Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16056
De la 07 Ianuarie 2003
122901705
Rditorial

Moldoveanca este blondă la păr, nu şi la caracter

  • Ioan Rotundu
  • 13 September 2018, 23:00
Legat de proaspătul război politic dintre Gabriela Firea şi liderul PSD Liviu Dragnea sunt multe lucruri de clarificat, clarificări care să ne ajute în a înţelege cum se va sfârşi acest război. Să pornim de la originea relaţiilor politice dintre Firea şi Dragnea. Ele s-au înfiripat pe vremea când Firea era realizator de emisiuni la Antena 3 şi făcea parte din echipa de şoc creată de Dan Voiculescu pentru a apăra liderii PSD-ului în lupta cu preşedintele Traian Băsescu.
Fiind pe aceeaşi baricadă politică, Dragnea s-a folosit de Firea pentru a-şi crea imagine în plan naţional, Firea, moldoveancă aprigă, a simţit că se poate folosi de relaţiile sale cu liderii PSD-ului pentru a pătrunde în politică şi a acapara putere. Trebuie recunoscut că Firea nu face parte din categoria politicienilor inculţi, agramaţi, cu diplome universitare şi titluri ştiinţifice cumpărate. Ea şi-a făurit drumul în viaţă muncind.
Intrând în PSD şi-a dat seama cât de slabi profesional şi educaţional sunt cei ce conduc partidul şi a ştiut ce căi să aleagă pentru a se folosi de ei în accederea sa spre vârful PSD-ului. Se poate spune că Firea s-a ridicat în partid folosind cu succes dezbinarea din interior creată de lupta pentru putere şi solidaritatea din exterior determinată de lupta împotriva corupţiei care luase amploare sub şefia Codruţei Koveşi la DNA.
Să mai remarcăm că Firea a studiat cu atenţie mijloacele folosite de Dragnea în a ajunge la cârma partidului şi la vârful puterii în stat şi ştie cât de periculoase sunt aceste mijloace şi mai ales câtă cruzime politică zace în Dragnea, care nu este omul concesiilor politice, ci demolarea definitivă şi fără scrupule a adversarului politic sau de orice altă natură.
Când Firea a declanşat public războiul cu Dragnea,război care mocnea, crede că şi-a făcut şi un plan de atac – apărare. Declaraţiile sale din ultimele zile confirmă faptul că Firea este dispusă să divulge multe taine ale partidului şi în acelaşi timp să erodeze gradat, dar eficient, poziţia lui Dragnea în partid şi în stat, dezvăluind public metodele sale de a-şi doborî adversarii politici.
Mulţi se întreabă de la ce a pornit scandalul Firea – Dragnea? Este limpede că de la desemnarea candidatului pentru alegerile prezidenţiale de la anul. Firea ar fi vrut să fie ea candidatul dar Dragnea este cununat politic cu Tăriceanu, are nevoie de voturile celor din ALDE, aşa că a sacrificat-o pe Firea În avantajul lui Tăriceanu, declanşând furia blondei ajunsă primar general al Capitalei şi cu ajutorul lui Liviu Dragnea.
Calculul lui Dragnea este unul rece şi extrem de crud. El ştie că Tăriceanu nu va fi ales preşedintele României, mai ştie că orice alt candidat al PSD nu ar câştiga alegerile în faţa actualului preşedinte Klaus Iohannis pentru că forţe electorale ale grupului ALDE – PSD sunt în inferioritate faţă de solidarizarea celor peste 75% care în alegerile anterioare n-au votat cu PSD ori nu s-au prezentat la vot.
Pe Dragnea îl interesează să-şi salveze pielea de la o nouă condamnare care l-ar distruge definitiv prin a-l ejecta din viaţa publică şi trimite înapoi la Videle, după ispăşirea condamnării care se apropie cu paşi repezi. Pentru acest interes personal Dragnea este dispus să sacrifice orice şi pe oricine. De Tăriceanu şi mai ales de actualul ministru al Justiţiei, impostorul carierist Tudorel Toader are nevoie ca de aer. Ei pot fi salvarea sa. Iată de ce Firea nu mai contează în planurile sale şi vrea s-o pedepsească pentru ieşirile sale publice recente.
Firea ştie acest lucru şi probabil că-l va diseca public pentru a-l compromite pe Dragnea. În tot acest război lipseşte, deocamdată, poziţia celor de la Antena 3. Vor primi Gâdea, Badea şi ceilalţi lătrăi ordin de la mogulul penal Dan Voiculescu s-o sprijine pe Firea, ceea ce ar însemna că bătrânul securist a simţit deja căderea lui Dragnea? Va fi ordinul de a o distruge public pe Firea, ticăloşie specifică Antenei, făcând-o pe aceasta să simtă ce-au simţit şi invitaţii săi la emisiunile pe care le realiza, bătându-şi joc de personalitatea acestora?
Dacă Dan Voiculescu va trece de partea Gabrielei Firea, soarta lui Dragnea este pecetluită. Dacă Antena 3 şi România Tv a lui Sebastian Ghiţă vor continua să-l susţină pe Dragnea, atunci Firea, în disperarea de a se apăra, va trece la dezvăluirea unor fapte despre care o să ne crucim cum s-au pus la cale, ceea ce nu va fi deloc bine pentru Dragnea. Moldoveanca este blondă la păr nu şi la personalitate. Înclin să cred că Firea va fi pentru Dragnea cioclul său politic! Cred că şi el îşi simte sfârşitul, după cum arată în momentul de faţă. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 10 – 16.septembrie 2018
Lumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Ungureni II
Bancul săptămânii: Un calmant original
Călăraşi: Cum Biserica confiscă în favoarea sa meritele altora
Ioan Rotundu
Din prim-procuror, inculpat, apoi avocat… ratat
Ioan Rotundu
Călăraşi: Cum Biserica confiscă în favoarea sa meritele altora (II)
Ioan Rotundu
Când va veni și momentul „T0“ pentru școala românească?
Turcan, după plângerea Jandarmeriei la DIICOT:
În România, crima organizată dă o lovitură de stat
Sodoma şi Gomora în varianta românească a PSD-ului
Ioan Rotundu
Război deschis în PSD.
„Greii” partidului vor să-i forțeze mâna lui Dragnea să convoace ședința Comitetului Executiv
„fiul unui evreu din România, venit să găsească azil în Franța”,
despre avansul populismului: Pentru prima dată, îmi e frică
Minciunile lui Daea, cel deştept ca oaia, ies obraznic la suprafaţă
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 14.09.2018
Lumea lu' Rotundu:Centemarul Unirii - Păltiniş
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog