Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4302
De la 07 Ianuarie 2003
123148297
pnl

Reţeta zilei: Carne de miel marinata cu cartofi

  • 8 April 2015, 23:00
Ingrediente: 2,5 kg de carne de miel (pulpa), 3-4 cartofi, 2 cepe mari, taiate, ulei de masline.
Pentru marinata: 4 catei de usturoi, 1/2 lingurita chilli, 6 linguri ulei de masline, 100 ml vin alb, 3 linguri paprika, 1 lingura rozmarin, 1 lingura cimbru, sare dupa gust, piper negru dupa gust .
Mod de preparare: Fiindca de pe masa de Paste nu poate lipsi friptura de miel, m-am gandit sa va prezint unul dintre cele mai bune moduri de a gati carnea de miel. Dupa aceasta reteta, friptura de miel iese suculenta, la fel ca atunci cand este gatita la ceaun, iar marinata preparata din ierburi aromatice, usturoi si putin vin alb, face ca mirosul specific carnii de miel sa dispara, iar gustul sa fie unul deosebit. Carnea se tine in marinata pentru cateva ore, dar pentru a fi sigur ca aceasta capata aroma dorita, se tine peste noapte.
Am ales ca langa friptura, in tava de copt, sa adauga si cateva cubulete de cartofi. Dupa preferinte puteti adauga broccoli sau orice alte legume. Daca faceti acest preparat in sezonul de vara, puteti folosi cartofi noi.
Se amesteca impreuna toate ingredientele pentru marinata pana se formeaza o pasta. Se spala carnea de miel in mai multe ape, se pune intr-un vas, se raspandeste sosul de marinata si se acopera cu o folie de plastic. Se da la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.
A doua zi scoateti de la frigider si lasati pentru o ora, pana ajunge la temperatura camerei. Incalziti cuptorul la 220ș C. Se taie ceapa rondele si se pune pe baza unei tavi. Peste aceasta se aseaza carnea de miel si se toarna ulei de masline cat sa acopere baza la tava. Se acopera cu o folie si se da la cuptor timp de 15 minute, apoi se scade temperatura la 190ș C si se mai lasa circa o ora.
Intre timp, curatati cartofii de coaja, ii spalati si ii taiati cubulete, apoi ii asezati in tava, alaturi de carnea de miel. Condimentati cu sare si piper. Daca este nevoie mai puteti adauga cateva linguri de ulei si apa.
Mod de servire: Serveste friptura de miel marinata cu cartofi calda pe masa de Paste.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Recunoaşterea chelului
Horoscopul zilei
Vicepresedintele CE: Estimam ca reducerea TVA va avea un efect fiscal negativ substantial
Alina Gorghiu: Acea majoritate care sa duca la schimbarea unui guvern nu exista in acest moment
Dacian Ciolos: Calitatea mea in dosarul ICA a ramas cea de martor, nu exista urmarire penala impotriva mea
Rusia spera ca politicienii ce se opun unirii cu Romania vor juca un rol mai important in Republica Moldova
Premierul grec Alexis Tsipras, dupa intalnirea cu Vladimir Putin
Rusii au patruns in sistemul informatic al Casei Albe
Putin a castigat sprijinul Ungariei, Greciei, Serbiei si Macedoniei pentru gazoductul Turkish Stream
Botoşani: Astăzi Eugen Ţurcanu află dacă redevine director al DSPSA sau…
Ioan Rotundu
Prognoza meteo pentru vineri
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog