Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Ofertă de afaceri
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18497
De la 07 Ianuarie 2003
122904146

Regulamentul de blocare a roţilor a redat spaţiilor verzi identitatea

  • 9 July 2009, 23:00
Botoşănenii tentaţi să-şi parcheze autoturismele la întâmplare pe domeniul public s-au mai responsabilizat. Asta reiese din bilanţul asupra activităţii firmei Hi Speed Recovery SRL ( HSR) Botoşani după şase luni de când a intrat în vigoare regulamentul de blocare a roţilor şi ridicare a maşinilor parcate ilegal.
„Încasările au scăzut cu mai bine de 50 la sută de când am preluat serviciul de blocare şi ridicare a maşinilor parcate ilegal pe domeniul public, ceea ce confirmă că regulamentul îşi face efectul, era binevenit. Municipalitatea a luat o măsură bună, traficul este mai fluid, spaţiile verzi au fost eliberate. Se lucrează în paralel, există o perfectă colaborare între noi şi Primărie. Noi degajăm spaţiile verzi de maşinile parcate aiurea, iar primăria le reface. De acum depinde de botoşăneni să ştie să le păstreze”, a declarat administratorul firmei HSR Botoşani, Iulian Juncănaru.
O seamă dacă văd o suprafaţă de teren liber nu-l cataloghează ca fiind spaţiu verde şi fac scandal atunci când li se ridică maşina. Dar faptul că acolo nu a crescut iarba este tot vina şoferilor. Conform Legii 24 /2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din zonele urbane, spaţii verzi sunt parcurile, scuar-urile, spaţii amenajate cu dominanţă vegetală şi zonă cu vegetaţie spontană ce intră în domeniul public, aliniamente plantate în lungul bulevardelor şi străzilor.
Reprezentantul HSR evidenţiază că mare parte din ridicări au fost de pe spaţii verzi. „Este evident că la momentul acesta multe spaţii verzi şi-au recăpătat identitatea, maşinile fiind parcate în locuri special amenajate. E îmbucurător să constatăm că încet-încet, posesorii de autoturisme înţeleg să-şi parcheze maşinile legal şi civilizat astfel încât să nu încurce pe nimeni, să nu deranjeze pe ceilalţi din jur”, a spus Iulian Juncănaru.

Cetăţenii sesizează, HSR acţionează
Dacă la început firma acţiona după un tur al oraşului efectuat zilnic, cu timpul botoşănenii au înţeles rostul regulamentului şi anunţă atunci când văd o ilegalitate. Multe dintre ridicările şi blocările maşinilor dintre blocuri venind ca urmare a sesizărilor cetăţenilor. „În cartiere, patrulăm mai rar din iniţiativă. Cel mai adesea, acţionăm la sesizările botoşănenilor şi nu doar oamenii noştri, ci şi un agent constatator respectiv un poliţist de la Rutieră, poliţist comunitar sau agent constatator din cadrul Primăriei. Să nu creadă cetăţenii că facem vânătoare de maşini. Am avea nevoie de mai multe echipaje, iar noi nu avem decât două”, a declarat patronul HSR.
Nu ar fi rău de ştiut, pentru cei care folosesc parcomatele, că tichetele de parcare pot fi procurate încă de seara pentru a doua zi. Astfel, după ora 19.00, parcomatele eliberează tichete de parcare pentru a doua zi valabile de la ora 8 dimineaţa. În acest fel riveranii sau cei care doresc să-şi lase maşina peste noapte în parcările cu plată pot achita o oră sau două încă de cu seară, ca să doarmă liniştiţi.

Strada Armoniei, vârful civilizaţiei în Botoşani
De apreciat este faptul că în unele zone, spre lauda cetăţenilor, firma a şomat. Niciun botoşănean de pe strada Armoniei, de exemplu, nu s-a trezit fără maşină şi nici cu roţile blocate. Asta datorită faptului că au respectat fără abatere regulamentul aprobat în Consiliul Local. „Acolo nu am ridicat nici o maşină. Şi nu e singura zonă. Oamenii de acolo au dat dovadă de civilizaţie şi s-au conformat imediat după montarea indicatoarelor cu restricţie. La polul opus avem probleme cu cei care locuiesc la case. Ar putea să bage maşina în curte, să nu blocheze circulaţia pe drum sau trotuar”, a spus patronul firmei HSR, conştient că vor mai fi nemulţumiţi, adesea tocmai din rândul celor care cad în „păcat”, dar marea parte va remarca îmbunătăţirile aduse de municipalitatea prin adoptarea regulamentului. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


A demarat controlul la Memorialul Ipoteşti
Patronul RVG în vizorul organelor de anchetă pentru 100 Euro
Adriana te însoară sau te mărită!
Secretara Florica îşi face de cap
Directorii de spitale s-au adunat la sfat
Vorbe mari în loc de bani, pentru bolnavii de tuberculoză
Bani pe concediu plătiţi fracţionat
Guvernul Boc pune la cale plata manualelor şcolare de către părinţi
Comerţ cu lapte prins… de inspectorii Protecţiei Consumatorilor
Guvernul face plăţi masive în sistem computerizat
Apel disperat al sindicatului Impact
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI VINERI 10 iulie
România strivită de cizma Europeană; noi fanarioţi!
Voronin a dat dispoziţie ca studenţii să fie împiedicaţi să voteze
Angrenate deja în fraudarea alegerilor din 29 iulie
Proiectul Lupu?! Realitate şi ficţiune
La plimbare, cu sacul în spinare!
Senatorul Câmpanu vrea judecată cu primarul Flutur
Angajaţii Apa Grup fac minuni de frica ghilotinei şomajului
Un copil de 12 ani a furat reviste pentru adulţi
Românul şi parcurile
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog