Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21065
De la 07 Ianuarie 2003
122881132

Relatii tensionate intre presedintele Klaus Iohannis si seful SIE, Mihai Razvan Ungureanu

  • 7 June 2016, 23:00
Relatiile dintre presedintele Klaus Iohannis si seful SIE, Mihai Razvan Ungureanu, s-au racit mult in ultimele luni, acesta din urma fiind absent de la mai multe evenimente importante petrecute in ultima perioada, au confirmat pentru HotNews.ro mai multe surse politice, inclusiv de la Cotroceni. Nu este clar daca relatiile s-au deteriorat atat de mult incat seful statului sa-i ceara demisia, desi unele surse sustin ca acest lucru s-a intamplat insa seful SIE ar fi refuzat sa plece. HotNews.ro a cerut un punct de vedere de la seful SIE, insa acesta nu a raspuns.
Una din cauzele care ar fi dus la racirea relatiilor este faptul ca "MRU se lauda ca din 2019 va fi viitorul presedinte" ceea ce l-ar fi deranjat pe seful statului, au confirmat pentru HotNews.ro sursele citate. In plus, lui MRU i se reproseaza ca ar fi ramas dependent de anumiti oameni de afaceri. Pe de alta parte, informatii privind racirea relatiilor au aparut imediat dupa episodul Black Cube, firma israeliana acuzata ca a spionat-o pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi. Black Cube a precizat, dupa izbucnirea scandalului ca actiunile din Romania ar fi fost in acord cu legea nationala si ca aveau autorizatii de la cele mai inalte autoritati. Nu e clar nici pana azi cine i-a autorizat si daca acest lucru este adevarat.
La cateva zile dupa izbucnirea scandalului de spionaj, sefa DNA a criticat in mod public - fapt fara precedent - activitatea Serviciului de Informatii Externe pentru lispa de colaborare in combaterea coruptiei. La randul lui, SIE a raspuns la fel de neobisnuit, ironizand-o pe sefa DNA: "Nu monitorizam cetatenii romani aflati in strainatate, o practica specifica fostei Securitati"
Problema presedintelui Klaus Iohannis este ca o eventuala schimbare a lui MRU este o mutare complicata, deoarece votarea unui nou sef SIE in Parlament risca sa nu treaca. Potrivit surselor HotNews.ro, presedintele ar fi amanat pana acum in mod repetat transarea acestei probleme. De notat ca Mihai Razvan Ungureanu a fost unul dintre consilierii presedintelui Klaus Iohannis la Cotroceni, iar potrivit surselor HotNews.ro, inainte de a fi numit sef la SIE, si-ar fi dorit sa ajunga prim-ministru.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Securistă
Horoscopul zilei de 8.06.2016
Botoşani: Ce se ascunde în spatele unor voturi (II)
Ioan Rotundu
DNA a retinut un profesor de drept penal, acuzat ca a luat mita de la un student
Opprisan: Domnul Dragnea poate sa fie ce vrea in tara asta
Arabia Saudita detaliaza planul de reducere a dependentei de petrol:
Dublarea productiei de gaze, energii regenerabile, fond de investitii de 2.000 miliarde dolari
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Este departe momentul ]n care toata lumea intelege de ce e importanta o clasa politica curata
Deputatii europeni cer Comisiei sa protejeze agricultorii de practicile neloiale ale supermarketurilor
China: Candidatii care copiaza la examenele de admitere la universitate ar putea risca pana la 7 ani de inchisoare
Circ fara seaman dupa alegeri la Cluj.
O primarita PSD, acuzata ca a dansat noaptea pe manele la poarta contracandidatei sale
Inspectii ale Comisiei Europene la Transgaz, Romgaz si Petrom
Au deschis larg uşile corupţiei
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog