Ingrediente: Perisoarele: 500 gr de carne tocata de porc, 1/2 franzela, 100 ml lapte, 1 lingura cu virf de patrunjel verde tocat, 1 catel mare de usturoi dat pe razuitoare, 1/4 ceapa taiata foarte marunt, 1 ou crud, sare, piper, ulei pentru prajit..
Sos : 200 ml bulion, 1 ceapa mare, 100 ml vin alb de masa, 1 catel mare de usturoi, 2 foi de dafin, sare, piper.
Mod de preparare: *Pinea se pune la inmuiat in lapte cu 5 minute ininte de a incepe cu perisoarele. Se amesteca toate ingredientele in ordinea de mai sus , formam perisoarele cu ajutorul unei lingurite pentru a iesii toate aceeasi marime.
Intr-un platou presaram cu pesmet (puteti pune si faina, asta este pentru a nu se lipi perisoarele). Se prajesc in ulei incins pe toate partile. Le scoatem intr-o farfurie si le dam deoparte.
Pregatim sosul in felul urmator. In uleiul ramas adaugam ceapa o taiem foarte marunt si o calim. Scoatem in cana mixerului unde o mixam Uleiul ramas in cratita il aruncam si adaugam: perisoarele, catelul de usturoi razuit, foile de dafin, ceapa mixata, vinul, 1 cana cu apa, sare, pìper dupa gust.
Lasam sa fiarba 5 minute ,apoi adaugam bulionul si lasam sa fiarba inca 15-20 de minute ,la foc mic si amestecam din cind in cind ca sa nu se lipeasca. Putem servi cu salata sau cartofi prajiti. Pentru desert ,pepene rosu.
Pofta buna!