Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8892
De la 07 Ianuarie 2003
123142632
pnl

Reactie vehementa a UDMR dupa decizia Curtii Constitutionale privind Liceul romano-catolic:

  • Este o rusine pentru Romania / Hunor, despre PNL si PMP: Josnici, ultranationalisti, anti-maghiari
  • 19 March 2018, 23:00
Decizia CCR de luni este "revoltatoare", afirma UDMR dupa ce Curtea Constitutionala a admis sesizarea PNL si PMP privind proiectul de lege de infiintare a Liceului Romano-Catolic de la Tirgu Mures. Presedintele Uniunii spune, potrivit unui comunicat de presa ca "in 2018, Romania nu are nici viziune, nici obiective pe termen lung", si ca PNL si PMP actioneaza cu "atat de multa josnicie incat incat fostii lideri ai PRM ar putea sa invete de la ei" .
"Suntem dezamagiti, comunitatea noastra este dezamagita. Un putem vorbi despre un stat de drept democratic in momentul in care Parlamentul nu poate aplica drepturile minoritatilor garantate de Constitutie - a declarat presedintele UDMR, Kelemen Hunor dupa decizia Curtii Constitutionale de a impiedica infiintarea unei scoli romano-catolice la Targu Mures"
"In timp ce MAE se lauda cu statutul Romaniei de tara-model, infiintarea unei scoli maghiare in aceasta tara, membra a Uniunii Europene, este considerata un act neconstitutional.
In 2018, Romania nu are nici viziune, nici obiective pe termen lung. Singura explicatie pe care o gaseste clasa politica romaneasca pentru esecul sau este nationalismul, care se dovedeste a fi cea mai puternica arma a partidelor romanesti. Iar Partidul National Liberal (PNL) si Partidul Miscarea Populara (PMP) actioneaza cu atat de multa josnicie si naturalete, incat fostii lideri ai PRM ar putea sa invete de la ei, luand notite in prima banca" a afirmat liderul Uniunii.
Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, sustine ca PNL si PMP au facut o greseala atunci cand au contestat la CCR infiintarea unei scoli romano-catolice, si, de asemenea, fac o greseala atunci cand folosesc orice ocazie ca sa blocheze posibilitatea dialogului romano-maghiar, in 2018.
"Astazi ei sunt cei care resping toate cererile legitime, orice masura importanta care este in beneficiul comunitatii maghiare. Sunt ultranationalisti, anti-maghiari si sunt impotriva a tot ceea ce inseamna viitorul unor copii: nimic nu este sfant pentru ei, nici soarta scolilor maghiare, nici viitorul copiilor nostri. Isi bat joc de viitorul sutelor de copii nevinovati,de parintii lor si de profesorii maghiari", a precizat liderul UDMR.
UDMR precizeaza ca nu va renunta si ca va discuta cu reprezentantii parintilor si cu Biserica Romano-Catolica despre urmatorii pasi care trebuie intreprinsi pentru rezolvarea acestei situatii- a subliniat presedintele UDMR, Kelemen Hunor.
Curtea Constitutionala a Romaniei a admis luni sesizarea PNL si PMP referitoare la proiectul de lege privind infiintarea Liceului Teologic Romano-Catolic de la Targu Mures.
"S-a admis contestatia si s-a declarat neconstitutionala legea", a spus presedintele CCR, Valer Dorneanu, la finalul sedintei.
El a aratat ca Parlamentul nu poate da legi ''cu caracter individual''.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Bucuria umidităţii
Horoscopul zilei de 20.03.2018
Manda: Hellvig m-a informat ca doreste desecretizarea protocolului SRI-Parchetul General,
inainte de asta a cerut o intalnire cu comisia SRI din Parlament
Comisia Europeana, despre revocarea lui Misu Negritoiu de la conducerea ASF:
Denota exercitarea unor presiuni politice si limiteaza independenta autoritatii
Vlad Voiculescu: Va rog, nu mai dati spaga in spitale!
Daca vi se cere, sunati la hotline-ul anticoruptie
Ce echipa va avea Vladimir Putin in al patrulea sau mandat la Kremlin?
Personalitatile care s-au mentinut in cercul intim al presedintelui
Dragnea, intrebat daca a fost informat ca urma sa i se organizeze un flagrant,
cand era vicepremier: Nu
Lacramioara Diaconu, ultimul membru roman ramas in Directoratul OMV Petrom, ar putea fi revocata
Liviu Dragnea: Nu am fost la ziua niciunui sef din SRI si nici nu am taiat vreun porc la SRI
Vocea Basarabiei n-are ecou la Bucureşti
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog