Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10034
De la 07 Ianuarie 2003
122870101

Răzbunarea unei eleve de-a XI-a pe profesorul iubăreţ de… muzică

  • 10 October 2007, 23:00
Pentru a se răzbuna o elevă, de 17 ani, din cadrul Clubului Copiilor şi Elevilor Dorohoi a încercat să îi facă zile fripte profesorului său de muzică uşoară. Însă încercarea a eşuat, ancheta desfăşurată în cazul ei dovedind faptul că totul era inventat. Povestea a început încă din anul şcolar trecut, când eleva lipsea des de la programul stabilit în cadrul clubului. Din motiv că nu s-a conformat programului, profesorul a anunţat-o că nu o va mai primi la grupa de performanţă şi nu va mai lucra cu ea.
C. A., elevă în clasa a XI-a, a făcut o sesizare în urmă cu aproximativ o lună de zile către Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani. În sesizare aceasta specifica faptul că a lucrat timp de doi ani cu profesorul Mihai Ciprian Paul, la secţiunea muzică uşoară. În data de 9 martie a acestui an a avut loc Gala premiilor Festivalului Naţional de Muzică Uşoară românească "Mărţişorul Dorohoian". În seara respectivă, susţine eleva în sesizare, instructorul de muzică uşoară al Clubului Copiilor şi Elevilor Dorohoi a invitat-o să participe la o petrecere organizată în cinstea premianţilor. Ea era câştigătoarea unui premiu.
"A venit cu maşina la mine şi m-a servit (în maşină) cu puţin vin, înainte însă de a ajunge ceilalţi. Mi-a dat de băut până ce m-a îmbătat şi a profitat de mine" sesizează eleva în adresa către IŞJ. Acuzaţiile aduse profesorului nu se opresc aici. C.A a precizat faptul că după incidentul din seara respectivă, profesorul a început să îi trimită diverse mesaje amoroase. Mai mult, eleva a adăugat faptul că profesorul a abuzat din nou de ea, după Sărbătorile Pascale, când se aflau la un festival la Vaslui.
În finalul sesizării eleva solicită "V-aş ruga, dacă se poate, să luaţi nişte măsuri drastice împotriva acestui om, deoarece nu are dreptul la acest serviciu, iar în situaţia mea se pot afla şi alte tinere dacă nu este oprit".
În urma sesizării primite conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a demarat o anchetă. Ancheta s-a încheiat în urma cu câteva zile şi a dovedit faptul că toată povestea a fost inventată de elevă din dorinţa de a se răzbuna pe profesorul de muzică uşoară. Mihai Ciprian Paul consideră că toate acuzaţiile ce îi sunt aduse reprezintă o calomnie la adresa persoanei sale. "Reclamaţia a fost făcută pentru a se răzbuna pe mine pentru că nu am vrut să o mai primesc la grupa de performanţă. Anul trecut ea a lipsit de la un festival la care a luat preselecţia. A lipsit şi de la alte festivaluri şi nu s-a conformat programului", a declarat profesorul Mihai Ciprian Paul.
În aceste condiţii, profesorul a anunţat-o pe C.A că nu o mai poate primi la grupa de performanţă şi că nu va mai lucra cu ea. Mai mult, din cauza acestui lucru profesorul susţine că a primit şi ameninţări din partea familiei elevei. Liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Botoşani, Maria Ţiprigan susţine că la sindicat s-a prezentat şi mama elevei şi a prezentat verbal situaţia fiicei sale.
"În urma anchetei s-a constatat că eleva minte de îngheaţă apa. Din toată ancheta rezultă că sunt nişte incriminări nejustificate. Pentru a se răzbuna pe profesorul în cauză, considerând că nu este suficient de solicitată la acţiunile din cadrul Clubului, eleva s-a gândit să inventeze acest scenariu de toată jena şi care a dus o lumină sumbră asupra cadrului didactic respectiv", a declarat Maria Ţiprigan. Aceasta a adăugat faptul că mama elevei i-a solicitat intervenţia pentru ca fiica ei să participe la acţiunile organizate de Palatul Copiilor şi Elevilor Botoşani. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Puterea care vine prin cablu TV
Situaţia românilor din Italia este îngrijorătoare
Noi surse de câştig şi drepturi de personal privind magistraţii
Agenţia de Plăţi are mari probleme
Guraliuc vrea şerifi, după modelul american
Considerate feude personale conduse politic
Actorii se pregătesc de plecarea la un nou festival
Nou blocaj în rezolvarea problemelor de infrastructură
Conţac vrea evacuarea parlamentarilor din Palatul Administrativ
Parlamentarii social-democraţi restanţieri la cotizaţie
Ciuştea avertizează şefii de organizaţii să se pună pe treabă
Prefectul se arată optimist după întâlnirea cu preşedintele ADS
AJOFM nu poate dovedit falsitatea unor certificate medicale
dr. Culiceanu zice că totul este foarte corect
Patronul francez de la Careman este ameninţat de muncitori
Judecătorii vor dovezi, secretarii de şcoli le ascund
Botoşănenii pleacă pentru "O săptămână de refacere"
Adeverinţe de asigurat eliberate la patul bolnavului
Pocher
Horoscop
Vinde un apartament ţuţ
Anunţ important
Hoţie cu parafă
Ioan Rotundu
Care-s handicapaţii?
(Cârcotaşul)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog