Ingrediente: 700g carne proaspătă de porc, 300g carne de vită, 1 lingură cu sare, 2g silitră, piper măcinat, 1 linguriţă cu boia de ardei, 1 căpăţână de usturoi, 1/2 linguriţă cu ienibahar.
Mod de preparare: Tai carnea de porc felii subţiri, freci fiecare felie cu sare şi piper măcinat şi puţină silitră, le aşezi în vas, le acoperi cu tifon şi pui deasupra o greutate. Treci carnea de vită prin maşina de tocat, o frămânţi cu sare, piper şi silitră.
O pui în vas adânc, o acoperi, o laşi la rece cel puţin 10 ore, ca şi carnea de porc, după care o pui în vasul cu carne de porc, amesteci şi treci totul prin maşina de tocat, adaugi zeamă de usturoi şi ienibahar, colorezi cu boia de ardei şi frămânţi 1/4 oră cu mâna.
Umpli maţele (de pe care s-a îndepărtat sarea) cu o pâlnie pusă la maşina de tocat, le legi la capete şi le laşi la zvântat sau le afumi. Se consumă fripţi pe grătar, prăjiţi sau la cuptor.