Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19456
De la 07 Ianuarie 2003
122905105

Reţeta zilei: Castraveţi muraţi în saramură

  • 13 September 2015, 23:00
Ingrediente: 2,5 kg castraveti, 2 ardei iute - 2 bucati, 2 linguri piper boabe, 2 linguri mustar boabe, 1 capatana usturoi, 1 ceapa - 1 bucata, 2 radacini hrean - 2 bucati, 3 litri apa, 3 linguri sare, cateva fire marar uscat, cateva bucati frunze de visin, cateva frunze foi de dafin.
Mod de preparare: Mai intai va trebui sa cumparati cei mai mici castraveti pe care ii gasiti, deoarece aceia sunt cei mai buni. Eu am folosit doua kilograme si jumatate de castraveti micuti pe care i-am pus la murat intr-un borcan de 5 litri.
Spalati foarte bine castravetii si lasati-i la inmuiat o ora in apa rece. Dupa aceea, pregatiti saramura. Intr-o oala amestecati apa cu sarea, boabele de mustar si de piper. pune pe foc si se lasa pana cand sarea se topeste complet. Nu trebuie sa fierbeti amestecul, doar sa il lasati pana cand se dizolva sarea.
Intre timp, feliati ceapa. borcanul. La fundul borcanului in care veti face castravetii, aranjati jumatate din cantitatea de frunze de visin, foi de dafin, marar uscat. Puneti peste cateva rondele de ceapa, usturoi si bucatele de hrean curatat bine.
Incepeti sa aranjati castravetii in pozitie verticala in borcan. Daca folositi un borcan mare, asa cum am folosit eu, probabil ca vor intra in doua randuri. Intre castraveti aranjati bucatele de hrean, ardeiul iute, usturoi si rondele de ceapa.
Dupa ce ati umplut borcanul cu toate ingredientele, puneti peste castraveti restul de foi de dafin, marar uscat si frunze de visin. Se umple borcanul cu saramura facuta anterior.
Castravetii murati in saramura se tin in camara 3-4 saptamani si apoi sunt gata de servit.Sa aveti pofta la Castraveti murati in saramura!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 14.09.2015
Bancul zilei: După partida de sex
Quo vadis IJP Botoşani, comisar şef Mihai Bunduc?
Ioan Rotundu
Moş Teacă şi „Interesul naţional”
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Munţii Apuseni. Peşterile
Botoşani: Gabriel Oprişanu pregătit să dea mită unui director adj. ANAF
* el este urmărit penal pentru o fraudă cu TVA în sumă de ,12 milioane euro
Ziua Pompierilor din România, sărbătorită şi la Botoşani
Ponta a crescut datoria publică, fără să facă investiții publice
Premierul Bavariei, aliat al Angelei Merkel, critica deciziile cancelarului german privind migratia:
Primirea refugiatilor, o eroare care ne va ocupa mult timp
Liderul Al Qaida ii indeamna pe tinerii musulmani din Occident si din Statele Unite sa comita "atacuri pe cont propriu"
Un numar record de migranti au intrat sambata in Ungaria
La Munchen au ajuns 12.200 de azilanti. Autoritatile locale anunta ca sunt la limita capacitatilor de primire
Danke Mama Merkel, Munchenul e suprasaturat de refugiati
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog