
Diaconescu doreşte un alt “Nuica”
care să aprecieze câte cereri de cetăţenie să fie depuse la Chişinău
Bogat şi sărac: Capul plecat secera nu-l taie, ciocanul nu-l loveşte?
Va risca Curtea Constituţională de la Chişinău declanşarea haosului ?
Ţigări în valoare de 17.000 lei ascunse în autobuz
Furaje şi autoturisme în flăcări
Mobil pentru Maria
Darul PDL pentru Florin Ţurcanu
Horoscop
Ofertă cât se poate de avantajoasă de a ajunge în Viena
Musaca grecească
Rezultatele campaniei in constructii la I.T.M. Botosani
Deputatul PSD Macaleţi a cerşit milă pentru „copilul interlop”
prefectul şi-a păstrat verticalitatea şi n-a cedat insistenţelor
Peste o mie de angajaţi ai DGASPC vor aşteapta în zadar leafa
Reprezentanţii E.ON au lăsat mândria de-o parte şi s-au prezentat la prefect
vizita a avut loc după ce E.on a primit mai multe amenzi
Gheorghe Marcu nu a colaborat cu Securitatea, dar…
Comercianţii de alimente sunt stârpiţi cu amenzi
din 65 de aptroni controlaţi, numai patru au scăpat fără amendă
Mamă la 14 ani, tatăl copilului fiind şi el minor
Ministrul Andronescu cere primăriilor falite să dea bani pentru reparatul şcolilor
Virozele ne atacă cu forţe proaspete
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog