Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21763
De la 07 Ianuarie 2003
122907412
Referatul procurorilor DNA:

Judecatoarea Geanina Terceanu a primit mita in doua transe,

  • prima pe stadionul Ghencea si a doua acasa la fratii Becali
  • 20 November 2015, 23:00
Judecatoarea Geanina Terceanu, retinuta joi de procurorii DNA dupa ce ar fi primit 220.000 de euro mita, in perioada 2009 - 2012, pentru a-i achita pe cei 8 oameni de fotbal inculpati si ulterior condamnati in dosarul Transferurilor, ar fi primit o transa de bani in timpul unui meci disputat pe stadionul Ghencea din Bucuresti si o alta la locuinta fratilor Ioan si Victor Becali din Pipera, se arata in referatul procurorilor prin care DNA cere, vineri, arestarea preventiva a magistratului, document citat de Agerpres.
Informatia apare in declaratia data in fata anchetatorilor de una dintre persoanele care au intermediat mita: "Dupa o saptamana sau doua, am aranjat o intalnire intre Becali Ioan si judecatoarea Terceanu Geanina, la stadionul din Ghencea, la un meci de fotbal, disputat cred ca intre Steaua si Gloria Bistrita. (...) Am stat impreuna cu judecatoarea la loja, dupa care am fost sunat de catre Becali Ioan si mi-a cerut sa o conduc pe aceasta intr-un birou de la tribuna oficiala.
Am condus-o pe judecatoare la acest birou, imprejurare in care, de fata cu mine, au inceput discutiile intre Becali Ioan si aceasta. (...) La sfarsitul acestei discutii, Becali Ioan i-a intins un plic cu 10.000 euro judecatoarei, iar aceasta mi-a zis mie sa ii iau eu pana iesim din stadion, motiv pentru care i-am luat de fata cu cei doi", se arata in declaratie.
Conform sursei, judecatoarea nu s-a atins de bani pana cand a ajuns in masina, unde i-a numarat si a spus ca sunt 10.000 de euro.
Aceeasi persoana a intermediat si o alta intalnire, desfasurata la locuinta fratilor Becali din Pipera, ocazie cu care judecatoarea s-a aratat dispusa sa pronunte o solutie de achitare in dosarul transferurilor din fotbal.
"La locuinta acestora, fratii Becali au inceput sa discute cu judecatoarea, spunandu-i ca vor sa fie achitati in dosarul pe care aceasta ii judeca, aspect cu care ea a fost de acord. Tot in cadrul acestei discutii, Becali Victor s-a exprimat fata de aceasta, spunandu-i ca, dupa finalizarea favorabila a dosarului, urmau sa 'fie foarte generosi' cu aceasta. La un moment dat, eu i-am spus lui Becali Ioan ca aceasta vrea suma de 70.000 euro. Becali Ioan si Becali Victor mi-au spus ca nu aveau pregatiti atatia bani, ci doar 10.000 euro, urmand ca a doua zi sa imi dea diferenta", se mai arata in declaratie.
La finalul intalnirii, judecatoarea a luat plicul cu bani si l-a bagat in geanta, iar a doua zi intermediarul i-a mai dat 40.000 de euro primiti de la Victor Becali.
Din aceeasi declaratie reiese ca Geanina Terceanu a mai primit de la Victor Becali, printr-un alt intermediar, suma de 105.000 de euro cu putin timp inainte de pronuntarea hotararii de achitare a inculpatilor din dosarul transferurilor, precum si doua transe de 25.000 de euro si 20.000 de euro dupa pronuntare. De asemenea, judecatoarea ar mai fi primit, tot inainte de pronuntarea achitarilor, 10.000 de euro din partea lui Cristian Borcea.
Geanina Terceanu, judecator la Tribunalul Bucuresti, a decis achitarea tuturor celor 8 inculpati din dosarul Transferurilor, pe 3 aprilie 2012. Decizia a fost contestata de procurorii DNA la Curtea de Apel Bucuresti, care, pe 12 noiembrie 2012, a dispus pedepse intre 3 si 8 ani de inchisoare.
Geanina Terceanu a fost prezentata vineri, alaturi de fostii impresari Ioan si Victor Becali, Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Judecatoarea este acuzata de luare de mita, iar fostii impresari sportivi Ioan si Victor Becali de dare de mita. In dosar este urmarit penal pentru dare de mita si Cristian Borcea, presedinte executiv al Clubului de fotbal Dinamo, la data faptei.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Sex plinb de aventuri
Reţeta zilei: Roşii în bulion fără conservant
Horoscopul zilei de 21.11.2015
Ciolos: Experti europeni vor elabora proceduri si criterii de recrutare si evaluare a functionarilor romani
Senator PSD, gest aparent obscen la votul pentru guvernul Ciolos Postul de
Autoritatea Electorala Permanenta recruteaza 25.000 operatori de calculator la sectiile de votare
Cate persoane s-au inscris in doua saptamani si ce conditii trebuie sa indeplineasca
Alina Gorghiu (PNL): M-am pregatit mult sa devin procuror; ii multumesc lui Dumnezeu ca nu s-a intamplat
Dar am reusit sa devin avocat
Dosarul Sova: Din presupusa spaga, Sova si-ar fi platit datoria catre un deputat care i-a vandut o casa
Seful juridicului de la CET Govora nu a vrut contractul cu casa de avocatura a lui Sova
Un licean explica pe intelesul tuturor teoria relativitatii formulata de Einstein
Rezultatul, o bursa de 250.000 de dolari
Depistat în trafic conducând un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 20.11.2015
Botoşani: Senilitatea bătrâneţii sau răzbunare politică?
Ioan Rotundu
Condiţia primarului Portariuc ca să revină pe Tele’M Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog